Arkadaşlar Merhaba. Ben 9 temmuzda evlendim. İlk ilişkimden korktuğum için biraz geç oldu. 25 eylül günü ilk birlikteliğimizi yaşadık ve ertesi gün yani 26 eylülde regl oldum. 1-2 ekimde bitti. Doktora gittim doğum kontrol hapı yazdırdım ultrason sokup baktı gebelik miyom vs. yok dedi. Doktora 14 ekimde gitmiştim. Reglin ilk günü başla dedi. 24 ekimde regl bekledim gelmedi 25 ekimde test yaptım 2. çizgi silik çıktı. 26 ekimde kan testi yaptırdık 589.1 çıktı HCG değeri. 5 haftanın içindesin dedi ama 2 adetim arasında 4 hafta var ve ben 1 hafta adet oldum onu çıkarırsak 3 hafta. Nasıl 5 haftalık? Bir diğer sorunum da gebelikde yaşanan belirtiler bende yok. Bulantım yok Bunun dılında bel ağrısı, halsizlik, sürekli uyku hali falan var ama bulantı yok. Ben kusmaktan çok korkuyorum bir anlık kalp krizi geçirmek gibi benim için. Bir kere zehirlendim kusamadığım için midem yıkandı hatta. Sizce bulantı olmaması normal mi? Bulantı başlar mı ne zaman? Kaç haftalık hamileyim? BU konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim...
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
6 haftalık hamileyim ama mide bulantım yok. Belirtilerim normal mi acaba?
14 haftalık hamileyim evleneli 4 ay oluyor hemen hemen ve 2 kere falan mide bulantım oldu ayrıca sanırım ilk geceden hamile kaldım ama bende adet oldum ve doğum kontrol hapı kullandım ilk dört beş gün yani şöyle bir söz var üstüne hamile kalmak olan adet hamilelik oluştuktan sonra meydana geldiği için mecburen o kanı vajinal yoldan atmak durumu ben de senin gibi düşünmüştüm ama biraz araştırma ve doktor ile istişare ederek bu bilgilere ulasabiliyorsun
Brn henüz o duyguyu yaşamadım ama arkadaşlarımdan çevremdekilerden gördüğüm kadarıyla her hamilelikte bulanyı-kusma olmyabiliyor. Bünye ile alakalı. Bir de annem hep der, aynı kişinin 2 hamileliği arasında bile fark olurmuş. şu an yakın bir arkadaşım 3aylık hamile, ve bulantıları yeni başladı.. Yani neden olmadı vs diye düşünme. Herkeste farklı gelişir ve her hamilelik farklıdır..
Doktor 5 haftalık dediyse 5 haftadır hamileliğin ilk başında kanama olabilir. Bulantı da olmayabilir hiç bulantı olmadan hamilelik geçirenler var belirtiler herkeste farklı olur. 9 ay sürekli kusan da var hiç kusmayan da
22 yaşına gireceğim haftaya pazar günü. Sizce erken mi? Biz daha 4 aylık evliyiz. Kpss planlarım vardı ben sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum aileme hâlâ söyleyemedim 😢
Bence erken değil. 25 yaşımdayım ve 6 aylık hamileyim ki 5 yıllık evliyiz... kpss'ye girebilirirsin diyemem çünkü bebek biraz dikkat dağınıkliğı yapıyor 😊
Cinsiyetini erkek hissediyorum ama bilmiyorum nerdeyse eminim erkek olduğuna. Cinsiyeti önemli değil sağlıklı olsun ne olarsa olsun ama kafam karışık onu seviyorum ama çok zamansız oldu şu an maddi durumumuz iyi değil. DÜğün mobilya borçlarımız var kirada oturuyıruz arabamız da yok. EŞim asgari ücretle gece gündüz çalışıyor şimdi bile evde yalnızım korkuyorum ama dayanıyorum. Bİr bebek kaldıramayız ki biz ben istedim ki kpss yi kazanayım maaşım olsun borçlar bitsin evimiz arabamızı alalım çocuğumuzun odası olsun zevkle paraya sıkışmadan doğurayım bunu istiyorum sadece
Allah herşeyin bir çaresini verir canım merak etme 😊 bizim de öyle pek durumumuz yok. Psikolog oldugum için kocam daha fazla kazanıyorsun diyerek parama el koyup kendi parasıni biriktiriyor saçma olsa da... bende kızım için susuyorum 😊😊
bazı hamile bayanlarda mide bulantısı görünmüyor bir hekiminize bunu sorun tahlil falan yapsınlar
