Bebeğime yeni aşı yaptırdım, 6. ay aşıları. 5 gün oldu aşıyı yaptıralı ancak ateşi düşmüyor. Yani ateş dediğim çok şükür öyle 39 falan değil ama yine de yüksek geliyor bana :( bebek ateşi kaç olmalı? 37.8'e falan çıkıyor şurup veriyorum 37'ye düşüyor. Şurup vermem yanlış mı? Ne yapabilirim? Bebeklerde aşı sonrası ateş kaç olmalı? Bebeklerde aşı sonrası ateş nasıl düşürülür?bebek ateşi kaç olmalı6 ay aşısı ateş yapar mı?
Bazı çocuklar aşı vurulduktan sonra hafif rahatsızlık hissedebilir. Bu 1 ila 2 gün sürebilir. Yaygın reaksiyonlar: -- Enjeksiyon yerinde ağrı, kızarıklık ve şişlik - Atıştan 1-2 gün sonra ateştir. 6 aylık bebek aşısı ateş yaparmı diye çok sorarlar evet; aşılar vücuda düşük ölçekli savaş mikrobu enjekte etmek olarak düşünebilirsiniz. Az miktardaki mikropla vücut savaşmak için ateşi kullanır. Gerçekten o hastalıkla karşılaştığında ise bağışıklık kazandığından kolayca alt eder. hangi aşılar ateş yapar diye bir şey yok aslında, anlattığım gibi aşı bir korunma yöntemidir ve bunu ateşle yapar. O nedenle her aşıda ateş riski vardır.
Bebeklerde normal ateş kaç derecedir sorusunun yanıtı normalde 36,5 37 derece arasındadır. Ateş, çok yaygın bir reaksiyondur. Çocuğunuzun sıcaklığını ölçmek için: - Çocuğunuz sakin olsun - Koltuk altlarını kullanın - Cam termometreler veya ateş şeritleri yerine dijital termometreler kullanın - Her 4 saatte bir sıcaklıklarını kontrol edin. Peki bebek ateşi kaç olmalı?
Düşük ateş (37.4 - 38C)
- Elbiselerin çoğunu çıkarın veya hafifçe giyinin - Çocuğunuzu battaniyeye sarmayın - Odayı serin tutun, vantilatör kullanın - Çocuğunuza bol miktarda sıvı verin.
Ateş (38 - 38.9C üzeri)
- Ateş ilacını verin. Daha önce doktorunuzun önerdiği bir şurubunuz olmalı mutlaka. - Elbiselerin çoğunu çıkarın veya hafifçe giydirin. - Odayı serin tutun, vantilatör kullanın - Çocuğunuza bol miktarda sıvı verin. - Çocuğunuzu battaniyeye sarmayın
Yüksek ateş (39C veya daha yüksek)
Doktorunuzu arayın ya da gidin ve beklerken aşağıdakileri yapın: - Ateş ilacı verin. gene tabii doktorun önerdiği bir ilaç. - Elbiselerin çoğunu çıkarın veya hafifçe giyinin - Odayı serin tutun, vantilatör kullanın - Çocuğunuza bol miktarda sıvı verin. - Çocuğunuzu battaniyeye sarmayın
bebeklerde verem aşısı sonrası ateş görülen bir durum korkmayın. Sadece sürekli ölçerek takipte olun. Geçmiş olsun.
asidan sonra ateslenme normal bir durum. 37.8 aslinda ateslenme olarak algilanmamali, bence suruba cok alistirma derim. 38.6 nin uzerine cikarsa ben verirdim. 39. u gecerse zaten hemen acile gitmen gerekir. ama bence seninki normal hafif bir ates, sirkeli bez bile koysan duser. Dedigim gibi ilaca alistirmayin simdiden. kizim 3 yasina girecek antibiyotik daha hic kullanmadik oglum 6 bucuk yine hic antibiyotik kullanilmadi, cok sagliklilar, az ilac vermekde yarar var, vucutlari dayanikli oluyor.
Aşı çogalma yeteneğinı kaybetmiş bakteri ve virüslerin bağısıklık sistemi olusturacak sekilde vucuda enjektesidir. Yani normal bir durum bu. Ağrı kesici ateş düsürücü verebilirsin ama ateşinin cikmasi normal ama sürekliliği olmamalı...
