Genel de özel hastanelerde 250 den başlıyor ama sizin yaşadığınız yeri bilmediğim için bizim hastane fiyatlarını söylüyorum ama devlet hastanesinde ücretsiz oluyor kendi doktorunu istersen ücretli oluyor... İkincisi Normal doğum zararlı mı diye bir soru mu olur normal doğum kadar iyi bişey yok aslında sadece vücudunun doğuma hazır olması gerekir internette biraz bakınsan anlarsın normal doğum yapan insanlar azaldı bu yüzden kilolu ve hasta kadın çoğaldı normal doğum yaptığında vücudunda ki bütün kötü hastalık olabilecek riskler de doğumla birlikte vücuttan atılıyor ablam mide ağrısı çekerdi önceden çok kötü olurdu doğumdan sonra hiç bişey kalmadı tavsiye ederim normal doğum için neler yapılması gerektiğini de istersen yazabilirim
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kuzenim normal değil de epidural sezaryen oldu. Bebek şu an 6 aylık ama kuzenim hala ağrısını çekiyo. Öyle oluyo epidural omurgaya uygulandıgı için aylarca devam ediyo ağrısı tuttuğu zaman ayakta doğrulamıyo bile. Kuzenim zorunlu sezaryen oldu bebeği doğar doğmaz görmek istediği için epidural yaptı. Normalde zaten direk görüyosun o yüzden bir mantığı da yok bence. Sen o yüzden değil acı çekmemek için düşünüyosun ama o zaman normal doğumun da bir mantığı yok. O an acı çekmemek için 6 ay acı çekeceksen sezaryen yap daha iyi
Niye epidural.. Doğum sancısı endişesi mi? Ayrıca sizin düşünmenizle olacak iş değil bu. Doğum öncesi doktor karar verir duruma.. Ama ben şahsen sancılı normal doğum yapılmasını öneririm. Hele ki sezaryen akıl karı iş değil.
Arkadaşım özel bir hastanede yaklaşık 10bin liraya yaptı. doğumun o hep anlatılan korkunç işkencesini yaşamadan doğum yaptı. En büyük kaygı "anne" tanımında hep yer alan doğum sancısı argümanının kadının elinden uzaklaşması. Normal doğumda can havliyle bebeği iterken epidural doğumda bazen bu durum sorun yaratabiliyor. Doğum süresi uzuyor ve bebek için bazı küçük riskler doğabiliyor. Hepimiz biliyoruz ki zor elde edilen daha kıymetlidir. Normal doğumda yaşanan acının ardından kollarına aldığın bebeği gerçek bir parçan gibi hissediyorsun :)) Bu konuya bence burada cevap arayacağına bir doğum uzmanıyla konuş. Benim söylediklerim bile kulaktan dolma. Yaşayanlara ve uzmanlara danışmak en iyisi.
Günaydın ☺️ Epidural Doğum hastaneye göre fiyatları değişen sözde ağrısız yöntem ☺️ Ne kadardı sağlıklı bilmiyorum falar epiduralin vücuda enjekte ettiği an anne rahminin 4 cm e kadar açılmış olması şartı. Sıfır sancı ile verilen bir yöntem değil Benim mantığım 4 Cm e kadar çekmiş olucagım sancıyı sonuna kadar çeker☺️ normal doğumu kendi sancım ile yaşarım. Hem bir dünya para vericeksiniz hemde sancı çekerek başlıcalarınız bana akıl işi gelmiyor
Fiyat bilgisi ilden ile ve hastaneden hastaneye değişir. Bende normal Doğum yaptım ve 12 saatlik sancının ilk 8 saatinde epidural için zorlamıştım ama doktorum hiç gerek görmedi. İyili de görmemiş. Lakin, olumsuz yanları nelerdir bilmiyorum bence doktorunuz detaylı bir şekilde size açıklayacaktır.