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ultrasonda görünmüyor 10 gün sonra gel dedi doktorum haftaya gideceğim doktora söyleyeceğim ama bulantım olsun da istemiyorum çok zor kusuyorum ben ve kendimden iğreniyorum bir şey yiyemiyorum kokusu 1 hafta burnumda oluyo üstüme siniyo sanki istemiyorum
Hormonsal değişiklikten kaynaklanan bir durum bu. Mide altı kaslar gevşediği için mide de bundan etkilenir ve mide asiti genize doğru yakar. Onun için asit tetikleyici yiyeceklerden kaçın, diyet yemeklerine geç, hem çoçuğun içinde faydalı. Konserv, ekşi, baharat falan kullanma. Cebinde her daim tuzsuz fındık tut. Mide asitine iyi gelir. Yemeklerinde kalsum protein yiyeceklere önem ver
İşte ekşi ve baharatlar yeme. Salça gibi konserveler yeme. Haşlanmış et, sebze, meyve, balık gibi deniz ürünleri ye. Doğal süt iç. Haşlanmış yumurta ye. Doğal yoğurt yesen ekşi olanından yeme. Tatlı şeyleri tüketme. Dediğim gibi tuzsuz kovrulmamış fındık mide yanmasına ilaç gibi gelir, yanında sürekli bulundur. Hemde doğal yağdır. Sağlıklı yemekleri çoçuğun için yemek zorundasın. Çünki şu an o kalsum alarak gelişiyor. Kalsumda senin vücudundan gidiyor, onun için kalsum gibi mineralları tüketmen gerekiyor. Tuz kullansan Kaya tuzu kullan, çünki içeriğinde minerallar var
Kaya tuzu yemeklerde kullanılıyor mu? Turşu kurmak için almıştım kullanabilirim var yani evde. Her gün muz yiyorum süt içiyorum taze ceviz kırıp yiyorum kuru kayısı yiyorum bunları her gün yiyorum balığı da her cumartesi pazardan alıyorum haftada 1 kere yiyoruz 2 hafta oldu gebeliğimi öğreneli 1 kere çupra 1 kere levrek yedim. Her gün folidoce diye bir ilacım var onu içiyorum düzenli olarak. Eşim 2 hafta gündüz 1 hafta gece mesai ile çalışıyor. Bu hafta gececi ve ben evde tek korkuyorum gece çok geç uyuyabiliyorum tv odasında uyuyorum kanepede. Bilmiyorum ya dikkat ediyorum da... boyum 1.75 kilom 85 düğünümde 73 e kadar indim sonra kilo aldım benim isteğim zayıflayıp hamile kalmaktı ama oldu işte. Çatlağım olacak diye de korkuyorum bebek yapı kullanıyorum karın bölgeme. Elimden geldiğince dikkat ediyorum yani. Normalde tatlı görünce aklım başımdan gider ama tatlı yemek istemiyor canım böyle tuzlu şeyler yemek istiyorum canım tuzlu şeyler çekiyor
Tatlı yeme zararlı. Tatlı yerine meyve ve meyve kuruları ye. Kilo alman normal, sonuçta iki kişisiniz. Ama illada fazla olmasın diyorsan, yüzmeye git ve karbonhidrat tüketimini kes. Protein ve sebze ağırlıklı beslen. Karbonhidratlardan meyve ye sadece. Sinir, stres uzak ol. Yüzmeye gitmen Doğumunu da kolaylaştırır.
Kaya tuzu faydalı evet. Ezdikten sonra deniz tuzu yerine onu kullan. Sonra günde 1 saat çoçuk piskolojisi ve çoçuk bakımı ile ilgili kitaplar okuyarak kendini geliştir. Çoçuğun olduğunda hani neyi nasıl yapman lazım, beslemen lazım bilesin.
Kardeşlerimi ben büyüttüm sayılır daha 10 yaşındayken altlarını değiştirir yemeklerini yedirirdim tuvalet eğitimlerini falan hep ben yaptım ikizlerdi annem baş edemediği için ben bakıyordum
Ben ileri ki haftalarda başlar diye korkuyorum. Cinsiyetini erkek hissediyorum ama bilmiyorum nerdeyse eminim erkek olduğuna. Cinsiyeti önemli değil sağlıklı olsun ne olarsa olsun ama kafam karışık onu seviyorum ama çok zamansız oldu şu an maddi durumumuz iyi değil. DÜğün mobilya borçlarımız var kirada oturuyıruz arabamız da yok. EŞim asgari ücretle gece gündüz çalışıyor şimdi bile evde yalnızım korkuyorum ama dayanıyorum. Bİr bebek kaldıramayız ki biz ben istedim ki kpss yi kaxanayım maaşım olsun borçlar vitsin evimiz arabamızı alalım çocuğumuzun odası olsun zevkle paraya sıkışmadan doğurayım bunu istiyorum sadece :(