En yakın arkadaşım epidural doğum yapacak ve tedirgin haliyle. Daha önce çevresinde böyle doğum yapan bir tanıdığı olan, bilgisi olan var mı? Epidural doğum yapanların yorumlarına ihtiyacımız var.

En yakın arkadaşım epidural doğum yapacak ve tedirgin haliyle. Daha önce çevresinde böyle doğum yapan bir tanıdığı olan, bilgisi olan var mı? Epidural doğum yapanların yorumlarına ihtiyacımız var.

Selam kızlarım <3 Ben de yakında teyze oluyorum!😍 Kuzenim doğum yapacak ve epidural doğum hakkında doktorumuzla detaylı bir konuşma yaptık. Doğum sürecinde her şeyi doktorunuzla açık ve detaylı konuşmanız, içinize sindiği gibi seçimler yapmanız sizi çok rahat ettirecektir. Gelelim epidural doğumun detaylarına!
Doğumu ve yaşayacağımız sancıları düşünmemek elde değil. Üstüne bir de duyduğumuz doğum hikayelerini kafamızın içerisinde defalarca döndürüyoruz ve haliyle kendimizi büyük bir stresin içerisinde buluyoruz. Peki bu sancıları minimuma indirme şansımız yok mu diye arayışa geçiyoruz. Aslında normal doğumu ağrısız bir şekilde geçirmenin yollarından biri epidural doğum. Siz de epidural normal doğum yapanlardan olmayı düşünüyorsanız, işlem şu şekilde:

Epidural doğum sürecinde, herhangi bir nedenden normal doğum gerçekleşmezse daha fazla anestezi ile sezaryen doğuma geçiş yapılabiliyor. Bu anlamda güvenlidir. Ağrısız normal doğum yapanların ve doktorların söylediklerine göre en etkili yöntem diyebiliriz.
Bu yönteme prenses doğum da deniyormuş 😀. Prenses doğum yapanların yorumları ise şu yönde:
Her şeyden önce epidural için uygun olup olmamanıza doktorunuz karar verecektir. Siz talebinizi bildirebilirsiniz. Umarım rahat bir doğum geçirir ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alır, sevgiyle büyütürsünüz. Çok öpüyorum sizlerii 🥰
epidurali bilmiyorum. spinal yaptırmıştım. direk omuruliğe ilaç veriliyor, 2 dk içinde uyuşma oluyor. ameliyat esnasında hiçbirşey hissetmiyorsun rahat oluyor... ama ameliyat sonrası o baş ağrısı, o beyin zonklaması anlatılmaz, kelimelerle ifade edilemez. ne bebekle ilgilenebildim ne de ayağa kalkabildim. 10 günde 2 büyük boy nescafe bitirdim.
Hiç tavsiye etmem ıkınmaları hissedemiyorsun epidural normal doğum yapacağına spinal sezeryan ol daha iyi daha sağlıklı hiç baş ağrısı bel ağrısı olmadı bende. Arkadaşım epidural oldu ıkınamadı bebeği tehlikeye giriyordu az daha bir sürü de dikişi vardı ben ondan önce topladım kendimi o iltihapla filan uğralıyordu daha
biliyorsunuz epidural sadece doğumda kullanılan bir yöntem değil birçok ameliyattada olabilen bişey ve riskli bir yöntem anestezi doktorunun baya bir iyi olması lazım
Uyutulmaktan daha acısız, fakat gerilmemesi lazım. Ameliyata giren hemşiresinin veya doktorunun desteğini hep hissetmesi lazım eğer eşi ameliyata girmeyecekse.
Cevap
7Cevap
Ben sezeryan oldum ve epidural yaptılar hiç tavsiye etmiyorum kızım şu an 8 aylık hala bel agrıları çekiyorum ve hergün baş agrıları çekiyorum normal doğum yapmak isteyenler ve acıya dayanamayan lar içinde kullanılıyor ama daha sonra hayatınız hep mahf oluyor sakın o hataya düşmeyin ( ve arkadaşlar lütfen doktorunuzu iyi seçin 8 aylık doğum yaptım ama 1 ay boyunca amalyat yerimde iltihap oldu resmen delip içine sargı bezi ve ilaç sıkıyorlardı çok özel bir hastanede yaptım devlet olmasın dedim özel olsun ama keşke devlette yapsaydım ) ( Diyarbakır dünya park hospitil yeni açılan hastane doğum için Ömer yalın Kaya hiç tavsiye etmiyorum ama çelebi basuguy tavsiye ederim bütün ailem orada rahim doğum amalyatı oldu çok memnun
Epidural doğum yapanlar için önerilerim şunlar:
Doğumdan sonra dinlenin ve kendinize zaman ayırın.
Doğumdan sonra yürüyüş yapmak gibi hafif egzersizler yapabilirsiniz.
Doğumdan sonra sıcak duş almak veya sıcak su torbası kullanmak ağrıyı hafifletebilir.
Doğumdan sonra bol sıvı tüketin ve sağlıklı bir diyet uygulayın.
Doğumdan sonra doktorunuzun önerdiği takviyeleri alın.
Umarım bu öneriler yardımcı olmuştur. 😊
hayatım açıkçası sen bu soruyu sorana dek epidural doğumun ne olduğu hakkında bilgim yoktu ancak internetten araştırıp baktığıma göre hiç bir riski olmayan en sağlıklı doğum olarak geçiyor , umarım her şey yolunda gider ve bir aksilik olmaz :)
Yapılabilir ama sadece dogumda değil epidural anestezinin çok dikkatli ve emin ellerde yapılması gerekir. Çünkü sakat kalma olasılığının en yüksek olduğu anestezi şeklidir.
Ben taniyorum. Bsyi yok o kisinin ama kipirdamaman lazim. Sonra ben sorun cikabilir diye duydum. Ama o kisiye bsy olmadi. Kipirdamamak lazim. Yapan doktor iyi olmali. Vs... Dikkatli olsun tabiki yinede cok iyi sayilmaz. Nette bakin yapanlar vzrdir.
bu kadar abartmayin ben de epiduralli yaptım dogumumu dikişsiz agrisiz doğum ancak ruyanizda olur. en baştan itibaren yapacaksa doktor epidurali öyle yapsin
4ay once
evet
Nicin epidural yapmak isdiyor?
Korkuyorsa daha baska yontemler var. Her dogum risk tasiyor zaten isi daha risklestirmek sacma.
Iki kez dogum yaptim ikiside sukur normaldi.
ben epidural yaptim ama memnum degilim ikincisi kesinlikle normal insallah
valla biz denedik olmadı. ama oluyor. sancısız normal doğum.
Epidural belden yapılan iğne ile oluyor bazen sıkıntı yaratabiliyor ama anne kendinde oluyor bebeğin ilk doğduğu anı görebiliyor dokunabiliyor
Hiç önermiyorlar. Narkoz iyi yapılmazsa keserken bile hissediliyormuş. Ayrıca günlerce süren baş ağrısı da cabası
doktorum ve kesinlikle öner miyorumm . normal yapın
Ben genel anestezi ile sezeryanı öneririm.
Normal doğum için mi?
Normal yapmasın bence o acıya kim dayanır yahu ıy
ne epıduralı normal doğur geç işte
genel anesteziden daha iyi olduğunu düşünüyorum
İstemezdm, herseyi hissediyosun, goruyosn.
o ne demek
normal doğumdan başkasını bilmiyorum
@Lolıtal sana ne oluyor benim gorusum beni baglar hadi hadi 👉
@Lolıtal sen ne diyon ya 👉👉
Hemşireyim önermiyorum normal doğum en iyisi.
maalesef
O ne
Doktorlar kadının popon bakarsa ne olacak
Suda doğum mu
Yok bildiğim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?