Benim kuzen yaptı daha doğrusu yapmaya çalıştı ama bebeğin kafası mı sıkışmış ne acil sezeryana aldılar yazık hem bebeğe zarar veriyordu hemde saatlerrce çektiği sancıyla kaldı kendi sancısı gelmedi hep seslerini duyardık odadan yazık direk bayıl doğur işte ne işkence çekiyorsunuz anlamam
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Soyle ki ben doguma 3 saat kala sancilanmaya basladim. Hastaneye git hazirlasinlar seni falan 1 saat snra epidural aldim. Son 1 saatte de kesmeye basliyorlar epidurali ki artik hissedip ikinabilesin. Yani 3 saatlik sancida 1 saat uyustum. Aman iste karnin agricak. Abartcak bisey yok. Kendini cok kasip sikmazsan, rahat birakirsan cok buyutulcek bir mesele degil. hqni unluler bilmem kac bin verip meditasyon hocasi tutuor ya. Sıkma kendini. Bu kdr basit
normal dogum anne ve bebek saglıgı acısından daha ıyı ama epıdural uyusturma yontemı oluyorsa bu normal dogumda saglıksız dıye bılıyorum. uyusma olunca ıkınmada zorluk cekılır sanırım
Şimdi kadın doğumlarında ölümün çoğu sezeryan zamanı olur. Çok azı kanama ve Ya enfeksiyon sonrası. bir kadının bünyesi sağılamsa, spor falan yapıyorsa kendisini ister beslenme, ister sporla Doğuma hazırlamalı ve normal bir Doğumda yapmalıdır. Allah zaten doğru olan şekilde nizamlamış vücudumuzu. Ona görede doğanın aksine gitmek doğru değil. Normal Doğum kimine göre çok ağrılı geçer, kimine göre sıradan, ama her halükarda bunu yaşamadan çoçuğu elde edemezsin. Hemde normal Doğum çoçuğun kelebeğin kendi kozasından yırtınıp çıkmasına benzer, müdahile ile alırsan güçsüz olur kelebek, Koza sırasında verdiği çaba onun uçmadan önce kanatlanmasını güçlendirir. Aksi onu zayıf kılar. Çoçukta öyledir
artik basit dusunmuyorum cunku acikcasi birini tanimak zaman ve emek istiyor herseyi veriyosun bir bakiyorsun hayal kirikligi kafa dinlemeye karar verdim 😊
basit dusunursek evet haklisin fakat evlilik cocuk basit birsey degil aile huzuru olmadan mutlulugu gectim cocukta huzursuz mutsuz iyi bir birey yetismez yoksa evlenmek cocuk yapmak cok basit. kac yasindasin ayiptir sormasi 😊
Hayır neden kırıcı oluyorsun ki? Bence kendini hazır hiss etmeyi beklemektense bir evde yaşamayı ve Özgür, ama bir birinize sadık bir şekilde kalınan ilişkileri deneye bilirsin
Dediğim gibi Ya bir evde yaşayıp deneye bilirsin, ya da ayrı özgür bir şekilde, bir birinize sadık kalarak. Evliliğe kağıt üzerinde mi hazır hiss etmiyorsun? Yoksa birini hayatına almak senin için sorunlu ve problemli mi geliyor?
evlilik her iki taraf icinde zor farz et ikimiz evlendik ben cok mutluyum ama sen eksiksik hissediyorsun konusuyorsun ama ben umursamiyorum bosanamazsin ne olacak mutsuz bir hayat
Ha anladım, nigah dini ayinlerden biri olduğu için bunun yerine daha modern bişeyi tercih ediyorsun. Sebebi hem kısıtlı bir çerçevede yaşamak hissinin seni boğması, Hemde her şeyin kolayı varken zorunu seçmeyi ve o yoldan gitmeyi sevmiyorsun
Yani iki kişi sevişecekse, bunun için bir sürü işlemlere, masrafa, prosedüra ve desgaha ihtiyaç duymuyorsun. Yani bunun için başka insanların bunu onaylamasına gerek duymuyorsun.
uzun vadede boyle dusunmuyorum elbette karsilikli ne isteniyorsa nikah vs. ama kisa vadede yani tanistik yasim gecti geciyor deyip hadi iki vakte nikah yapmam risk mesele masraf prosedur degil
Evet işim zor. bir erkeğin evinde yaşayamam, kendimi eksik hiss ederim yani, sanki ev olmayan biri gibi. Onun için kendi evim olsunda istediğim zaman buluşuruz diyorum kendi kendime
Hahah :)) yok be atmam :)) Ya eve alışmak değil, ben kolay uyum sağlayan biriyim her yere. bir erkeğin evinde kalıp, ona yük olmayı sevmiyorum. O yük olma düşüncesi beni sıkar ve kendimi iyi hiss etmem
En İyi Cevaplar