Sizce nasıl olmalı?
#anneVeBebek
#anneVeBaba

Çoğu insan çoçuğunu farklı şekillerde yetişdirir her öğretmen farklıdır. Herkes kendine göre, iyi anne, iyi bir babadır. Bireyler çocuklarını anlayabiliyorsa hem arkadaş, hem anne baba olduğunu çoçuğa empoze etmişse bunların yanı sıra; Yemek yeme alışkanlığı, kendini iyi ifade etmek, sosyal becerileri, kendine olan öz güveni, merhamet, paylaşmak vs vs bir sürü şeyler yerindeyse iyi bir anne baba sayılır.
Harika özetledin canım 👍
Çocukların gözünden olaylara bakabilen onlara yapabilecekleri sorumlulukları veren bir birey olarak yetiştiren
Çocuğunu tanıyan, çocuğunu bilen; kağıt üzerinde okuduklarını olması gereken diye empoze etmektense; idealleri ve doğruları olan bir çocuk yetiştiren; bu süreçte onunla konuşan, anlaşan, daha da önemlisi anla"y"an, iletişim kurabilen kişi iyi ebeveyndir.
Her cümlene katılıyorum 👍
Kapı zilini çaldığımda çocuğum beni heyecanla bekliyorsa iyi baba olma ihtimalim var demektir, gelecek ne gösterir bilinmez! Şimdilik her şey iyi çok şükür.
Cevap
13Cevap
Baba gizliden para atmalı, anne ise gizliden para atmalı
😂😂
Bu baya iyi bir cevaptı
Fedakar olabilir. Ama fedakar olarak kendinden ödün vermemeli. Önce kendi için kendine değer vermeli, hayatı sevmeli ki bana da (çocuğa da) bunları aşılayabilsin.
Bunun kararini ileride cocuk verecek. Ben iyi bir ebeveynim diye övünmek lüzumsuz
Eve erken gelen baba, iyi bir babadır...
Örneğin ucundan tutup kızı denizini çevirebilirsiniz...
Sevgi, saygı, sadakat, örf adet, ahlak, din..
Bit bütün içinde insan olmanın erdemlerini öğretsek yeter zannımca. İnsanı esas alan hoşgörü ve saygıyı ilke edinen bir toplum dileğiyle.
Sorumluluklarının bilincinde olan, hayatındaki önceliklerin başına çocuklarını koyabilmesi.
Bence babalık makamı diye bir şey yok. Annenin yardımcısı diye bir makam var ama onu tam olarak dolsuran bir erkeği bulmakta çok zor.
beğenmeyen arkadaş, burada babalığı küçük düşürmek için değil, sadece adı olmadığı için belirttiğimi anlamıştır
her yönden bilinçli ve sorumluluk sahibi olması yeterli.
söylediklerini davranışta da göstermeli evladına.. tutarlı olmalı yani..
O kadar öfkeliyim ki kötü birşey söylemek istemiyorum yinede
Çocuğun sevgi doluysa canlılara ve insana saygı duyuyorsa bir canlıya zarar vermekten korkuyosa ve doğruları sonuna kadar savunabiliyosa çok iyi bir anne babasın demektir
Sevgi saygı ve yanlış yaptığında yanlışını kabullenmek anlayışlı olmak
Çocuklarını anlaya bilen yeri geldiğin de arkadaş olmayı becere bilendir
Fedakar anne ve babalar.
Çocuğunun düşüncelerine dokunabilmek.
Hepsi iyidiğir fakat belli bazı durumlarda
Sevgi saygı güven anlayış sadakat ilgi
Annem ve babam 😊
Karşılıksız sevgi
İlgili
Yok ki öyle bir şey
Huzur sağlayan aile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?