Hepsi çok kutsal iken siz bu sözlü ya da fiili şiddetler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sözlü şiddet tartışmaya çok açık bir konu. Duygusal olarak hırpalamadan otorite kurmak için şiddete girmeyecek kadarda olsa baskı kurulmalıdır. Yoksa çocuk durmaz bir yetiskin gibi sizi sadece tatlı tatlı konustugunuzda anlamasını bekleyemezsiniz her zaman. O konu çok ince, anladın sen.
Fiziki şiddet kesinlikle olmamalı ki sağlıklı bir birey yetişsin arsız hırçın bir nesil olmasın. Keza şiddet görerek terbiye edilen çocuk sebep ve sonuç iliskisi kurmaktan mahrum büyür ve hastalıklı bir birey olur. İleride etrafına mutsuzluk saçar empati kuramayan adam.
Bence günümüzün kadın cinayetlerinin , şiddetin yahut mutsuz evliliklerin en büyük etkenlerinden biri, ilgisiz baba, annelik yapmaktan yoksun anne elinde sesli ve fiziki şiddet ile harmanlarak yetişen çocuklardır. Kız çocuğu duracağı susacagi yeri bilmeli, erkek çocuk kadına karşı davranış kültürünü öğrenerek küçükten beynine işlenerek birbirine saygılı anne baba elinde yetismelidir ki vatana. millete hayırlı evlatlar olsun.
Anneden önce baba çocuğa naif davranmalı arkadaş olmalı hırpalamadan, aklı evvel olmaya başladığı andan itibaren erkek ve kadının farkını empoze ederek kadının önemini öğretmelidir.
Büyük küçük çocuk farketmez şiddet her daim sadece ve sadece nefsi müdafaa durumunda başvurulması gereken bir yöntemdirki heleki savunmasız korunmaya muhtaç bir çocuğa karşı yapmak... dik alasıdır. bunu yapan o çocuğun o halinden bile acizdir.
Not: çok şımarınca yenen anne terlikleri ve tokatlar gerekliliktir
Bir cocuga nasıl kalkar ya 😑😔uzucu bir drum. Cocuga kızılmazda adı ustunde cocuktur ve onu bir buyuk olarak sevgiyle iyi seylere yonlendirilmesi en dogrusudur. Bir cocugu ne kadar kısıtlarsak bazı seylerden, o cocuk kotuye yanlısa daha cok inat yaparak odaklanır yani herseyin bası sevgi ilgi ve ona karsı yapacagınız sergileyeceginiz butun izlenme davranıslar kucuk yasta ornek olunarak cocugun bir yapısı karakter yetisimini etkileyecektir. oyuzden ne yaparsa yapsın kızılmamalı ve dinleyip anlamak uygun bir sekilde anlatmak dogruyu ogretmeli yanlısı soylemeliyiz bu 1. Kuralımız olmalıdır. 2. si ise sevgi ve ilgiyle yaklasılmalıdır. 😊😊
Kim olursa olsun yapanın elleri kırılmalıdır. kendini savunmaktan aciz bir çocuğa nasıl şiddet uygulanabilir aklım almıyor. onun psikolojisi nasıl bozulacaktır bunu hiç düşünmüyorlar. en modern görülen ailelerde bile çocuğa yönelik şiddet var.
zavallılıktır bu, bunu yapan kişi hem cezalandırılmalı hem de tedavi edilmelidir.
Geberesiceler o masum meleklere el kaldiranlari bana yollayin da bir şiddet gorsunler mk zaten cinlerim tepemde
Cevap
34Cevap
Kimi insanlar çocuk sahibi olamaz kimiside bulup şiddet uygular
Ergenliğe ve oradan da yetişkinliğe giden bu çocuk bünyesi, her türlü şiddetten etkilenip zihinde yer eder ve yaşadıkları hayata göre birer birey olurlar. Bu yüzden şiddetten ne kadar çok uzak tutarsak çocuklarımızı o kadar güzel birey yetiştirmiş oluruz diye düşünüyorum.
Bu olay aşırı duygusal ve bu işten anlamayan hödükklerce abartılır. Biz demiyoruz ki al eline bir kırbaç çocuğu gece gündüz cavuru döver gibi döv. Ancak elektriği fazla gelen çocuğun kulağının dibine iki şaklatmak şarttır. Öyle duvara dönme çizgi film izlememe gibi saçma sapan cezalar bizim çocuklarda yemez.
Söz gelimi daha 3. sınıfa giderken harçlık vermedi diye kendi babasına ana avrat söven bir çocuğu bildiğiniz hangi saçma ceza yola getirir?
Müslümanız diye g... ü yırtarız.
Kadına şiddette
Kadına tecavüzde
Çocuğa şiddet ve tecavüzde
Hayvana şiddet ve tecavüzde liderliğe oynuyoruz.
Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki :
- Erkeklere tecavüz etmemeyi öğretmemek yerine , kadınlara tecavüze uğramamaları için dikkatli olmalarını öğreten bir toplumdayız.
Savunmasız herkese karşı şiddete karşıyım. Şiddet sadece gerektiğinde gereken kişiye yapılmalı diye düşünüyorum.
