eğer 4-5 yaşındaysa annenin karnında olduğunu söylerdim çocuklar o düşünceyi doğal karşılıyor kardeşimde ve bir kaç küçük kuzenimde gördüm bu durumu :) eğer 7-8 yaşındaysa henüz anneni öpmemiştim derdim öpünce gelicektin derdim neredeydim derse ona da annenin karnındaydın derdim :) eğer 10-11 se büyük ihtimal bazı şeyleri az çok fark ediyor ama anlam veremiyor olabilir.(burada arkadaş çevresinin payı büyük) ona cinsel eğitim verirdim oğluma* eğer kız ise bunu annesine bırakırdım daha doğru olurdu. bence çocukları gereksiz yalanlarla kandırmaya gerek yok leylek getirdi çöpte bulduk bacadan girdin demek çok gereksiz şeyler. çocuğun yanında annesine sarılmak aramızda daha farklı bir duygu var olduğunu çocuğa hissettirmek gerek diye düşünüyorum (çocuğun karşısında fingirdeşsinler demiyorum tabi ki yani sarılabilirler annesini tutkulu olmadan dudaktan küçük öpücük yapılabilir. bence yapılmalı ki çocuk bazı şeyleri fark etsin :) ) kısacası yalan söylemeye gerek yok ben ailemden böyle gördüm bu şekilde eğitim aldım sapık falanda değilim hatta aksine bu cinsellik tabularını zihnimden atmış bir insanım. :) her şey çocuklukta başlar :)
Annem bana static.arkadas.com.tr/.../...753220323_Default.jpg bu kitapla açıklamıştı. Canım annem her şeyi, benim için en iyi şekilde yapmaya, psikoloji için en doğrusu nasılsa öyle yapmaya çalışırdı. Sorun şu ki: Ben hiçbir zaman böyle klasik şeyleri merak etmedim :) Annem okurdu bu kitabı filan yani evet, anlıyordum bir şeyler ama o yaştaki (5-6) bir çocuğun anlaması gerekeni, anlayabileceğini anlıyordum ve fazla da irdelemiyordum açıkçası :) Pek umrumda değildi nereden geldiğim, nasıl geldiğim ; daha çok nasıl yaşayacağımla ilgiliydim hep. *Gecen bol olsun.*
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
annemgil bana cocuken bu soruya hep annenin karninda bizi izliyodun derlerdi :)
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kotu bir pskoloji ama.. gece sizi izleyen iki goz gorursen o cevsptan sonra sasirma..
Yeğenim kardeşimin küçüklüğüne benziyor düğün videosunu açtı dün bizdeyken iştr sordu nerdeydim diye oynuyordum değil mi vb dedi ben de kardeşimi gösterdim buradasın diye annem kandırma diyor. Karnında vb demek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü çocuk oradaydım vb diyor
Çocuklar hamilelik sürecini etraftan ya da 2. kardeşten somut olarak görürler. o yüzden karnımdaydın henüz büyümediğin için doktor çıkarmamıştı demek mantıklı gibi😊
Karikatür iyiymiş 😂 Kitaplar var bu konuları anlatan. Tabi gidip kitabı çocuğa verip "al oku yaziyo burda" demek değil kendileri okuyup anlatsın ki annemden babamdan öğrendim diyebilsin çocuk :)
En İyi Cevaplar