Göz rekleri iris'deki pigment üretimiyle alakalıdır. Pigment üretmek için OCA2 ve HERC2 genleri devreye girer. Bu iki gende devredeyse çocuğun gözleri kahverengi olur. (Bu arada siyah göz diye bir şey yoktur. Çok koyu kahve vardır) Bu genlerden biri bile çalışmazsa, diğer genin ne yapabildiğinin önemi kalmaz ve göz mavi olur. Dolayısıyla çok çok az ihtimalle bile iki kahverengi gözlü birinden bile gen hatası yüzünden mavi gözlü çocuk doğabilir. Afrika'da mavi gözlü siyahi çocuklar vardır. Hatta bir gözü mavi bir gözü kahverengi çocuklar da bulunur. Mavi gözlü bir koca bulursanız, sizin genleriniz baskın olacağı için kahverengi olma ihtimali yine fazla olacaktır. Ancak 2. ya da 3. çocuk da babanın gen aktarımı devreye girme ihtimali artar. Yani kesin bir şey olmamakla birlikte her zaman ihtimal artması ya da ihtimal azalması söz konusudur. Buradan anlaşılacağı gibi mavi göz aslında bir göz kusurudur. Kusursuz göz kahverengi olur. Yeşil Göz konusu yine mavi göz ile benzerlik gösteren bambaşka bir konudur.
Katılıyorum, benim gözüm de renk değiştiriyor örneğin. Kapalı alanda bal rengini andıran açık kahverengi gibi dururken çok aşırı güneşte ela-açık yeşil arası bir renge dönüyor. Bunları bu yüzden araştırmıştım. Göz doktoru bir arkadaşım senin gözlerinin araştırılması lazım, az bir vak'a demişti. Büyük ihtimalle benimki de bir kusur. Ama körlük, şaşılık gibi durumları hariç tutarak renk özelinde yazmak gerekirse gözde kusur olması güzel bir şey sanki. Bu göz rengi değişimi sayesinde olmayacak çok kızdan ilgi gördüm durduk yerde. Avantajları çok.
Gözlerin ne renk ailede renkli göz var mı? Bak çocuğun ailesi renkli gözlü olursa ve senin ailende renkli gözlü insanlar varsa olma ihtimali var çünkü koyu renkler baskın gelir genelde
Kahverengi göz geni baskın olduğundan, Eğer Kk isen mavi gözlü biri de kk olacağından çaprazlarsak %50 ihtimal var. Ama KK isen çocuğunun mavi gözlü olma olasılığı %0 .
Sanmam eşim ela ben kahverengi gözlüyüm oğlum mavi gözlü sarısaçlı ve ikimizde benzemiyor babam sarı kayınvalidem mavi gözlü braz babama braz kayınvalidem e benziyor kısacası ailede varsa mavi gözlü olabilir
Kahverengi göz baskin mavi göz ise cekinik bir gen. Cocugunun mavi gözlü olma ihtimali kahverengi gözlü olma ihtimalinden dusuk. Dua et sana cekmesin. Gozleri senin gibi olursa hayata 10-0 yenik baslar.
O gozlerle nasil bakacaksin? Senin yerinde olsam aynalara küser, insanlarin goz zevkini bozdugum icin tum insanliktan ozur dilerdim. Dunya savaslardan ve caresiz hastaliklardan sonra dunyaya gelmis en buyuk felaketsin. Ayni zamanda kadin cinsiyetinin yuz karasisin.
Olabilir. Ben mavi gözlüyüm. Ama çocuklarımın gözü kahverengi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kahve rengi baskındır ama ailenizde varsa mavi gözlü biri sende de çekinik olarak da varsa olabilir not:sende çekinik varsa bile etki etmez çünkü kahve rengi baskındır
Renkli göz çekinik gendir. Şayet sen mavi göz geni taşıyorsan ve kahverengi gözlüysen ve mavi gözlü biriyle evlenirsen gen çaprazlaması ile %25 ihtimalle mavi gözlü çocuğun olabilir.
En İyi Cevaplar