Merhabalar herkese, yakında doğumum var hayırlısıyla, doğumdan sonra bebek için neler dağıtabilirim hastanede, ikram olarak? İstanbul'da oturmuyorum normalde ama bebeği İstanbul'da doğurucam burada gördüğüm kadarıyla bir şeyler alıyorlar...
Hastaneye çikolata yaptırabilirsin. Orda başka bişeye gerek yok bence. Eve görmeye gelenler içinde çok güzel küçük hediyelikler var. Mesela dışı kadife kaplı Yasini Şerif kitabı ve aynı renk tesbih bir kesenin içinde. Kesenin üzerine oğlunun adı ve doğum tarihi. Eğer pahalı gelirse sana sadece tesbih yaptırabilirsin. Kalpli kutu mavi ya da pembe fiyonkla süsleniyo, üzerine aynı şekilde isim ve tarih yazıyolar. Bide mutlaka güzel bir ajandayı süsle anı defteri yap. Hastaneye gelen yakınların, doktorun, hemşiren, sonra eve bebek görmeye gelen insanlar iyi dileklerini yazsınlar. İlerde okuması çok güzel oluyo. O heyecanı sanki tekrar yaşıyosun.
bebek doğunca ne dağıtılır pek bir fikrim yok ama kuzenimin çocuğuna yemekli mevlüt okutmuşlardı. Yeni doğan bebeklere yapıyorlar bide böyle hoşgeldin bebek yazılı buzdalabı mıknatısı yaptırmışlar böyle üstünde oyuncak leylekle bebek var. gelen misafirlere de onlardan ikram etmişler
mesela onun hayrına 2 rekat şükür namazı kılıp camidekilere yardım çocuklara güzel elbiseler zoorda olanlara gıda erzak yardımı sakada fitre kurban özellikle kurban kes. sonrada yaz olduğu çiçin çocukların annelerinden babalarındn izin alıp bir dondurma çikolata güzel biş meyvesuyu iftara akrabalarını davet et izzet ikram ama kurban kesmen daha hayırlı eti 1 gram bile yeme ki başkaları daha çok yesin
Öncelikle hayırlı olsun. İnşallah sağlıklı uzun ömürlü olur. Dağıtabilecek en güzel hediye anne tebessümü ve topluma iyi bir evlat kazandırmak olacak. İçinizden ne geliyorsa onu paylaşın , ne paylaşacağınız , kimi yetiştireceģinizden önemli olamaz. Tekrar hayırlı uğurlu , sağlıklı bir evlat olması dileğiyle
Hayırlı olsun Matmazel! Umarız Analı babalı büyür. Dağıtabileceğin şeylerin bir sınırı yok. Yumurtaya benzer küçük küçük kaplarda hediyelik olarak verilen şekerleri gerçekten çok beğeniyorum. O kabın üstüne de "İyi ki Aramızdasın" gibi mesajlar yazılabilir.
Hastaneye ikramlik bebek şekeri ya da kurabiyesi yaptır. Mevlüt okutursan da küçük yasin kitabı şahit ki insanlar okudukça sevabı sana da yazılsın. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah 😊
Sekerciler isi kurumsallastirdi sadece bebek sekeri istiyorum diyorsun onlar alternatifleri gosteriyor. Begeniyorsun aliyorsun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Magnet yaptirabilirsin çikolata dagitabilirsin hatta 40 mevlüt yaptırdığını cinsiyetinin rengine uygun tesbih dagitabilirsin. Kokulu taş ve sabun da dagitiyirlar doğumda. Karar senin😀 hayırlı olsun simdiden
En İyi Cevaplar