Hep anne olmanın zorluklarından bahsediyoruz. Babalar hiç zorluk çekmiyor mu? Çekiyor elbette.
Size göre baba olmanın zorlukları nelerdir?
Size göre baba olmanın zorlukları nelerdir?
Hem çalışıp para kazanmak hemde eş ve çocukla ilgilenmek yani iki cephede aynı anda savaşmak... Ki çocuk büyüdükçe üçüncü cephe de açılacaktır... Allah yardımcısı olsun erkeklerin... Ama burada kadına çok güzel görev düşüyor bence. Eşini anlayıp ona güzel tertemiz ev mis gibi yemekler bir güleryüzlü karşılama erkeğe terapi gibi gelir diye düşünüyorum.
Babamdan yola çıkarsam, ev geçindirme çok zor. Gurbet çok zor. Evi gecindirmek için çocuklarını eşini görememek çok zor. Etrafında çok aile geçimsizlik sıkıntısı çekiyor valla çok aşırı zor durum Allah yardım etsin. Babacigima da sağlık versin
Biseyi basaramama luksunun olmamasidir.
Cocuklarin gozunde bir nevi tanri modeli olmaktir.
Annelerin aksine, her daim, zan altinda kalabilmektie cocuklara karsi.
Bir bebek alirsin, ama elinde olmayan bir durumdan olaylar gelisir mesela.
Baba olayım o zaman bakarız :D Evin direği kabul edilir bir kere. günümüzde kadın ben de kazanıyorum dese de toplumsal açıdan bakıldığında ailesini korumakla geçindirmekle sorumlu olan kişi babadır. çocuklarının da geleceğini düşünmektedir (tıpkıanne gibi) bu böyle uzar gider.
Cevap
36Cevap
annelerin her şeyi ben yapıyorum diyerek anne tarafından ağır psikolojik baskı altına sokulma çabası. bu tabi ki her ilişkide veya her zaman olan bir şey değil. ama bence baba olmanın en zor yanı. annelerdeki psikolojiyi rahatlatma adına bir şey yapmaya firsat bulamayabiliyor bazen bence babalar. istiyor ama sanki anne de direkt babanın psikolojisini bozup onu mutsuz ve kilit pozisyona getirme çabası görülüyor.
tabi ki kadın ile erkeğin hormonları, fizyolojik yapısı, beyin çalışması... neredeyse her yönü farklı. ama bunu babayı bitirmek için kullanmayın lütfen. işten eve gelince kendi için hiçbir şey yapamayıp eşi ve çocuğu için tüm vaktini harcarken, bir yandan da eşinden psikolojik şiddet görmek, yaptığı şeylerin hiç görülmemesi, insanı yavaş yavaş hiç bir şey yapamamaya ve depresyona sürükleyen bir şey. anneler, kadınlar tabii ki özeldir, ama erkekler de kadın beyniyle şekle sokulmaya çalışılırsa problem çok büyük olur. aynı erkek beyniyle şekle sokulmaya çalışılan kadınların yaşayacağı problemler gibi.
Baba olmanın en büyük zorluğu vizyon sahibi bir baba olup bu vizyonu çocuğuna aşılayabilmek, yani çocuğunu vizyon sahibi bir birey olarak yetiştirmek..
2 tane evladim var.. geceleri kalkip kucuk ogluma hala sut yapip veririm. erkenden kalkarlar dadilari ile kahvalti hazirlarim okula birakirim ordan sirkete gecerim.. okul saatine kadar calisirim..
Sonra gece evden eksik saatlerimi tamamlarim.
Baba olmak zor ama evladin tadi herseye bedeldir.
Çocuğun kişisel sağlığı yüzünden eşinden ayrılamıyorsun. Bundan büyük bir zorluk olabilir mi?
Boşanma çok doğal bir şey iken, çocuğun bilinci oluşmadığı için ayrılamıyorsun. Çok acı...
Tabii binlerce zorluğu var ama böyle soruların amacı olmadığı için yazmıyorum.
Baba olmak pamuk ipliğine bağlı bir dengeyi sağlamayı gerektiri. Çocuğuna hem bir otorite olacaksın hem de sevgini şefkatini hissettireceksin. Denge herhangi bir tarafa biraz olsun kaysa sorunlu çocuklar yetişiyor.
