Anne babanın çocuğa karşı tutumu, çocuğun ileride nasıl bir kişi olacağını belirliyor ve onun kişilik, zihinsel ve sosyal gelişimi üzerinde oldukça etkili oluyor. Uzmanlar ise yedi tip anne baba tutumundan bahsediyor. Peki sizden hangi tip anne/baba olur?
Baskıcı ve otoriter
Dengesiz ve kararsız
İzin verici, hoşgörülü
İlgisiz, kayıtsız
Koruyucu müdaheleci
Mükemmelliyetçi
Demokratik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kişiliğin en büyük mimarları anne babalar! Peki siz nasıl bir anne/baba olacaksınız?
Zarar göreceğinden emin olduğum konularda A Sonucunda herhangi bir tehlike bulunmayan şeylere karşı C Sonsuza kadar ilgi duyduğu ve yalnız kalması gereken ne varsa hepsi için E Yetiştirme açısından onun hatalarını her daim kabul eden ama kendine karşı her zaman F Duygu ve düşüncelerine a benim aslan evladım diye pohpohlamak yerine doğru olanı her zaman söyleyen G gibi bir baba olacağım.
Nasıl bir anne olacağımı şimdiden kestirmek bayağı zor. Tek bir kelime ile ifade edemem. Çok derin... Ancak her çocuk kendi anne babasından bir takım ebevenylik dersi alır. Açıkça dile getirilmemiş ancak çocukluk veya gençlik hafızasında yer etmiş gözlemlerdir bunlar. Kendi anne babamda gördüğüm hataları tekrarlamayacağımı umuyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İyi bir baba olmayı herkes ister, baba olduğum vakit elimden geldiğince iyi bir baba olmak için, güzel, ahlaklı, vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmeyi ve hak yolunda yürümeyi bir görev edinecek bir evlat yetiştirmek için çabalamak istiyorum. Kendi yaptığım hatalarımı yapmaması için gayret göstermek hepimizin borcu olmalı. Sigara içmesin, alkol almasın. Zararlı olan herşeyden uzak dursun. Tecrübelerimizle bu mümkün.
En İyi Cevaplar