31 + 2 haftalık hamileyim, kanamamdan dolayı doktorum akciğer iğnesi, geliştirme iğnesi vurdu ve rahim ağzı gevşetme hapına başladı. Bunun hakkında bilgisi olan var mı? Haftaya da acilen sezaryen olacağım.
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 31 + 2 haftalık hamileyim, kanamamdan dolayı doktorum akciğer iğnesi, geliştirme iğnesi vurdu ve rahim ağzı gevşetme hapına başladı. Bunun hakkında bilgisi olan var mı? Haftaya da acilen sezaryen olacağım.
Akciğer geliştirici iğne erken doğum ihtimali olan gebelerde bebeğin doğumdan sonra nefes almasına yardımcı olmak için sık kullanılan bir tedavi diye biliyorum ve doktorun kanama nedeniyle böyle bir önlem almış olabilir ama rahim ağzını gevşetmek için verilen hapın güvenli olup olmadığını ilacın adını bilmeden söylemek doğru olmaz o yüzden mutlaka hangi ilaç olduğunu öğrenip doktoruna sormanı öneririm özellikle 31+2 haftalıkken ve kanama varken kendi kendine ilaç bırakmak ya da değiştirmek hiç doğru olmaz sezaryen öncesinde de genelde kan tahlilleri yapılır anesteziyle ilgili değerlendirme olur damar yolu açılır ve ameliyat sırasında uygulanacak anestezi hakkında bilgi verilir bebeğin erken doğma ihtimali olduğu için doğumdan sonra yenidoğan ekibinin ve gerekirse yoğun bakımın hazır olması da söz konusu olabilir bence şu an en önemlisi doktorunun neden gelecek hafta doğumu planladığını ve bebeğin doğduğunda yoğun bakım ihtimali olup olmadığını net şekilde sorman çünkü senin durumunda verilen ilaçların amacı ve doğum planı kanamanın nedenine ve gebeliğin nasıl ilerlediğine göre değişebilir.
Merhaba, 32 haftalıkken sezaryene alinacaksın, akciğerlerinin tam olarak gelişmemiş olması, erken doğum sonrası bebekleri zorlayan etkenlerdendir, bu nedenle ne kadar etkili olursa o derecede dışardan destek tedavisi uygular hekimler akciğerlerin gelişimi için,
Doktorunun rehberliği bu süreçte en büyük güvencendir 🍼 Akciğer geliştirici iğne, erken doğan miniklerin nefes almasını kolaylaştırmak için uzmanların sıkça başvurduğu harika bir önlemdir. İlaçlar da bebeğini anne karnında biraz daha tutup doğuma hazırlamak için kullanılır ✨ Sezaryen günü geldiğinde ameliyathanede her şey çok hızlı gelişir, minik mucizene kavuştuğun an tüm endişelerin uçar gider 🧸 Sakin kal, kalbini ferah tut. Annelik yolunda endişeler rüzgar, sevgi ise dağ gibidir!
Cevap
3Cevap
Hiç bilmiyroum ilk defa duydum neden kanama olmuş
onlar kontrolünde kaygılana doğal doğuma gönlendirmiş rahim ağzı hapı ondna
Onları doktor daha iyi bilir burada ki bilgiye güvenmede sezeryan olacaksa rahim ağzı gevşetmeye gerek olur mu?
yasayan bilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?