Canım öncelikle kalbindeki merhameti yüceltsin mevlam.. çocuklar büyürken bu tür durumların yaşanması çok normal ve doğal.. zor bir süreç ve eğer eşinden bu konuda yardım görmüyorsan daha da zorlaşır işin.. korkuların ve endişelerin varsa bu yönde en mantıklısı psikolojik destek be pedagog yardımı almak.. çözüm bulmam dileği ile..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
bir danışmana ne dersini çünkü eğer düşündüğüm durumdaysanız gerekli psikoloğa da gidebilirsiniz eşiniz ne düşünüyor merak ettim
12 Yorumla
Soran+1 yılEsim kardesi yok diye boyle kardes istiyo diyo tek soyledigi bu
- +1 yıl
anladım eşinizin haklı olduğu bir durum var eğer doğum yaparsanız çocupunuz 3 yasında olur ve ideal bir zaman hem sizin içinde yeni bir heyecan olur şunu da düşünebilirsiniz hamileyken ben nasıl ilgileneceğim diye bu konuda yapabileceğin şeyse annelerin ya da akrabalarının yanında olması bence sen rahat büyümüş bir insansın bu yüzden fazla sorumluluk ki bebek gibi buyük bir sorumluluk senin için zor olmuş olmalı
+1 yıl2 yaş sendromu var kardeşim çocuğunuzun bu yaşlarda gözükür bırakın serbest , bu zamanlar atlatılır o çocuk daha , büyüyecek sen yatağa düştünmü yürüyemeyecek oldun mu seni sırtında o taşıyacak , anam diyecek ellerini ayaklarını öpecek kapını çalacak,
13 Yorumla
Soran+1 yılYa o buyuyene kadar benden ondan sogur uzaklasursam yeterince ilgi aevgi veremezsem niye cain ki kapimi bu yuzden kaygiliyim endiseliyim piskoglar bir halta yaramiyo ilac verip yolluyolar daha beter oluyo insan
- +1 yıl
O zaman sen cocugunun hayatini karartirsin savrulur gider ilgisizlikten cocugun her doneminde beklentilerinin karsilanmasi icin gelisim donemleri vardir burda anneye buyuk rol dusuyor
Soran+1 yılIste benim en buyuk korkum bu ama cevremde yardim anlabilecegim sıķıntımi paylasahilecegim kimse yok. Bak burda topa tuttular birde yardim amacli cevremdikere anlatsam bana yardim etmek yerine beni ne yaparlar bilmiyorum
Çok yanlış düşünceler içerisindesin. Belli ki annelik denen kavrama kendini daha tam olarak adapte edemedin. Evlat bir başka olurmuş. Daha tam anlamı ile konuşmayı sökemediği için neye ağlar je ister pek anlayamazsın , uzman desteği almalısın.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
+1 yılbakamama konusunda endişelerin varsa anna baba olmak isteyen ebeveyinler var onlarla anlaşabilirsin yardımcı ailelik gibi sorunlar var. psikoloğa kidip bu süreç içinde toparlanacksındır. sanırım ilk çocuk bu nedenle zorlanman çok doğal. uykusuzluktan da sinire vurmuş olabir
10 YorumlaYa annelik ne kadar güzel birşey ya o çocuk masum bir şekilde doğuyor sadece anneye muhtaç anne sevgisine muhtaç emin ol oda senin onu istemediğini sevmediğini anlayıp öyle yapıyor nasıl yetistirirsen öyle büyür o yaşta ağlaması falan normal ya sen onun yaşındayken nasıldın annenin seni sevmediğini düşün.. yapma gözünü seveyim o ALLAHin en guzel hediyesi
10 YorumlaSen sadece bunalmissin yorulmuşsun çocuğunu sevmemenin tam tersi aslında asiri düşkunsun ona bu da biraz fazla yormuş yardımcı olacak kımaend olmayainca onu sveecek gucun de kalmiyor tum enerjini onu ihtiyaclairni gidrmej icin kulkaniyorsun bu konuda sakin vicdan yaoma asiri vicdan yaoamak hasta eder insani sende bir insansın ve seninde dinlenmeye yenilemeye ihtiyacın var bir süre uzaklaşıp kafanı dinlemen lazim
10 YorumlaBunalimda oldugunu anliyabilirim ama cocugunu sevmeyen uzaklasan bir anneyi düsünemiyorum. Muhtac, cagresiz, savunmasiz 2 yasinda bir melek ve olabildigince sevgi ve ilgiye ihtiyaci var. Bunu ona veremessen gelecekte cok problemli biri olur
10 Yorumla
+1 yılGenelde boş cevaplar verilmiş. Anormal bir durum değil, hamilelikte ve çocuğun ilk yıllarında birçok annenin yaşadığı psikolojik bir sanrı bu. Bunu kendine sorun etme, psikolojik yardım al.
