Buna kulağım ile 2-3 kez şahit olmuştum. Bebeğini eve bırakıp markete çıkan ablam, bir ara göğsünün sızladığını ve yeğenimin acıkmış olduğunu söylemişti.Peki gerçekten böyle bir şey var mı sayın anneler? #proofstrikersoruyor #AnneBebek
Bebekler acıktığı zaman, annelerinin göğsü sızlar deniliyor. Peki sizce bu durum içgüdüsel bir şey mi, fiziki bir durum mu?
Evet doğru yaşamışlığım var. Nedeni şuna bağlıyorum ben; anne doğum yaptıktan sonra 4 ayına kadar bolca sütü vardır süt fazla biriktiği zaman ise göğüse sızlatır ve kendiliğinden akmaya başlar göğüs pompası ile sütü boşaltacaksın ya da bebek emecek. Süt fazla olduğu zaman bebeğin ağzı sütle dolar ve kolay ememez.
Doğru. Bunun açıklaması nedir bilmiyorum ama hissi bir şey sanırım. Anne ve bebek arasındaki o güçlü bağdan ve fizyolojik olarak açıklanabilir. Göğüsler çok süt dolduğu zaman sızlama ve akma olabiliyor .
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çocuğun karnı açıkana kadar geçen sürede süt oluşumu devam ettiğinden herhalde depolarda oluyor basın Çıkmıyor başka bir şey olmaz herhalde 😃sadece bir tahmin benim ki
Evet var çünkü biyolojik saatimiz bebeğin beslenmesine uygun olarak kurulu işliyor :) yani bebek ne kadar emecekse ona gore sut uretilir ve bebeğin almasi gereken saatte üretim olur dolan gogus de sizlar olay bundan ibaret
Öyle değil aslında. Düzenli olarak emziren anne bir süre emzirmediğinde yani meme süt ile dolduğunda acı verir sızlar. Bebek emdikçe de geçer. Memeye süt inmesi ile bebeğin acikmasi aynı ana geldiği için öyle denir.
Annelik böyle bir şey işte her zerreniz bebek ile aranızda bağ ve his hemde çok kuvvetli.. Bebek acıkınca ilahi bir emir ile annenin ğöğsü sızlar hatta sütü akar.
Annelik o kadar değişik bir duygu ki. Her şeyi olmadan önce hissedebiliyorlar, acıktığını anlıyorlar, çocuklarının canı yanınca onlarında canı yanıyor.
dokuz ay boyunca ayni anda besin alindigi icin tek beden iken iki bedene donusmek ruhlarin ayrilamamasi durumu sanirim.. bu yuzden anne ile baglar her zaman daha farklidir.
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Bebekler acıktığı zaman, annelerinin göğsü sızlar deniliyor. Peki sizce bu durum içgüdüsel bir şey mi, fiziki bir durum mu?
En İyi Cevaplar