Çocuğu şımartıp ileriki yaşlarda dövseydim böyle olmazdı gibi duşunceler var insanlar asla bu ikisinin arasını bulamıyor hem şiddet sözlü veya fiziksel uzak durulmalı hemde fazla şımartılmamalı iletişim yüksek olmalı çocuk bakmak kolay değil
hayatımda ilk defa bir kadına tokat attım oda 8-9 yaşlarında ki çocuğunu çok şiddetli bir şekilde dövüyordu.
Bence sözlü ve fiilen yapılmamalı çocuk ailesinden ne görürse onu hayata geçiriyor birer model alma biçimiyle kurallarla terbiye edilebilir çocuk ama siddetle bir yere varılmaz
o şiddet uygulayanlar şerefsiz tek kelimeyle. Ben cumhurbaşkanı olsaydım sorunlu kişileri kısırlaştırırıdm
Kendi psikolojik ve fiziksel gücünü kendinden güçsüz olduklarını için EGO’larını tatmin etmeye çalışan varlıklar yani ezikler
Cocuga ve kadina siddet uygulayanlar ancak sadece gucu onlara yeten serfsizlerdir
Cocuklar yeri geldiginde azarlanabilir, kizilabilir ama bunun ayarini kacirarak canini yakacak sekilde yapmak, siddet uygulamak gelecek nesillerin sagliksiz yetismesine neden oluyor maalesef..
Bazıları gerçekten sorunlu dayımın 0-12 yaş arasında tam 7 çocuğu var çocukları severim ama sadece severim çocuğun yanında yanlış davranışlar yapılırsa çocuk bozuluyor sonra benin çocuğum niye böyle diyorlar çocukları çok seviyorum
Simdi dusunuyirumki cocuga vurulmaz olmaz da cevrede oyke simarik oyke arsiz terbiyesiz cocuklarda goruyirumki azinin ortasina patlatasim geliyor ama onun bir kabahatide yok anne babalar da suc
Kendisinden güçsüz her türlü varlığa vurmak şerefsizljk zaten cocuk kadın vs
Bir sağlıkçı olarak öldüresim geliyor o insan müsfettelerini gerisini sen anla..
Çocuklara şiddet uygulayana insan demek bile yanlış bir tabir olur.
Kardeş biz çok dayak yedik yediğimiz dayak ile akıllandık yoksa akıllanmazdık
Hiçbir şey düşünemiyorum. Tek düşündüğüm başkalarından çıkaramadıkları şeyleri suçsuz çocuklardan çıkardıkları.
Çocuğa el kaldıran bir "insan" insanlık vasıflarını kaybetmiştir.
Çocuğa şiddet eden bir kişi bence kendisi iyi bir dayak yumruk yemeli o zaman anlar çocuğun ne çektiğini
Sokakta çocuğunu döven bağırıp hakaretler eden kadınlar görüyorum bazen, lanet olsun ya böyle kadınlar anne olmamalı
İkiside olmamalı, çocuk yetiştirmek için profosyonel destek almak şart günümüzde
Hiç bir çocuk sorunlu doğmaz sorunlu olan anne ve babalar bir psikoloğa gidin çocukların istikbaliyle oynamayın
kim o şiddeti yapiyorsa guzelce onu baglayip sevmek gerek o cocugun sonra hayati yanlis yollasa gire biliyor o şiddet den dolayi
Topunun ana... * ... Koyayim çocuğa vurulmaz çocuğa sarilirsin derdini cozersin
Asla ! Sözle veya fiziksel her türlü siddet çocuğa asla uygulanmamali. Cezasi olmali
Şiddet nasıl olursa olsun kime olursa olsun karşıyım. Şiddet hiçbir şeyin çözümü değildir.
Aynen günümüzde böylesi çok var o çocukların masumluğu filan nefret ediyorum çocuklara öyle davrananlardan
Çocuğu geç hayvanları düşün bir de, dili var konuşamıyor çocuk en azından ufak bir cesarette bulunup şikayet edebilir...
Şiddetten kasıt ölçü ne bilmiyorum ama şiddet uygulamak rahatsızlıktır.
Şiddet uygulayanlar da bir zamanlar şiddet gören o küçük çocuklar değil miydi zaten
bacım çocukluğundan başka bir şey değildir, çocuğa terbiye dayaktan geçmez
Bir insanda merhamet yoksa bu insani bir duygudan uzak yaşadığı anlamına gelir. Yazıklar olsun böyle insanlara
Allah korusun..
bir çocuğa el kaldıran, aslında kendi geleceğini şekillendirir..
Her zaman "Çocuğa kalka eller kırılsın" diyorum
*kalkan yazacaktım
Şiddetle büyümüş biri olarak asla ilerde çocuğuma şiddet uygulamam uygulatmam...
Karşıyız nasıl kıyıyorlar ya
Kiyamam ki ben oglusuma
Çocuğa şiddet mi olur ya
#gunaydın
Görürsem şiddet uygulayana şiddet uygularım
Uygulayanların canavar olduklarını düşünüyorum.
Herhangi bir canlıya şiddeti doğru bulmuyorum..
İçim gidiyor.
Yapılan en büyük hata
Hepsinin canı cehenneme.
Hepimiz gördük
Sanki biz dayak yemedik
Karşiyim
Suça göre degisir
Çocuğa ve kadına şiddete kesinlikle karşıyım
olmamalı
Cok kotu
Yeterrrr
Serefsizlik