ÇOCUKLARIMIZI DOĞRU BİLGİLENDİRİYORMUYUZ?

Çocuk sahibi olan ebeveynler ÇOCUĞUMUZUN her sorusuna doğru cvb verebiliyormuyuz?
Arık okula başlayan VE günün yarısını aktif ve bağımsız geçiren oğlumun " AŞKIN YAŞI VARMIDIR"
Diye bana soru yöneltmesi ile başlayan Sohbetimiz ,
aslında bilmediğim neler varmış onların hayatında diye ! kendimi sorgulamama sebeb oldu...
Cinsel kimlik sağlıklı Cvblar ile atlatıldığında, yaşına uygun yorumlar ile desteklenirse aslında çokta korktuğumuz gibi sonuçların olmadığını bize gösterecektir..
Sizden korkan değil, size herşeyi korkmadan söyleyebilen çocuklar yetiştirebilmek için onlara güven verin..
böylece sizin olmadığınız zamanlarda geçirdiği olumlu, olumsuz pek çok şeyi size çekinmeden anlatacaktır..
İnternete bagımlı çocuk yetiştirmek istemiyorsanız onunla günün belirli zamanlarında güzel vakit geçirmeyi deneyebilirsiniz?
"ben evdeki bilgisayar VE tabletin hesaplarını tlfnuma uyarladım böylece girmiş olduğu kanallar ve sitelere ulaşabiliyorum"
Söyelemekten çekindiği durumları İnter'netten aradığını farkettiğim zaman uygun bir ortam oluşturup ona doğru VE bilmesi gerektiği şekilde Cvplar veriyorum..
"BİR ÇOCUK EN UYGUN CVBI BİLGİ VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLMADAN EN İYİ ŞEKİLDE EBEVEYNİNDEN ALIR"

Özel alan mahremiyetini ona çok iyi anlatın, kimseye dokundurmaması ve kendisininde başka kişilere ait özel alana dokunmaması gerektiğini ona doğru bir şekilde ifade edin..
Özel alam mahremiyetine dikkat çekip çocukları normal birseymiş gibi dudaktan öpmek onlarda çelişkiye ve normalleşmeye neden olabilir..

Aslında çok uzun VE çok geniş daha bir çok konuların olduğu bir durum ÇOCUKLAR en önemlilerini kısa kısa anlatmak istedim..
anne ve babalar olarak bizlere çok iş düşüyor
bir BİREY ve bir NESİL yetiştirmek kolay değil bu zamanda...
onlara örnek olup KARAKTERLİ KİMLİKLER oluşturmaya yardımcı olalım lütfen..
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelll🤗