Sadece meraktan soruyorum. Hangi bebek bezi Türk malı? Ve hangi Türk malı bebek bezini tavsiye edersiniz? :)Türk markası bebek bezi diğer markalara göre daha mı iyidir?
Aslında bilindik ve genel olarak kullanılan adı yabancı olduğu için yerli malı bebek bezi sanmadığımız bezler var. Ama baktığında sizde şaşıracaksınız :)
Sleepy bebek bezi: Kökleri 1966 yılına dayanıyor. Eruslu Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A. Ş. nin faaliyetleri 2004 yılında çocuk bezi üretimi ile başladı.
Molfix bebek bezi: Molfix, 1998 yılında kurulmuş olan bir Türk malı bebek bezidir. Türkiye'nin en bilinen bebek bezi markaları arasında yer alıyor.
Pine Bebek bezi: Arkan Kağıtçılık alanında uzmanlaşmış kadrosu ve dünya standartlarında üretim teknolojisi ile yerli malı bebek bezi üretimi yapıyorlar. Oldukça da başarılılar.
Baby Star bebek bezi: Yine Türk malı bebek bezi üreticilerinden.
Komili Bebe bebek bezi: Komili'nin öyküsü 1878 yılında Midilli Adası'nda başlıyor. Kurucusu yine Türk'tür.
Evy Baby bebek bezi: Evy Baby, 2004 yılında Evyap bünyesinde kurulmuş olan bir bebek bezi markasıdır. Türkiye'de üretilen ve yüzde yüz yerli malı bir bebek bezidir.
Jenny & Willy bebek bezi: Yine Türk malı bezidir. Ve Bim'de gayet uygun fiyata satılıyor.
SOFFİO BABY: Bu bebek bezi de A101'in bezidir.
CanBebe bebek bezi de Türk malıydı ancak yabancılara satıldı diye biliyorum.
yerli malı bebek bezleri
Ayrıca ülkemizde çok severek kullanılan popüler bebek bezlerinin de hangi ülkelere ait olduğunu söylemek istiyorum.
Prima bebek bezi: Prima Amerika merkezli 1837 yılında kurulan P&G adlı şirketin bebek bezi markasıdır. Ülkemizde de oldukça popüler bir bebek bezi markası.
Canbebe bebek bezi: Canbebe Türk malı bebek beziydi fakat, Ontex’de 2002 de Can bebenin yüzde 75'ini İngiliz bir fon şirketine satıyor ve yönetimi Belçika'ya kalıyor.
Huggies bebek bezi: Yine Amerika'ya ait bir bebek bezidir. Ülkemizde çok kullanılıyor.
Pampers bebek bezi: Amerika ve İtalya'ya ait bebek bezidir.
Birçok markanın bebek bezi sektöründe iddiası var. Hatta isminden dolayı yabancı diye bildiğimiz markalar Türk malı çıkabiliyor. Başlıca Türk malı bebek bezleri:
Molfix bebek bezi (hayat Kimya)
Sleepy bebek bezi (Eruslu Sağlık Ürünleri)
Baby Turco bebek bezi (Puretex GaziAntep)
Baby Star bebek bezi (Yıldız holding)
Komili Bebe bebek bezi (Yıldız holding)
Evy Baby bebek bezi (Evyap)
Pine Bebek bezi (Arkan Kağıtçılık)
BabyNeo bebek bezi
Jenny & Willy bebek bezi (BİM)
Canbebe bebek bezi (Yerliydi ancak yabancılara satıldı)
Türk malı bebek bezleri
Türk malı bebek bezi kaliteli mi?
Türk olsun, yabancı olsun bu ürünler belli bir standartta üretiliyor. Belli bir şartlara uygun olması gerekiyor. Bunları denetleyen kuruluşlar bulunuyor. Ha şunu da ifade etmek gerekir. En pahalısı, yerlisi/yabancısı çok da önemli değil. Sizin bebeğinizin, sizin kullanımınıza göre en iyisi değişir. Çok pahalı/kaliteli olan bir markayı beğenmeyen kullanıcılar olabiliyor.
Türk malı bebek bezi hangisi
Türk markası bebek bezi incelemesi
Bir Youtuber tüm bez markalarını inceleyip hangisi yerli, hangisi yabancı bu videoda incelemiş;
bebeğin çölde yapısına göre karar verirsiniz bazen en kaliteli dediğimiz bez bile alerji yapabiliyor ben oğluma bim de satılan bezi kullandım sonra ordaki bezler olmayınca boyut olarak can bebe aldım berbatti cisi bezin ortasında topluyordu bez iğrenç bir görüntü yaratıyordu ve sizdiriyordu molfix denedim o da alerki yaptı en son prima kullandım ve onla bitirdik yani bana göre iyi bez bim de satılan jelly veli sanırım ismi ve prima
her bebeğin poposuna göre değişir bezler şu an en iyi bez prima olarak görülsede bazı çocuklara pişik yaptığı söyleniyor o yüzden en iyisi deneyerek bulmak
En İyi Cevaplar