4 aylık kızıma dün tetenoz, boğmaca ve 2 farklı karışımdan oluşan bir aşı yapıldı. 1-2 gece ateşi olabileceğini ve çok yükselirse bir çay kaşığı “Calpol” vermemizi söylediler. Dün 38.2 derece ateşe kadar yükseldi ve “Calpol” verdik. Fakat yine düşmedi, başka ne yapmalıyız? Çok korkuyorum bir şey olacak diye, gram uyku girmedi gözüme.Sizin bu konuda tecrübeleriniz nelerdir? #Ankaralı #AnneBebek
Çok geçmiş olsun öncelikle. Ateş çıktığında ne yapmak gerekir? İki çocuk annesiyim ve bu gibi durumlar çok yaşadım boğaz enfeksiyonu ise 3 gün falan sürer ve ateşi genel olarak 38.8, 39.8 gibi olur. Çocuk ateşlenince biz çok korkuyoruz aslında vücud mikroplarla mücadele ettiği için ve kendini iyileştirmek istediği için ateş doğal olarak çıkıyor. Senin çocuğun daha küçük olduğu için "calpol" ya da "minoset" verirler kimi doktorlar hep aynı şurubu kullan der. Benim çocuk doktorum 4 saat arayla bir "calpol" bir "minoset" ver derdi. Bunun yanı sıra çocuk ateşlendiğin de sadece bezi kalacak şekilde soyulmalı ilaçlar düşürmediği takdirde, eklem yerlerine soğuk bez ile kompres yapılması gerekiyor bebek çok fazla ağlayabilir ama onun iyiliği için. Ayrıca annesi bundan sonra aşıya gitmeden önce ağrı kesici-ateş düşürücü içirsin.
öncelikle aşı ile yükselen ateşten korkmayınız ama temkinli olun. ateşliyken iğne yaptırmayın çocupunuza bunu da unutmayın. üstünü giydirmeyin çıplak bezle dursun eklem yerlerine ılık suyla ıslatılmış nemli bez koyun ( diz dirsek alın) ve en önemlisi bunda mutlaka fayda gördüm limonu alın çoraplarına sıkın ıslanacak kadar ve giydirin 10 dk da düşürüyor 38 derecede ben olsam şurup vermezdim vücudu savaşsın mücadele etsin aşının mantığında bu zaten ☺️
Öncelikle geçmiş olsun. Ateş düşürücü ve fitil bunlar güzel etki yapar. O da olmadı ılık bir duş. takip etmekte yarar vardır. Evde uyguladığın şeylerde yarar yok ise doktora mutlaka götürülmelidir. Diş çıkartıyor deriz ama enfeksiyon kapmış olabilir
Ateşi olan bebekler duşu sevmezler calpol sonrası 4 saat düzenli göğüs bölgesinden ateş takibi yapılmalı düşmezse paranox fitil verilmeli yine 4 saatte bir ateş düşürücü verile bilir bebeklerde geçmiş olsun
Aşı ateşi çok korkutmasın sizi. Aşırı yükselme yapmaz ya da yapsada ilaç ve ıslak havluyla eklen yerlerine kompres yaparak ateşi kontrol altında tutabilirsiniz. Geçmiş olsun
Yine mi hastalandı minik nisamız 😕 38.2 fazla yüksek bir ateş değil, aşıdan sonra olması gayet normal. Calpol iyi gelir, eğer düşmezse eklem yerlerine kompres, ılık duş iyi gelebilir. Fazla yükselirse üzerini falan da çıkarın. Umarım en kısa zamanda iyileşecektir. Nisayla ilgili soruların çocuk sahibi olmanın ne kadar zor olduğu gösterdi bana 😊 çok geçmiş olsun
Yorumlarda sirkeli su önerildiğini gördüm ama bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sirkeli su ateş düşürme konusunda doğru bilinen büyük bir yanlıştır, yetişkin insanlar için de kesinlikle uygulanmaması gereken bir şeydir. Damarlarda büzülmeye sebep olduğundan ateş aniden düşer gibi görünüyor. Fakat daha sonra damarlar genişliyor ve daha yüksek bir ateşle karşılaşıyoruz. Aynı zamanda bebeklerde havale riskini artırıyor
Atesinin cikmasi normal. Surekli seyreden bir ates yukselmesi varsa bir dr a gidebilirsiniz. Ama ondan once tavsiye ettikleri uzere 1 cay kasigi calpol verin ( sık araliklarla vermeyin. ) Onun disinda da uzerini ince tutun, esinize soyleyin soguk uygulama yapsin. ( pamuk ya da bir bez parcasiyla vucudunu sogutsun ) Bir de atesini nereden olcuyorsunuz? Alindan olcuyorsaniz eger koltukaltindan olcun. Koltukalti daha saglikli sonuc verecektir.
Sirkeli ilik su iyi gelecektir. Zeytinyagiyla sirkeyi karıştırıp ayaklarina boynuna kol altlarina ve alnina surebilirsiniz. Ayrica gec olmus sizin için ama asilardan mumkun oldugunca uzak durmaya bakin. Yurtdisinda bicok ulkede yasak. Cinde ve japonyada anaokulu ogrencilerine asi yerine hacamat yapiliyo. Kucuk tavsiyeler uygulamak size kalmis. Gecmis olsun😊
1
4 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ek olarak islak bezle kompres yapman onu cok yoracaktir onun yerine kisa sureli ilik bir dus daha iyi olacaktir
Genel olarak aşıdan sonra ateş çıkması normaldır. Bu durumda doktorun da dediği gibi ilacını verin. Üzerini örtmeyin. Ilık bez ile ya da sirkeli bez ile kompleks yapın. Alın, boyun, koltuk altı ve kasık bölgesine uygulanması yararlı olacaktır.
Yazilari okudum da sakın ama sakın sirke falan kullanmayin ince giydirin ve bir cay kasigi yeterli gelmez ki olcegin dortte biri kadar veribn calpolu,, ilik dus alsin basina su dokmeyin eklem yerlerine ıslak bez filan ise yarar...
Normaldir atesi olmasi 3 günden fazla surerse o zaman doktora goturun ilik dus islak bez iyi gelir asi yeri sisip kizarirsa soguk kolonyali pamuk katin
Parasetamol iceren agri kesici 4 saat kadar agrisini dindirir. 1 cay kasigi da kilo orantisi yapilarsa az gibi. Pedifen varsa pedifenin etkisi 8 saat surer daha etkilidir
Çok telaş yapmayın. Düşer kendiliğinden. Düzenli calpol vermeye devam ıslak havlu da sürekli yanınızda bulunsun. Ama telaş edecek bir durum yok, aralıklarla kontrol etmeniz yeterli.
Kulaktan duyma şeyleri yapmayın soguk suya falan sokmayın bebeklerde ateş son derece hassas bir konu internette doktorların uzmanların yazıları oluyor oralardan yardım alabilirsin
Canım sana ateşinin olup olmadığını nasıl anlarım demiyor ki, ateşi olduğu için çözüm yolu soruyor arkadaş, yoksa bende anneyim sen den daha iyi biliyorum bu şeyleri
En İyi Cevaplar