10 Yorumla
+1 yılsabret annesi o sana allahin bir hediyesi cennet kokuyor. çocuk sahibi olamayip günlerdir ağliyan anneler var..
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet biliyorum ve vicdan yapiyorum ama bir sekilde bana yardimci olcak iyi gelcek biseyler bulmam lazim duygusal bagin kopmasini istemiyorum
- +1 yıl
onu düşündümde yaradana Sığındin mi hiç
- +1 yıl
Merhaba, hala gruba üye misin bilmiyorum ama yorumları okuyunca çok üzüldüm. Şimdi nasılsın?
+1 yılçok ilginç sanırım sen doğumdan sonra lohusalık depresyonuna girdin ve bunu atlatamadım yardım alman lazım
20 Yorumlaohoo şimdiden böyleyse ergenliğinde ne yapacaksın acaba düşündürdü. içimden bir ses eğer buna bir müdahale yapmazsan bu çocuk çok üzülecek diyor. peki kazara mı oldu yoksa isteyerek mi yaptın? isteyerek olmamış gibi
02 Yorumla
Soran+1 yılIsteyerek oldu da kaza olsada fark etmezdi. Iste ben dedikleriniz olmasin diye kendim icin tavsiye oneri isriyorum
Önce sakın ol o senin çocuğun bugünler geçecek. Sabırlı olmayı öğren belliki bunalmissin :/
15 Yorumla
Soran+1 yılSabir li olmaya calisiyoeum ama benim korktugum cocugumdan uzaklasiyorum sevmiyorum yakinlasmaya calisiyo uzaklasiyorum ama cok vicdan azabi cekiyorum. Nasil duzeltebilirim onu sevmek istiyorum ben ama elim gitmiyo
- +1 yıl
Onu seviyorsun aslında sadece sıkıldığın için bu böyle :)
21 yaşında ve bekarım ama o kadar çocuklara deli oluyorum ki. Şuanda evli olup çocuğumun olmasını ona annelik yapmayı her zor anında yanında olmayı uykusuz gelecek geceleri
Ya bunlar çok güzel şeyler aslında sonuçta senden bir parça ve sana ihtiyacı var o senin ya eşinle senden bir parça bundan daha güzel ne olabilir :)
Soran+1 yılEvet cocugumu seviyorum ama uzaklasiyrum gibi hissediyorum. Kendimi duzeltmem lazim
Soran+1 yılUmarim dediginz gibidir ins duzelir bana dua edin olurmu
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyni sorun bende de vardi ilk cocugum da oestapadie ye gitik bir kac kez kadin elini koydu enerjisiyle kizmi rahatlati.
Birde ilk cocuk ya cogu konuda bizim tecrubesizligimizin kurbani oldu.20 Yorumla
+1 yılBence psikoloğa ya da psikiyatriste gitmelisin çok ciddi bir sorun bu :/
14 Yorumla
Soran+1 yılDaha once gittim verdikleri ilac daha kotu yapti o yuzden baska bir yol ariyorum kemdi sorunum icon
- +1 yıl
Siz psikiyatriste gitmişsiniz anlaşılan :/ Psikoloğa gidebilirsiniz psikologların reçete yazma yetkileri yoktur genelde terapiyle çözüme ulaşırlar :/
Soran+1 yılBunu bilmiyordum cok sevindim cok sagolun. Cok tskler.
- +1 yıl
Rica ederim umarım düzelir durum :/
oyle deme annesin sen annelik psychologua git sakinlestieici verir yardim eder
10 YorumlaÇok saçma sapan şeyler yazanlar olmuş çok ağlayan uyumayan bir bebek bakmak kolay değil ama belkide sizin huzursuzluğunuz stresiniz ona geçiyor dua edin ve tedavi görün size yarayacak hafif dozda başka ilaçlar vardır mutlaka bir de vicdan yapıp kendini devamlı suçlamakta iyice dibe çekiyor insanı sanırım sabır ve duaya ihtiyacınız var ve de biraz aile desteği ben yakın çevremde görüyorum kalabalık ailelerde elden ele büyüyor çocuk destek lazım
10 Yorumla
+1 yılSiz huzursuz olursanız çocuk da huzursuz olur neşeli olarak yaklaşmayı deneyin bir de bir de olayları pozitife çevirin her bir şeyi eğlenceye çevirin
00 Yorumla
+1 yılGenelde erkekler yadırgamışta bişi sorucam sen bıkarken babası ne halt ediyor çocuk sürekli ağlıyorsa birazda o ilgilencek
10 Yorumla
+1 yılloğusa sendromu olabilir. bazılarında 2 sene sürebiliyor bu durum. bir doktorla konuş bence
10 Yorumla
+1 yılÇocuğu seçemiyorum Ne demek? Sen de çocuğunu kabullenememe problemi varsa bu büyük bir psikolojik rahatsızlık bilesin
05 Yorumla
Soran+1 yılCocugumu kabulleniyorum ama uzaklasiyorum. ondan sogumak uzaklasmak istemiyorum.