Merhaba bir hemsire olarak cevapliyorum , çocuğunuzun atesi 37.5 pekte cok degil zaten ama bir bebek olarak baz alirsak bünyeyi birazcik var denebilir bebek oldugu icinde surupu cok sık vermeniz sakincali ve verdiginiz ölçek ne kaadar onuda bilmiyoruz çocuğu hasta etmiycek sekilde üstünü acarsaniz daha yararli olur ancak odanin sıcaklığı da onemli tabi düşürmeyin oda sicakligini asi zaten vucutta olmayan bagisikligi kazandirmak icin veriliyor (zarar yapmayan bakteri veriliyor vucuda o bakteriyi taniyip zararli olanını vucuda alindiginda bağışıklık hücreleri olusturulmasi icin) atesi 4 5 gün var demissiniz ya aşının dozunu fazla vermisde olabilirler bu binde bir bir ihtimal ama olabilir. Ve bir kan verdirin derim vucudunda enfeksiyon olabilir ki atesin artmasında en buyuk sebep enfeksiyon. yardimci olabildiysem ne mutlu saygilarimla 😊gecmis olsun.
@LostRightNow dedigim gibi endiselenme ustunu fazla sıkı yapma, halen de devam ederse farkli bir durum soz konusu olabilir bir tahlil verdir. Zaten cokda yuksek degil 38 olmadikca panik yapma zirt pırt surup verme minnaka 😊
Önce oda sıcaklığı nasıl. Sonra çok kalın giydirme ya da içerisi iyi ise çocuğu soy bezle kalsın. Titreme yüksek ateşten kaynaklanır vücut sıcaklığı odanın sıcaklığından cok yüksek olduğu için öyle tepki verir. En iyi çözüm üşütmeyecek kadar bir suyla duş aldırıp hafifçe giydirip üstünü hiç örtmemek ya da ince bir şey örterek ateşin düşmeni beklemek varsa ateş düşürücü vermektir. Bu muhtemelen ateşi kontrol etmenize yardımcı olur.
Kardeş aşıdan sonra ateş olması normal fakat 1 gün sürüyor günlerce sürmez senin bebeğinin boğazları şişmişdir ve ateş yapar. Sen acilen doktora götür şurup dahi içirsen geçici düşürür tedavi olmadığı sürece. Burun akıntısı öksürük olmaya biliyor sonradan çıkacaktır. ya da idrar yolu enfeksiyonudur.
eğerki 5. gündeyse bence bir doktora götürün. ateş bir sonuçtur, hastalığın belirtisidir. şurupu kullanım klavuzunda yazdığı şekilde kullanırsan bir sorun olmaz. ama sonuçta ilaçların yan etkisi çok. ılık duş aldır, alnına koltuk altlarına ve ayaklarına ısısını alıcak ılık suyla havlu bas.
öncelikle günümüz konuları hakkında bu soru için teşekkürler aşı yapılınca ilk 3 gün ateş olması normal diye biliyorum eğer ki düşmüyor ve uzun sürüyorsa doktora götürmekte fayda var etkili ateş düşürme yöntemi fitildir geçmiş olsun umarım bir sorun yoktur
bebeklerde vücut sıcaklığı 36,5 civardır. seninki 38'e yaklaşmış ama sorun yok. gözlemlemelisin. ilaçla 37 derecede kalıyorsa iyidir. ilaç vermen yanlış değil. 38,5'i geçerse o zaman ılık duş aldırırsın. geçmiş olsun.
@Carpe-diem06 bebeklerde nabız fazladır zaten. anne karnında öyledir, doğduktan sonra zamanla düşer. ne zaman düşer bilemem. ateş meselesinde uzman değilim ama iki çocuk annesi olarak söyleyebilirim ki 36,5 normaldir. 37'de gözlemlerim, 38'e kadar müdahale etmem. 38'de ateş düşürücü veririm. 38,5'ta da ılık duş aldırırım. nabzın yüksek olması ateşin de yüksek olmasını gerektirmez.
bebeklerin vücut sıcaklığı yetişkinlere göre fazladır zaten 37-37,5 arası normal... şurup bebekler için masum olan en iyi ilaç dozunda kullanıldığı sürece sıkıntı yok... ama kıyafet olarakta aşırı sıkmamalı bebeği üşütmemek kaydıyla...
37. mi ben bugun 38 felan oldum bayılacak gibi oldum bir bebekte havale etkisi yapabılır şurup vermen yanlış değil ama ıslak bez yapıp arnına koltuk altına koyabilirsin çabucak düşürür
En İyi Cevaplar