Ben tam yaşımda yürümüşüm. Oğlum 10 aylık yürüdü. Kızım ise 12 aylıkken hala yürümüyordu. Bir anormallik mi var acaba diye, kaç kere doktora gittim hatırlamıyorum. Tüm gelişimi normal, bacaklardaki kasları kemikleri, yeteri kadar sağlam basıyor yere ama, tek eliyle masaya dokunuyor güç destek bile almıyor. Ama biraz daha zamana ihtiyacı var. Eksik olan şey, kendine güveni. O da yerine geldiğinde koşmaya başlıycak, siz bile şaşıracaksınız demişti doktor. Ve kızım, ellerini bırakıp ilk defa 14 ay 10 günlükken yürümeye başladı. :)) sevinçten ağlamıştım.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Genelle 1 yaşında yürürler. Ama 1 yaşını da geçebilir. Kimisi de 1.5 yaşında yürür. Ben 2 yaşına yakın yürümüşüm :) benim yiğenim haftaya yaşına girck o da öyle. Tembel olduğu için yürümeye üşeniyor :)
En iyi yapmaniz gereken onu heycanlandirip daha rahat yürümesini sağlamak örnegin eşiniz tutsun veya siz tutun kisa mesafeden karsilikli durun birakin eşinize veya size dogru yürüsûn heycanlandikça hoşuna gidecektir ve gülecektir ve çabuk yürür kedine güveni gelir, ya da kanepeden kanepeye çağirin gelir yavaş yavaş çok sevimli oluyorlar 😃😂
Benim bir tanıdığımda öyleydi. Şu an maşallah maraton koşuyor. Ayağa kalkıp yürümeye çalıştığında titriyordu. Kısa kısa adımlar attırın, kısa mesafede. Yavaş yavaş mesafeyi artırın ama elleriniz yanlarında olsun. Düşmeyeceğini gösterin ona. ^^
Her bebek aynı olmaz kimisi erken yürür, erken dişleri çıkar, erken konuşur. Bazı bebeklerdede geç görülen bir şey ama tahminen 1 yaşında falan yürüyebilir erkende yürüyebilir.
Pek bilgim yok ama kesinlikle şu yürüteç denen şeyi almayın. Aileler bilinçlensin artık çok zararlı onlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1 yasından sonra başlar yürümeye dair belirtiler yürümesini hızlandırmak için eşinizle karşı karşıya iken ellerinizle düşmemesi için korunak yapıp dengede kalmasını saglayın
En İyi Cevaplar