Tüplerim bağlı fakat reglim 7 gün gecikti. Eczaneden gebelik testi aldım, negatif çıktı ama ben yine de şüpheliyim, bilgisi olanlar ya da tüpler bağlıyken hamile kalan var mı yorumlarda yardımcı olabilir mi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tüplerim bağlı fakat reglim 7 gün gecikti. Eczaneden gebelik testi aldım, negatif çıktı ama ben yine de şüpheliyim, bilgisi olanlar ya da tüpler bağlıyken hamile kalan var mı yorumlarda yardımcı olabilir mi?

Merhaba arkadaşlar!🙋♀️
Geçtiğimiz günlerde bir doktor kontrolü için hastanede sıra beklerken denk geldiğim bir olay sonrası ben de bu konuyu araştırdım. Bir kadın arkadaşımızın tüpler bağlıyken hamile kaldım demesiyle bu konu hakkında merak duydum.
Araştırmalarımdan sonra tüpler bağlandıktan sonra hamile kalınır mı diye doktoruma da danıştım. Şimdi size edindiğim bilgileri aktarmak istiyorum.
Öncelikle tüpleri bağlatmak nedir ondan bahsedeyim. Hamileliğin oluşması, tüplerde meydana gelir. Sperm ve yumurta burada döllenir. Bir kadının tüpleri bir sağlık sorunu sebebiyle tıkanıksa bu kısırlığa sebep olur. Bir de bilinçli olarak tüplerin kapatılması tercih edilir ki biz buna tüpleri bağlatmak diyoruz. Cerrahi sterilizasyon denen bu yöntem sayesinde sperm yumurtaya ulaşamaz. Hamile kalma durumu engellenmiş olur. Bu önemli kararı verirken sonradan çocuk istemeyeceğinize emin olmalısınız çünkü geri dönüşü pek mümkün değil.

Şimdi hal böyle olunca, geri dönüşü bu kadar zorken tüpleri bağlıyken hamile kalanlar insanda bir şüphe uyandırıyor. Mümkün mü bu?
Çok etkili bir yöntem olsa da nadiren gerçekleşebileceği söyleniyor. Bu ameliyatın yöntemine ve kadının yaşına bağlı olabiliyor. Doktorunuz ameliyat yöntemleri konusunda daha detaylı bilgi verecektir. Ya da tüpleri bağlı bir kadın gebe kalsa bile bu dış gebelik olabilir.
Sonuç olarak yüzdesi düşük de olsa böyle bir olasılık var. Bunun için en etkili ameliyat yöntemine doktorunuzla karar verebilirsiniz.
Yani çok zor bir ihtimal tabi bağlanma şekline göre değişebilir yinede %0,1 hamile kalma olasılığın var ve dış gebelik olabilir bir git derim
Dış gebelik tehlikeli bir şey fetüs rahim içinde olmuyor tubalar da oluyor ve bebeğin gelişmesi imkansız bişey aksine sana da zarar verir
Mümkün değil, geri dönüşü olmayan bir yöntem iyi düşünün diye boşa demiyorlar.
Oyle dudak bukme ya icim parcalandi. Ne desem bos. Cok kotu boyle bir seyden pisman olmak. Yapacak bir sey yok malesef 🙁
Günaydın arkadaşlar.
Korkmayın, kalmaz diye biliyorum ama bağlarken hata yapan doktorda çıkabilir. Sağlık uzmanına danışmanız bence daha iyi.
Yokntupleri bagli kadin hamike. kalamaz rahatbol yaskac
Cevap
23Cevap
Evet nadir olsada tüplerin bağlanmasının erken döneminde olabiliyormuş
Fakat hem bu düşük ihtimal hemde zamanında test yapmışsın negatif çıkmış. imkansız gibi bişey yani
Hamile kalmak istiyorsan neden bağlattın ki erken yaşta?
Valla olacağı varsa değil bağlamak rahim deliğine beton konsa yine de olur :) ama %95 olmaz diyorlar benim annemin ki 15 yıldır bağlı
Sıkıntı yapma hava değişimi regli baya geciktiriyor.. Bende de öyle oldu.
Ben istemiyorsun sandım 😂
Hayırlısı olsun umarım kalırsın 😂
spiralse hemen doktora git çocuğa zarar vermesin.
Kadın doğum bölümünde hemşireyim. Böyle bir durumda gebe kalamazsın
kadın doğum uzmanı bir doktor hamile kalan hastalarının olduğunu söylemişti
7 gün daha erken canim bir 15 gün felan beklemen lazim
tabi vardir
evlimsin
kocandan olmuyormu
demekki kocanla cinsellik iyidir
hmm insallah olur canim kac yasindasin ki
hamile kalmak istersin dimi
hmmm
kocan cocuk istiyormu
canim ön sevismeler yapiniz cok önemlidir cocuklar icin
anladim evet ama dedigim gibi ön sevismede cok önemlidir
ok ozaman insallah her sey hayirlisidr
ne yapyiorsun simdi
bir sey soaracaktim burdaysan
amca kiziyla cinnsellik yaptim sence normal mi
böyle denk geldi yane
Tüplerin bağlandı ama garantmi ağızları iyice başlanıp koterize edildimi
Tüpler ya klipsle ya da iple köreltiliyor ve koterle ağızları yakılıyor hamilelik olmaz
Sebeb ne ben sağlıkçıyım
Tabiki döllenmeyi oluşturacak her koşul ortadan kalkmış
İsterse sperm dolsun vajinan ağzına kadar sıkıntı olmaz
olabilir hemen hamile kalınır mı hastalığın geçikmiş
Gönlüne gore olur umarim
Kesinlikle kalamazlar
Kalamazsın. Mümkün değil. Neden bağlattınız.
Kalmamak için bağlamıyorlar mı o tüpleri?
Yapma ya, geri dönüş var mı?
Ne düşünüyorsun peki?
Çocuğun var mı?
kalmaz eger dogru baglı ise
neden baglattın erken yaşta.. ufak bir oparasyonla alınır bagler
tabikii düzgün olmazsa
kalmaz böyle bir durum mu söz konusu peki
benim eşiminde bağlı b sorun yok
Evirip cevirirken düğümler çözülmüş olabilir 😂😂
kalmaz
Hayır
Kalamaz Hanımefendi
Kalamazlar
Kalmaz
Kalmaz
Kalmaz🙄🙄
Kalmazsın heralde
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?