Cocugunjz olsa hangi isim koyardınız?
Degisik birsey olsun lutfen?
Degisik birsey olsun lutfen?
kuranda geçmesi mi lazım ismin bir anlamı güzel bir manası olsun bir ömür onunla yaşayacağı... illa arap ismi vermek zorundasın diye bişey de yokki ayrıca tabiki verebilirsin ama doğru bilinen yanlışlar.. kurandan anlamsız kelimeler bulup isim diye verenleri biliyorum ben saçma yani.. bu arada ismim ömer
Sadece Kur'an'da geçiyor diye isim koymak saçma. Ne olmuş geçiyorsa? Anlamı çok daha güzel olan Türkçe isimler de var.
Mesela hangileri?
Kaan, Alp, Arel, Alperen, Berkant, Kutan, Oğuz, Özkan, Taylan, Utku, Yavuz gibi. Sadece erkek isimlerini araştırmıştım. Anlamları da gerçekten güzel.
Kur'an-ı Kerîm'de geçen her isim güzel bir anlama sahip değil, bunun bilincinde olmak lazım. Misal Sanem ismi de Kur'anda geçer ama anlamı put demek.
Meryem, Yuşa, Yahya, Betül, Ömer, Ubeyde ve Zeyneb isimlerini çok seviyorum ben :)
Serra
Sare
Samet
Sefa Kur'andan bunlar aklma geldi şu an. Ama mesela Semih ve Burak isimlerini çok severim. Kız olarak da Nil severim.
Cevap
12Cevap
Kizim olursa Duru Deniz. Oglum olursa Ali Çınar koyacagim.
Biri Türk biri dini iki isim düşünüyorum. Erkek olursa İlteber Abbas Kız olursa Kibele Ayşe. Hem tarih hem kültür hem dini :D
Manyak ya 😅😅😅
Çocuklara " Aleyna Asi v. b." kelimeler verilmesi dinen günah..
Bunları çocuklara verilmemesi lazım.
Elif Merve Fatma Ayşe bunlar çok güzel isim erkek de Muhammed Ebubekir Osman Fatih Battal Ömer Ali böyle Battal Kuran da geçmiyor ama olsun
e-oğuzu Bismillahi Rahmanırahim :D
ILGIN ismini verdim kizima.
Ilginc
neden?
En iyisi en guzeli Ahsen
25 tane seçeneğin var peygamber ismi diyorsan
Ilyas
Benim ismim çok güzel ama taşıması zor. Muhammed
Ebrar, ela , ecrin kuranda geçen isimler.
Sena kuranda gecıyor :D
Gubbettin koyucam ben.
elif
rabia
filan geçiyor galiba
İshak
Elyesa
Nisa
Taha
Elyesa bügün duydum bende senden önce ill defa degisik geldi
Çok hoş bir isim. oğlum olursa bunu inşallah koyacağım. nisa elyesa çok güzel uyuyor
Emrah ın minik oğlunun adı bile elyesa :)
Elyesa kiz ismi degilmi? Benim tandigim kizinin ismine koydu
Hadi ya :/ demek ki ikisine de oluyor
Furkan
Lina
Gecmiyor bence
Gecmiyor bence demek yerine , geciyor mu diye sorsaydin keske , Kuranda geciyor , kuzenimin ismi
Kız mı erkek mi
Ikiside
johnson-emilia
Firdevs
Sefa merve
Ebu Leheb
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar