Doğum için özel olarak tasarlanmış bir doğum havuzunda ya da küvette, suyun içinde gerçekleşen doğumlara suda doğum denir. Yalnızca bebeğin doğduğu an suyun içinde olmak için değil, doğum sürecinde kasılmaları daha rahat karşılamak için suyun rahatlatıcı etkisinden faydalanmayı da amaçlar. Hem bebek hem de anne için bir çok faydası vardır. Siz suda doğum yapmak ister misiniz?
Suda doğum hakkında ne düşünüyorsunuz? Kızlar, siz suda doğum yapmak ister misiniz?
Normal doğum yaptım hem benim için hem cocuklarim için en doğrusu oydu. Hatta ikinci doğumum epey geç olduğu için sezeryan istedim ama dr um sağolsun kabul etmedi. Ben hep normal doğumdan yanayım. Bebeğinizi hemen emzirebiliyorsunuz ve hemen banyo yapabiliyorsunuz. Beklemek yok aman dikişlerim var vs vs düşünmek yok. Normal doğum iyidir.
Sağlık Bakanlığı Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı'nın pilot hastane olarak seçtiği Manisa Akhisar'daki devlet hastanesinde suda doğum ünitesinin hizmete girmesinde sona gelindi.
Az önce okuduğum habere göre hastanelerde uygulanmaya başlanıyormuş. Faydalı olabileceğini düşünüyorum.
Duymuştum ve bunları biliyordum. İlk duyduğumda şaşırmıştım. Bence doğumdan korkan kadınlar sezaryen doğum yapmalı. Kadın uyurken bebeği karnından alıyorlar, teknolojinin faydaları. :)
suda doğum zaten normal doğumdur😂 tek farkı suda olması, daha rahat ve acısız olması... hayır düşünmüyorum.. ordan cikarken icimden doķulmüs kanları görmek istemiyorum ayrica doğumdan sonra insan halsiz olur bide onlami uğrasacam
Birileri şu erkeklere bebeğin doğmadan önce bebeğin zaten amniyotik sıvı içinde olduğunu söylesin😂Boğulur demişler ya şaka gibi 😂 Kordon kesilmediği sürece bebek boğulmaz 😂
Ben yararlı olduğunu düşünüyorum dediklerinde çok etkili kasılmaları azaltır diye düşünüyorum gerçekten zor iş doğum Allah sabır versin doğum yapanlara
Evet isterim. Bence çok güzel olurdu. Suyun rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisinden faydalanmak gerek diye düşünüyorum. Ayrıca hastanelerde yaygınlaştırılmalı.
Hayir suda dogumda yaninda hem doktor hem hemsire olabilir ayrica bebek yeni amniyon kesesi olan sudan ciktigi icin yine suya aliskindir yani dogdugu an direk bogulmaz o suda
En İyi Cevaplar