7 aylık hamileyim ve evde doğum yapmak istiyorum hastane ortamında daha çok gerilirim ve korkarım ama eşim hayatta olmaz saçmalama filan diyor ben yanında olurum korkmazsın diyo gerçekten o kadar tehlikeli mi?
Cevabın nedir?
+1 yılBir tehlikesi yok aslında ama hastahane ortamında doktor kontrolünde olması tabiki de bir çok yönden daha iyi. hastahane de bebek doğar doğmaz sarılık aşısı yaparlar mesela sen evde yapamazsın Allah muhafaza aşı olana kadar bebeğe bişey olur. Onu geçtim bebek diyelim nefes alamaz ya da başka bir rahatsızlık ile doğar orda doktorlar anında müdahale eder hastalığa karşı filan tetkik ederler. Göbek bağını kestiniz diyelim. bazen hastahane de bile yanlış kesimden ya da sterilizasyon eksikliğinden bebekler hastalık kapabiliyor. sen neyine güvenerek evde doğurmak istiyorsun anlamadım? ya doğurtan kadın bebeğin koluna bacağına bişey yaparsa? ya bebeği zamanında çıkarmaz da nefessiz boğarsa? nasıl emin olabilirsin? kimi meshul tutabilirsin? Özel bir hastahane de doğum yapman bence daha sağlıklı olur. devlet hastahaneleri sterilizasyon konusunda güven arz etmiyor bana. Hem bebeği geçtim sende bir komplikasyon gelişse kim müdahale edecek? yok yok hastahane ye git sen. Şimdiden hayırlı olsun
12 Yorumla
Soran+1 yılHastaneye gitmeyi düşünüyorum zaten korktum birşey olursa filan diye
- +1 yıl
en doğru karar tebrikler !
En İyi Cevaplar
+1 yılSakın diyorum sakın çok riskli hem senin hem bebek için bir tanıdığım evde yapıyordu doğumun yarısında acil hastaneye gitmesi lazım demişler kordon dolanmış hastaneye gidene kadar bebek nefessiz kaldı ve vefat etti annede haftalarca hastanede kaldı. Normal doğum yapacaksan yine yap ama doktor gözetiminde hastanede yap hastane seni korkutacağına güvende hissettirmeli anında müdahale yapılcabilecek bir yerdesin. Her doğum anlattığım gibi olmayabilir evde sağlıklıda doğurabilirsin ama sence değer mi risk almaya bir şey olursa yaşayacağın vicdan azabını düşün bence. İnşallah sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğini kucağına Allah'ım hayırlı evlat eylesin😊
05 Yorumla
Soran+1 yılYa o Zaman hAstenede yapcam
- +1 yıl
Kesinlikle doğru olanı yaparsın yaşamadım ama tanıdıklarımdan duyduğum bebeğini kucağına alacağın hissiyle o doğum anı acısı çok daha katlanır hale geliyormuş bebeğini kucağına aldığında boşuna korkmuşum diyormuşsun 😊
Soran+1 yılÇok korkuyorum ama
- +1 yıl
Korkma gerçekten sakın doğum videoları izleme doğum hakkında yazılan şeyleri okuma büyük ihtimal izleyip okuduysan korkmuşsundur. Bebeğine odaklan bebeğinde hisseder korkunu heyecanını onunla konuş sakinleştir iyi olacak yakında kucağımda olacaksın annen çok güçlü doğumdan korkmak neymiş de telkinlerde bulun böyle bebeğine bir insanı ancak kendisi sakinleştirir senin bir de içinde bebeğin var onu düşün ikinizide heyecana sokma 😊
Soran+1 yılEvet izledim doğum videolarını ve daha çok korktum dehşet resmen yaa
Gizli Üye(36-45)+1 yılAblacim en iyisi ozel hastahane biraz paraya kiyacan hem ilgi hem alaka. diyeri hayvan gibi bagiriyor burda adana marsa da esim orda 2 dogum yapti simdi cocuk istemiyor bide vajina alt kismi sacma sapan kesmis dikis atmislar gerizekalilar. eger yapili biriysen guclu fizige sahipsen evde yap bir ebe esliginde
010 Yorumla
Soran+1 yılYapılı değilim
Cevap sahibi+1 yılyanlış anlama vajina darmı geniş mi? eğer darsa kesmek zorunda kalıyorlar onuda ancak hastahanede yaparlar.