- +1 yıl
O zaman kayın validene falan bırak belli bir süre uzak kal tatile çık eşinle özle biraz
- +1 yıl
Yalnız çocuğunu sevmek için pek çok yol var onu çocuk haliyle yaramazlığıyla herşeyiyle kabullenmelisin çünkü o sana ait bir parça ve o duyguyu yaşamak isteyen o kadar çok insan var ki bir psikoloğa git acil
Soran+1 yılSuana kdr sadece e kere e saat kdr kendi anneme biraktim. Birakip tatile cikamam icim icimi yer kendime zehir ederin tatili
- +1 yıl
Eee o zaman? Çocuğunla çık? Hem ondan soğuyorum diyorsun daha kötü olmaman için bunu yapmalısın. Ama bence seni psikolog paklar
Bende çok beter ağlayan huysuz ve yaramaz bir çocuktum ama Annem bir kere bile elimi bırakmadı bence sen anne değilsin
41 Yorumla
Soran+1 yılSıkıntı burda zaten iyi bir anne degilim care ariyorum mukemmel anneyim diye bir iddiada bulunmadim
Annemlere ver bir kac günlüğüne ya da 1haftaligina tatile gidin eşinizle ama psikologtan yardımda almalısın bence
00 Yorumla
+1 yılSenin sevmediğini hissettiği için, ilgi için ağlıyor belki
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerak etme duzelir. Sen sakin ol gerginligini hissettirme😊Yoksa bebegine de yansiyor huzursuz oluyor
10 Yorumla
+1 yılbakamayacaksan yapmayacaktın! senin iki gram zevkin için o çocuk bunu çekmek zorunda değil. az insan ol
00 YorumlaInsan hic cocugunu sevmez mi sokaktaki kedi köpek anasi bile yavrusunu koruyo siz niye boyleysiniz
01 Yorumla
+1 yılDemekki anneliğe hazır değilken çocuk sahibi olmuşsub
00 YorumlaAnneligi böyle ehliyet dağıtır gibi yapacaklar var ya sen anne olabilirsin sen olamazsın diye böyle bir tip anne olmuş mesela
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoktora neden götürmuyor musun? Belki ciddi bir sebebi var
00 Yorumlacamasir makinasina at yarim saat donsun hicbirseysi kalmaz.
10 Yorumla
+1 yılKüçük olduğu için ağlaması normal değil mi?
Çocuk ziyanlığı böyleleri de doğuruyor işte00 Yorumla
+1 yılsaçmalama ya evladın o senin sen annesin böyle düşünmemen lazım
00 YorumlaNasil bisey ya insan evladini nasil sevemez bende bunu anlamadim
00 Yorumlaşu an nasılsın acaba? Düzelebildin mi destek aldın mı ben de benzer duygular yaşıyorum benimkiler 6 ve 3 yaşındalar
00 Yorumla
+1 yılYENİ ŞimdiMerhaba, hala gruba üye misin bilmiyorum ama yorumları okuyunca çok üzüldüm. Şimdi nasılsın?
10 Yorumla
+1 yılsevmesen umursamazdın
20 Yorumla
+1 yılSaçmalama insanlar bir evlat sahibi olabilmek için nelere katlanıyor senin dediğine bak
00 Yorumla
+1 yılBenimde annemin tahammülü yoktu ben 3 yaşındayken babamla boşandılar kurtuldu sende öyle yap
02 Yorumla- +1 yıl
üzüldüm kız
Soran+1 yılBen bosanmayi ya da cocugumu baskasina birakmayi dusunmuyorum cocugumla aram daha iyi olsun diye bocaliyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsende analık duygusu yok bence, bir hayvan bile evladını korumak için kendinden kat kat büyük yırtıcı hayvanların önüne atyor yazık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeki bebek isteuerek mi oldu yoksa hazirsiz mı yakaladınız
00 Yorumlasenin anneliginden şüphe ederim ben be çocuk bu ağlar uyumaz tabi niye doğurdun o zaman bakamicaktin da anne olan evladindan soğuyamaz zaten sen git yardım al terapi falan gör ışte rabbim böylelerine evlat veriyor
06 Yorumla
Soran+1 yılBakin benim cocugum kolik bir cocuk bir yerde sabir bitiyor. Ben eziyet etmiyorum dovup sokaklara atmiyorum. Iste bende sikintim icin tavsiye ariyorum care ariyorum daha iyi bir anne olabileyim diye. Bence siz once insan olmayi insan gibi yasamayi ogrenin sonra anne olun
Soran+1 yılMantikli tavsiyeniz varsa sorunumu duzeltmem icin soyleyin benim annelihimi yargilalam size dusmedi
Soran+1 yılArkadasin dr a gittim daha once ilaclar daha kotu yapiyor ise yaramiyor. baska bir cozum ariyorum yangina korukle gitmeyin Allah rizasi icin ya
- +1 yıl
ilaç alma terapi gor ilaç iyi birşey değil anti depresan ilaclari çok zararlı yarısı bunalima sokup intihara ve kiloya yol açiyo her arkadaşı da dinleme ilaç istemiyorum konuşarak terapi istiyorum de buna ihtiyacım var de soğudum çocuktan falan deme bunalima girdim kendim için endişe duyuyorum de çocuğumun bana ihtiyacı var falan de
+1 yılanne sefkatini yeterince veriyor musunuz?
