Benim kızlara en çok yakıştırdığım, en sevdiğim kız isimleri: çiçek isimleri; Manolya, Açelya, Gül, Menekşe gibi insanın içini cıvıl cıvıl yapan, duyduğunda yüzünü güldüren ve güzel duygular veren çiçek isimlerini severim.
Bebek İsimleri
bebek isimleri
Bana göre bebeklere verilebilecek ve kulağa çok hoş gelen bebek isimleri; Elif, Ela, Buse, Sevgi gibi insana güzel duygular uyandıran pozitif isimlerdir.
En güzel Kız İsimleri
en güzel kız isimleri
Yeni nesil kız isimlerini pek sevmediğim için klasik kız isimlerini de çok severim: Ayşe, Aylin, Zeynep gibi. Öyle sıradışı, anlamı çok derim isimlere pek sıcak bakmıyorum.
Kız Çocuk İsimleri
kız çocuk isimleri
Kız çocuklarının ayaklanıp etrafta koştuğu dönemde isimlerinin anlamı da bazen yerinde oluyor. Anlam olarak ağır kalmayan, kolay açıklanabilen isimler koymak önemlidir. Sıkça duyduğum kız çocuk isimleri; Afra, Ahenk, Ceyda, Derya, Deniz, Dila, Filiz, Gözde gibi her yaşa uyabilecek ve çocuklukta da hoş duran isimler bunlardır.
1) Jülide - Kendi adım 2) Eftalya Annemin benim için düşündüğü ve benim de kızım için düşüneceğim isimlerden 3) Lavinya Annemin benim için düşündüğü ve benim de kızım için düşüneceğim isimlerden 4) Kamelya-Kızım için düşüneceğim isimlerden 5) Jade-Kızım için düşüneceğim isimlerden *Gecen bol olsun.*
Anlamı: Ay’ın ve kimi yıldızların çevresinde görülen ışık halkası. İsim koymak, aslında geçmişe bir selam vermek, saygı duymak anlamı taşıyor bence. Annesini babasını seven kişi çocuğuna o isimleri verir, bir olaydan bir kişiden etkilenen, bir anısı olan kişi de o ismi verir. Yani geçmişe ve anılara selam verir bence bu yolla.
Ebrar: akşam güneşi demekdir Armina: kuranda geçen temiz iffetli kadın demekdir Elisa:cennet kapısında bekleyen meleğin adıdır ( şayet günün birinde bir kızım olursa adı elisa gece olacak 😊) Bunun dışında rüya, masal, diyar , yağmur umut bu isimleride beğenirim
BENİM ADIM BAYRAM ama genelde karsu sylwia siena lilith ve birçok yabancı isim var aklımda olmasını istediğim ve yunan tanrıları var poseidon ares falan onlardan birisi olsun isterdim çocuk olunca benim öyle yapacam hepsine yunan tarnı isimleri vericem iki isim olucak ikisinin de lilith i arat googlede anlamı büyük yanıt at bana :( beğendiğin var mı aralarıda
DİLAY: Gönlü ay gibi parlak, ışıklı olan / ışıl ışıl berrak konuşan SİBEL: Bulutla yer arasında yere düşmeyen yağmur damlası / Buğday başağı ZÜMRA: Güzel, iyi ahlaklı - Zeki, bilgili kadın TALİA: Güzel, şirin
maya-bana sevimli geliyor. bildiğimiz maya ayşe- bu da güzel mona- tek demek. ego kısmını geçersek, ufak küçük bir isim. marje- ekşiden baktım. din, dil, ırk ayrımı yapmayan anlamına geliyormuş elif- sevimli
açelya :) erkek sormadın ama lazım olur belki aybars bir kızım bide oğlum olsun bide bu isimleri koyayım hayatta tek isteğim şu an bu herşeye ulaştım sayılır
Onu ayarlarız artık suhamra dilhamra nurhamra bir şey bulacağız ama hamra kesin olacak :D ayyy künya de almak lazım şimdi :D çok teşekkür ederim vallahi..
Ulan ülkedeki kadın nüfusu Ebrar, Erva ve Ecrin olarak üçe ayrıldı. Başka isim yokmuş gibi hâlâ bu isimleri tavsiye edenler var. Benim en beğendiğim kız ismi senelerdir değişmedi; Gülşah.
isimlerin anlamı ve tarihçesine mutlaka bakın isim kaderi etkiliyor o isim kadar agırlıgı sorumlulugu da oluyor gül veya güllü veya ç harflerini e harflerinin bir isimde iki uc kez geçiyorsa koymayın adımda ıkı e var cok duygusalım ç harfi sıkıştırır insanı gül veya g ve l harfleri olanlar çok üzüntüler yaşıyor hayatta başarılı olsun isterseniz k t harfleri olmalı veya sezgileri hisleri olsun derseniz d ve b harfleri olmalı
herkes öyle biliyo benim akrabamda koydu ama öyle değil kurandaki ayette De ki ;Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim. yazıyo
adım Güneş ve ilerde bir kız çocuğum olursa eğer ismini afel veya gece koymayı düşünüyorum afel güneşe en uzak anlamına geliyor kızımın benden uzak olmasını istemem tabii ama çok hoşuma gitti gece de güneşim zıddı zaten olabilir :)
Pet shoptan köpek yavrusu aldınız sanırım isim önerilerine gelince emine sümeyye hayrunisa isimler arasında olabilir neden olmasın şirin şirin emineler havlıyor
Sözleşmeli er mülakatım vardı kazandım. Bugün sağlık kurulu raporu için hastaneye gittim psikiyatri bölümünde sıkıntı çıktı 2013 yılında borderline kişilik bozukluğu tanısı konulmuştu. Doktor kağıda yazdı ama şu haliyle normal yazdı. Şimdi sence bana heyet raporu olumsuz verir mi? Onun dışında bir de gidip gitmemekte kararsızım. Tehlikeli bölgelere gidiyorsun ölümle burun burunasın haftada 1 gün çarşı izni ama zaten onda da bir yere gidemezsin çünkü tehlikeli yerde çıkınca ne bok yicem. Telefon yasakmış sanırım. Yani sosyal anlamda bitiyosun. Nöbette bir keskin nişancı tarafından vurulmak an meselesi. Sence napıyım Söz er oluyum mu sektir et başka iş mi yok diyosun napıyım
En İyi Cevaplar