Soran+1 yılDar
Cevap sahibi+1 yılhastahane senin için dağa sağlıklı para sıkıntı değilse özele git sıkıntı ise devletinkinde eşim anlattığına göre hayvan gibi bağırıyor hemşireler
Soran+1 yılNiye bağırıyor ki
Cevap sahibi+1 yılşimdi öyle tek tek almıyorlar toplu oluyor bazen sancıdan kadınlar bağırıyor. eşim de duydukları bunlar gördükleri bunlar madem bağırıp sızlanacksınız niye getiriuorsuuz cocuk diye bağırıyorlar
Soran+1 yılÖyle demek onun haddine mi be😃😃
Cevap sahibi+1 yılonlar da bıkmış ne yapsın dedim eşime hergün o ortam psikoloji bozar o işi yapanlar zaten cinsellikten de sohuyorlar genelde erkek olsun kız olsun.
Soran+1 yılİyide benim sorunum mu bu o kadar acı içinde birde onu mu düşüncem o mesleği seçmeselermiş o Zaman onlarda
Cevap sahibi+1 yılhaklısın ben eksi yönleirnide dile getirmek istedim beğenmessen özele git diye tavsiyede bulundum.
Yahu ne kadar meraklısınız normalin dışına çıkmaya..
Hastanede normal doğum yapmak en kolayıyken, kimi sezeryan ister, kimi evde doğum ister, kimi suda doğum diye bir saçmalık uydurur.. Vallahi kadınları anlamak zor..
Biz hiç "suda sünnet olalım" diye ısrar etmedik mesela.. :D18 Yorumla
Soran+1 yılSünnetle doğum aynı mı saçmalama şimdi
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Sen 15 saat sancı çek. Bilmem neren 20-30 tane dikiş yiyecek kadar uyuşturulmadan yırtılsın, kesilsin. Belin yerinden ayrışıyormuşcasına ağrısın. Sonra dönüp en kolayı normal doğum de. Tabiki her doğum bu kadar zorlu değildir. Ama hiç bir türlüsü de kolay değildir. Aksi olsaydı, sürekli ağrısız nasıl olabilir diye araştırmalar yapılmaz, biz kadınlar da çocukları çok sevdiğimiz halde doğumdan bu kadar korkmazdık. Bilginiz olmayan konıda filriniz de olmasın lütfen.
- +1 yıl
@caNözüMm senin ne kadar bilgin varsa emin ol benim de o kadar bilgim var..
Yeryüzünde doğum yapan tek siz değilsiniz.. Bizim de ailemiz var, akrabalarımız var..
Ayrıca araştıran biriyim..
Beni çevrendeki erkeklerle karıştırma.. O futboldan başka bir halt bilmeyen cahillerden biri değilim.. Senin bildiğin tüm erkekler cahilse çevreni değiştir biraz..
Soran+1 yılNe 20 30 tane dikiş mi atcaklar😳😳
Soran+1 yılYürüyüş yapmamıştım hiç😔
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
22Cevap
+1 yılKendi başına yapmaya kalkışmazsan neden tehlikeli olsun yengem kuzenimi banyoda doğurdu hattâ kızla dalga geçiyorum kimliğinde doğum yerin banyo yazıyo diye deli oluyo öyle mi annee diyo 😄 ama steril bir ortamda yapmak zorundasın Allah korusun göbek bağı kesimi sırasında tetanoz olma ihtimali var ölümcül oluyo yeni doğanlarda
114 Yorumla- +1 yıl
Hahaha çok fenasın 😀
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid bide dayım şehir dışında çalışıyo diyorum ki başka kızı var onun yanına gidiyo siz yokken onlar geliyo bize falan 🙈🙈 çok sevimli oluyo sinir olunca
- +1 yıl
Hahaha küçük herhalde yiğenin 😀Bende insanları kızdırmayı severim çok keyif alırım yüzlerine bakmaktan o sıra sende benim gibisin 😆
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid evet 5 yaşında falan
- +1 yıl
Anladım öp benim için kız çocuklarını çok severim 😬😘
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid en son at kuyruğu saçından tutarak odadan çıkarmıştım öptürceğini sanmıyorum
- +1 yıl
Cani vahşi seni saçtan çekilince çok can acıyor 😡😠😡😠😡😠😡😠😡 Nasıl kıydın kızıma ya 😭😭
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid çık dedim çıkmadı bende saçından tutup çıkardım 🙈
- +1 yıl
👊🏻👊🏻😡😡😡☝🏻 Öperek çıkaracaksın iltifat ederek cani seni
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid onu tanısan böyle demezdin ama
- +1 yıl
O 5-6 yaşında sen 22 kardeşim tanısam Ne değişir ki bizde geçtik o dönemlerden ne yaramaz çocuklar gördük sevgi ve tatlı dil onları da kandırır bu davranışını kınıyorum görseydim eğer çok üzülürdüm içim kötü oldu başkası senin çocuğuna böyle yapsa Ne düşünürdün ya o yaramaz iyi yapmışsın mı derdin? Dayın bu olayı görse ne olurdu? Seni olgun düşünüp empati kurmaya davet ediyorum.