04 Yorumla
Soran+1 yılElimden gelen herseyi yaptim ama sogumaya basladigimi farkettim istedigim gibi yaklasamiyorum sevmek icin icimden gelmiyo vicdan azabu cekiyorum be care ariyorum netten mi diceksiniz evet netten.
- +1 yıl
bakın açık konuşacağım sorun çocukta olacağını sanmıyorum hasta değil diyorsunuz bence annelik eğitimi almalısınız
Soran+1 yılCocugum hasta degil uyku problemi var ve kolik sadece agliyor ve ben dayanamiyorum soguyorum ondan. Annelik egitim nerden alabilirm ki benin sorunuma care olurmuki
- +1 yıl
evet
+1 yılPsikolojin normal değil ciddi söylüyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum daha once dr gitmistim verdigi ilaclar agir geldi kendime zarar verdim ilac kullandigim donemde bekarken gitmistim
- +1 yıl
Eşin yardımcı olmuyor mu sadece sen mi ilgileniyorsun ve erken mi evlendin
Soran+1 yılEsim sabah 7 de cikiyor 11 12 gibi gelio zaten ilgilenmiuo bizle tlfnla oynayip yatiuo
+1 yılDestek alsan iyi olur
10 YorumlaBiraz sakin ol sen ilk
10 Yorumlabaşka çocuğunuz var mı oma karsida mi boylesiniz
03 Yorumla
Soran+1 yılBaska cocugum yok olmamasi icin dua ediyorum.
Soran+1 yılDaha once gittim bekarken ilaclar daha kotu yapti. Korkuyorm gitmeye
+1 yılBir kevin hakkinda konusmaliyiz vakasi
11 Yorumla- +1 yıl
Kevin hakkinda konusmaliyiz bir vaka
+1 yılBence sen normal değilsin 😂😂
00 Yorumlakimin bedduasını aldıysan artık
00 Yorumla
+1 yılBaba ilgilensin biraz da
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPsikoloğa gitmeniz lazım kesin çözüm
00 Yorumla
+1 yılLohusalık Depsyonundasın. Yardım alman lazım.
01 Yorumla- +1 yıl
Depresyon*
+1 yılZevkten dört köşe olurken düşüneydin ozaman biraz
10 Yorumla
+1 yılÇocuğu bir Pedagog görsün
00 Yorumla
+1 yılCocuk oldugu icin agliyor olabilir mi?
24 Yorumla
Soran+1 yılAglamasina care aramiyorum kendi sorunuma care ariyorum.
- +1 yıl
Valla cocugundan soguyorsan bence öl.. kesin care bulursun
Soran+1 yılOlume sen ya da ben degil Allab karar veriyor seb sadece bir kulsun. Bence senin piskolojin benden daha kotu intihara tesvik ettigine gore en iyisi ben senin icin care dusuneyim
- +1 yıl
Bebegimden soguyorum uzaklisiyorum diyen sensin. niye? agliyor uyumuyor diye.. bence bir daha dusun kimin psikolojisi daha bozuk. sende kucukken onun gibiydin. sor bakalim anana sogumus mu senden?
+1 yılbana ver
02 Yorumla
Soran+1 yılKendi anneme bile birakamiyorum sakadi bile kotu. Kendi problemlerime yardim ariyorum cocuguma koruyucu aile aramiyorum
- +1 yıl
ya şöyle yap bir kere insan kendi çocuğundan sogurmu ya sen biraz bunalmissindir anne ne ver belirli saatlerde o saatlerde uyu veya gez dolaş kafanı dağıt
+1 yılbir çoraplarını koklat kendine gelir bence :D
01 YorumlaPedagog
00 Yorumla
+1 yılsabır
00 YorumlaHayırlısı
00 Yorumla
+1 yılçöpe at
02 Yorumla
+1 yılsen kötu bir annesin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!