Valla zor degil hatta baba olacagim gunu iple cekiyorum😂
Bak mesela ben coculla ugrastim sabahtan beri isten geldi 1 saat bile tutmadi yorgunum dedi
Ben aksama kadar evde it gibi çalışıyorum oda calisiyor o götünu devirip telle oynuyor salonda
Bense cocugu yatirdim
Aradaki fark bu iste
Birinci zorluğu bilmediğiniz 2 kişiliği öğrenmek, eğitmek ve sonra tepkilerini beklemek. Kendi geleceğinizden daha fazla onların geleceğini düşünmek. İyi bir analist ve anlayış abidesi olmaya çalışmak.
Baba olmak yok diyememektir. Eşinin çocuklarının mutsuzluğunu görmemek için mücadele etmektir. Hep anneler daha çok sevilir. Ama baba olmak çocuğundan beklediği sevgiyi bazen alamamaktir. Ama her şeye rağmen çok güzeldir. Bence öyledir yani 😊
Baba olmadığım için ne desem boş olur ama gözlemlediğimiz üzere bebek olduğunda uykuların bölünmesi, tüm ihtiyaçları karşılama zorlukları yaşayabiliyor bazı babalar.
Hem her harükarda çalışmak zorundasın hemde ailenin sorumluluğu sendedir eşin de çalışsa. Bir şey oldu mu sen müdahale etmek zorundasın, korumak zorundasın vs
Hele ki kız cocugun olursa ki aldıgın sorumluluk cok zor..
Kızını cok düşünür edersin.
İyimidir kotumudur?
Gerçi erkek icin de öyle tabi ama kız cok farklı...
Zorluk demeyelim bence güzellikleri desek anneyle baba olmak zordur ideal olmak yani ki olanlarinda evlatlari sanslidir o konuda benim gibi☺
Isten gel ozledigin cocugun ile ilgilen, ekonomik kaygilar, cocugun gelecegi kaygisi. Koruma ic gudusu ile yapilan hareketler. Cok zorlugu yok gorunuyor ama stres yaratan fazlaca durum var.
Emin’im zorlukları vardır ama onun bir sarılışı baba demesi bütün zorlukları unutturur bence Allah banada nasıp etsin
Dünyanın en büyük çaresizliği bir babanin çaresizliğidir
Hem anne olmanın hem de baba olmanın zorlukları vardır ayrı bir sorumluluk yükler ebeveynlere
Olmadım ve olmak zorundada değilim. Dünyanın düzenine sonuna kadar karşıyım.
Baba olmak başlkı başına bir zorluktur. Anneliği x2 desek yeri var :)
Oğlumu evde bırakıp işe gitmek çok zor geliyor bana😍
ayy ne guzel
bir erkekten bunu duymak cok tuhhaf oldu Allah bagislasin
@belaligicikponcikk67 amiiin, teşekkür ederim
hayatın üstününüzdeki yük%50 artar. diğer taraftan en önemlisi çocuğun yetiştirilme eğitim ve meslek sahibi olarak kendi ayakları üstünde dura bilmesi için çalışmak
Çok kral baba olurum diye düşünüyorum ama bilemiyorum tabi ki
Baba olma aşamasına kadar yapılan çaba masraf ve çocuk doğduktan sonra yapılan masraf
hamileyken kadının isteklerini yerine getirmek
dogudugunda fazla ilgilenmek kadını yormamak
Bizimkinin bir zorluğu yok aksine baya rahat başkalarını bilemem
Keşke olsaydım da anlatsaydım sana ama olamayacağım son aksamimda
Asıl zorluk babada bir kere...
Baba hep mükemmel olmak zorundadır. Hep örnek alınandır. Hep sığınılan limandır. Güvenilir olmak zorundadır. Daha uuuuu dolu dolu say say bitmez😉
Ne zorlugu olabilir ki
Bir olayım neler yazacağım neler :D
Babam bakmadigi icin bilemiyorum.
öncelik evladın geleceyini düşünmek
Çocuğuna istediğini alamamak
Baba olduğumda yazarım
eve ekmeği onuru şerefi getirmek kolay değildir
Zorluk değil fedakarlıktır babalık
Evi geçindirmek zor olabilir kız ayool
Sorumluluklarin artiyor
Olmadım ki daha
Bem de bilmiyom ki baba değilim