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid beni acımasız yaptın sen ya saçından sürüklemedik herhalde kızın canı yanmadı saçından tutunca canı yanmasın diye kendiliğinden geldi o an çıkması gerekiyodu ayrıca dayım ve yengemin yanında da böyle davrandığım oluyo ve hiçbişey olmuyo çünkü canını yakmıyorum
- +1 yıl
Ama öyle bir anlattın ki kızı süpürge gibi sürükleyip dışarı atmış gibi söyledin. Yani benim evladımı biri öyle saçından tutsa kesinlikle çık kızarım kaldı ki saç çekilmesinin verdiği acıyı bilirim bilmiyorum hiç güzel örnek olmuyorsun çocuklara.
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid kız ayakta olduğu için saçını çektiğim yöne geldi canını acıtacak bir durum yok
+1 yılAlmanyada çok kişi (Almanlardan) evde doğurmayı tercih ediyor. Ama komplıkasyon olunca gene hastaneye gideceksin. Düşünki çocuk ters dönüyor veya rahimde takılı kalıyor, değermi? Türkiyede Ambulans geç geliyor, güvenip riske atmazdım.
10 Yorumla
+1 yılŞimdi düşün , canın iskender çekti , ama hayatın boyunca hiç iskender yapmadın , bunu hiç denememiş biri olarak iskenderi evde mi yapar yersin? yoksa dışarda işin ehli bir mekana gidip temi yersin?
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok mantıklı😃😃
Saçmalama mecbur olmadıkca böyle bir şey yapma sakın ya ters giden bir şey olsa ne yapacaksın? ambulans geç kalsa o an bir de ayrıca hastane steril evde sende bebekte risk altında olur enfeksiyonlara
00 Yorumla
+1 yılHemsirelik okuyan kardesimin prof. hocasi hastanede bunu dile getirmek dogru olmasada evde dogumun en iyisi oldugunu soylemis. Anne icin ve bebek icin daha saglikli bir ortammis
10 YorumlaEv ya da devlet hastanesi yerine özel hastaneyi tercih edebilirsin. Hem daha nazik davranıyorlar hem de üstüne titriyorlar. Doğum korkuunu aşmak içinse en iyi yöntem doğuö terapistleri bence
00 Yorumla
+1 yılKorkmazsan ve gevşersen kendiliğinden mümkünmüş. Tıbbın henüz haberi yokmuş bundan.
Mantıklı zira hayvanlar sancıyı haber bile etmiyor bazen. bir bakmışsın 2 bebeği olmuyor yalıyor şapşik 😊00 Yorumla
+1 yılbebegin sagligini da dusunmelisin. hastanede hem kendin gibi birçok hamileyi gorunce durum daha normallesir kafanda, korkun gecer
02 Yorumla
Soran+1 yılO kadar acı çekerken Nasıl normalleşecek acaba?
- +1 yıl
zor bir ameliyat icin hastaneye gidene kadar ben de korkuyodum, ustelik sonrasinda bebek verilmicekri kucagima :) ama oraya gidince modun degisiyor. hele dogum yapanlar o kadar cokki
" Hayır o kadar tehlikeli değil " diye biliyorum , ama eşin ile ortak karar alman en iyisi olacaktır.
02 Yorumla
Soran+1 yılHayatta ikna olmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende normal dogumdan cok korkuyorum sezeryan daha kolay geliyo sonucta bayginsin ama normal dogum gervekten cok zor bir tanidigimin iki gun surmustu
01 Yorumla
Soran+1 yılO kadar sürer mi yaa iki gün ne demek
+1 yılSaçmalama bence hastane ortamından korkuyosan ev ortamında doğum yapmaktan 10 kat korkmalısın
01 Yorumla
Soran+1 yılBen doğumdan korkuyorum aslında
+1 yılBen gelisimciyim ve ogrendigim bilgiler yeterli ortam, arac gerecler saglanmadigi takdirde Allah korusun cocugunuzda kalici hasarlarin olabilecegi yonunde. Engel turu veya ruhsal bozukluklar ile karsi karsiya kalabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılÇocuk ya hasta doğarsa nerden biliceksin ya da nefes almıyorsa senmi müdahale ediceksin hijyen olarak hiç sağlıklı deyil doktora git
00 Yorumlabenim ebem dokuz çocuk doğurmuş evde hepside manyak bence tehlikeli
10 Yorumla
+1 yılTehlikeli tabi. Olası bir ters durumda ne yapacaksın?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen niye hastaneden korkuyorsun ki normal doğum bende 5 dk sürdü hem de 2 kızım var onlarda 5 dk sürdü. Hemen hallediyorlar orada evde yapma bence.
