İnsan ve maymunlar dışında bütün memeli hayvanlar suya alışıktır ve yüzebilirler. Bir fil bile 50 km kadar yüzebiliyor. Aynı şekilde fare, yarasa gibi hayvanlar da doğuştan yüzme yetisine sahiptir.
İnsanlar da aslında anne karnındayken yüzme biliyor ancak doğdukları vakit bunu unutuyorlar. Bunu bir yerde okumuştum çok eskiden ama ne kadar doğru bilinmez. Maymunlar da sürekli ağaç tepelerinde olduğundan bacakları ve kolları yüzmeye elverişsizdir ancak sonradan öğrenebilirler, tıpkı insanlar gibi. Aslında her insan yüzme biliyor lakin buna alışması gerekiyor.
Bu sebeple daha yeni doğmuş bebeklerde bile suda boğulma hissi oluşabilir. Oysa bir bebek, boğulmanın ya da yanmanın ne olduğunu bilmez. Suya bakıp burada nefessiz kalacağını da çıkaramaz. Bu korku da şüphesiz ki doğuştan gelir. Ancak bir limon gibi değildir. Limonu yiyen bebek tadını bilmez ama yedikten sonra bir daha ki sefere temkinli davranır. Su için temkinli davranması da bununla açıklanabilir.
Ya da gözüne şampuan kaçmasından hiç hoşlanmıyordur ve bunun tekrar yaşanmamasını istiyordur.
Ağlamasinin sebebi suyun sıcak olması olabilir. Belkinde altina bez yumusak bir havlu koyun. Dirseginle suyun sicakligini ölç. Belki baska bir huysuzlugu vardir bebişin. Alistirmasi yok ki bu işin su ve bebek yani❤
Kıyamam yanlis anlamayın da kucağınıza alarak yıkayın ya da babişi yıkasin sizi hissetmek istiyor olabilir. Ayaklarindan başlayın benim mıncırlarımin yuzune su gelince cok aglarlardi bir sure fazla su dökmedim başlarina ve baraber girdim. banyoya onlarla
Tam yemelik o zaman mıncır❤ýüzünü yıkama bir süre. Kayiyorsa küvetinde altina havlu koyun. Bu gelip gecer bir bakmissiniz banyodan cikmaz hale gelir. Allah bağıslasin bu arada.
Öncelikle küvetinin içine sevdiği oyuncakları koyarak başlanmalı bunlar yüzebilecek şeyler olursa daha iyi olur ve ses çıkartan oyuncaklar. Acele şekilde değil de yavaş yavaş yapılmalı eğlenceli kılınmalı. Oyuncaklarla dikkat çekilmeli. Ayakları ile suya sokmaya başlayabilir bu şekilde bekletebilirsin sudan korkmaması gerektiğini anlaması için yavaş yavaş artık ayaklarını çırpıp işi oyun haline getirmek isteyecektir diye düşünüyorum biraz daha büyüyünce bunlar biraz daha mantıklı olabilir tabi ama genel olarak önce alıştırılmalı diye düşünüyorum
Geçenlerde okumuştum. Çocukların sudan korkma sebebi boğulacakları endişesiymiş. Dolayısıyla önce oyuncaklar suya atılabilir dikkatini çekmek için ve kesinlikle su baştan değil görebileceği şekilde omuzlardan dökülebilir. Baş yıkama işlemi bu travma atlatılana kadar sık yapılmasa iyi olur. Ama en önemlisi yaptığınız her şeyi konuşarak anlatın. Şimdi suyu alıyorum, sağ omuzundan aşağı döküyorum. Hoooop, tertemiz olduk. Şimdi sıra diğer omuzunda gibi...
Rica ederim. Dilerim işe yarar. Konuşmanın da çok faydasını göreceksiniz. Sakin ses çocuğu güvende ve rahat hissettiriyor. Yaşı kaç olursa olsun muhakkak anlıyor.
Suyun içinde daha iyi oluyor bence, file ile yukarıda olmasındansa. Sakin sakin, yavaş yavaş dokunuşlarla yıkanmalı. Su sıcaklığının iyi ayarlanması da önemli. Ve de güzel şeyler anlatıp, konuşarak, güler yüz ile yıkanırsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
şu an kış mevsimi ama yaza doğru hergün yıkansın su ayarına dikkat edin sıcak ya da soğuk gelmesin özellikle kafasını yıkarken gözlerine fazla su gelmemesini sağlayın hani su kafasının arkasına gitsin o şekilde suyu arkaya doğru dökün oyuncaklar ile ya da sevdiği müzikte çalabilir bir yandan, benim kızım Şubat doğumlu ve suya bayılır yazım hergün hatta günde 2-3 kez duşa girer bayılır :)))
Küveti onun suyla doldurmasını sağla. bir kaç tane sevdiği oyuncak. Konuşmak en iyi yöntem. Küçük olsalarda anlıyorlar. Baş yıkamak en zoru uzamasını sağlayarak ve suyu yüzüne gelmeden yıkayabilirsen bir nebze daha sakın geçer 😊
Hayret bebekler suya bayılır normalde. Ben her gün yıkıyodum ve fazla strese sokmamaya özen gösteriyodum. Ardındanda hafif masaj yapardım oyyy bayılırdı 😻😻😻
En İyi Cevaplar