06 Yorumla
Soran+1 yılKorkuyorum işte vakumla filan alıyolarmış
Cevap sahibi+1 yılKim dedi sana bende almadılar vakumla ama 1 sene önce yaptım doğum ama yine hamileyim vakum yalan
Cevap sahibi+1 yılEv hastaneden daha tehlikeli
Soran+1 yılKesiyorlarmış birde ilk doğumda
Cevap sahibi+1 yılNereden duydun bunları yok ki öyle birşey seni korkutmuşlar resmen
Soran+1 yılEpizyotomi diye birşey var ilk doğumda yırtılma olmasın diye kesiyolar
eskiler yapmış sapasağlamda doğurmuş ama yenilerde o yürek varmıdır bilemem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben le kardesim evde dogduk. hicbi sikinti olmadi. ama ebe onemli. ebenin ehil olmasi lazim. oyle biri yoksa hic ugrasma hastanede dogur
09 Yorumla
Soran+1 yılÖyle biri var
Cevap sahibi+1 yılsen genede risk etme istersen. nolur nolmaz. tip ilerledi 5 dkda hallediyolar :D
Soran+1 yıl5 dk da mı? Normal doğum olcak
Cevap sahibi+1 yılevet 5 dk. kardesim oldu yakinlarda.5.55 de iceri girdi annem.6.05 te haber geldi dogdu diye. normal dogum
Soran+1 yılİlk doğum öyle olmazmış kim bilir kaç saat sancı çekcem
Soran+1 yılBiliyorum
Cevap sahibi+1 yılona bakilirsa 9 ay suruyo dogum :D
Maddi durumunuz iyi ise, eve sağlıkçi çağırabilirsiniz, ebe, hemşire vb gibi.
00 YorumlaSakın böyle böyle saçma şeyler düşünme, Olur kanaman durmaz, bebek oksijensiz kalır vs. telafisi olmayan zararlarla yüz yüze kalırsın
00 YorumlaYapanlar var, tabi ebe gibi bilen biriside oluyor yanınızda, o şekilde olursa bana kötü gelmiyor. Yine de hastane daha sağlıklı bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne tehlikesi be analarımız hastanedemi doğurdular bizleri. ama hastaneden de korkma ya orada senin gibi ne kadar yeni anneler var <3
00 Yorumla
+1 yılTehlikeli evet
Yolunda gitmeyen şeyler olursa acil müdahale gerekebilir..00 Yorumla
+1 yılDoktorunuzu eve çağırın hatta evde suda doğum bile yapabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen o zaman doktordan da korkuyorsundur? Hastane en iyisi hiç girme o işlere
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİşi bilen birisi yanında olduktan sonra hastanede farklı bişey yapmıyorlar gerilimden başla.
00 Yorumlabenim annem 9 10 tane evde dogurdu elhamdulillah hiç bişey de olmadı sdjvhkfds
00 Yorumla
+1 yılEskiden hep hastanedemi doguruyorlardi?
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle ama riskliymiş yine de
+1 yılEvde doğumdansa suda doğum olabilir
00 YorumlaNeden korkuyorsun bende k. d9gumda calisiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılBen aslında doğumdan korkuyorum
Hastahaneye git deli olma.
07 Yorumla
Soran+1 yılKorkuyorum
Soran+1 yılBenim ilk olcak birde kesiyorlarmış Nasıl dayancam bilmiyorum
Soran+1 yılNasıl birşey olmaz kolay mı sanıyorsun?
Soran+1 yılPardon o Zaman
+1 yılbırak fırlasın da fırlama olsun
00 Yorumlayani beklenmedik bir şey olabilir
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılKendi ve çocuğun için hastaneye git
00 Yorumla
+1 yılŞakamı yapıyorsun?
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
E kendi hayatınıda bebeğin hayatınıda tehlikeye atmış olursun, ya bir terslik olursa hastane ortamına benzer mi ev?
Soran+1 yılHastanedeki ekip eve gelse olmaz mı
+1 yılsaçmalama kendini düşünmüyosan çocuğunu düşün
00 Yorumla
+1 yılBebeğiniz doğdu mu kaç yasında?
00 Yorumla
+1 yılTabikide tehlikelidir...
00 Yorumla
+1 yılBence hastaneye git
00 Yorumla
+1 yıltabiki tehlikeli
00 Yorumla
+1 yılTehlikelidir.
00 Yorumla
+1 yılTehlikeli evet
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek basina doguramazsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTehlikeli tabi ki
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılHayir
00 Yorumla
+1 yılHastane şart.
01 Yorumla
Soran+1 yılHastaneye karar verdim zaten
Evet. Tehlikeli
00 Yorumla
+1 yılTabiki teklikeli
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz