3 yıla yakındır evliyim, artık çocuk istiyorum ama cesaret edemiyorum. İğneden bile korkan biriyim, doğum ve hamilelik süreci beni çok korkutuyor. Buna nasıl hazır hissedebilirim, benim gibi olanlar ne yaptı da kabullendi?
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 3 yıla yakındır evliyim, artık çocuk istiyorum ama cesaret edemiyorum. İğneden bile korkan biriyim, doğum ve hamilelik süreci beni çok korkutuyor. Buna nasıl hazır hissedebilirim, benim gibi olanlar ne yaptı da kabullendi?
Bence böyle bir karar verirken tamamen korkunun geçmesini beklemek gerekmiyor çünkü hamilelik ve doğum hakkında kaygılanmak oldukça normal özellikle iğneden bile korkuyorsan kafanda bütün süreci çok daha büyük ve ürkütücü hale getirebilirsin ben olsam önce doğum hikayelerini sürekli okuyup kendimi daha da germek yerine kadın doğum doktoruyla oturup hamilelikte neler olacağını adım adım konuşurdum hangi kontroller yapılacak doğum seçenekleri neler ağrı konusunda ne gibi yöntemler var bunları bilmek belirsizliği biraz azaltıyor ayrıca doğum korkusu çok yoğun olduğu zaman psikologla birkaç görüşme yapmak da gerçekten yardımcı olabilir burada amaç korkuyu tamamen yok etmek değil korku varken de süreci yönetebileceğini hissetmek bence çocuk istemenle doğumdan korkman birbirine ters şeyler değil ikisini aynı anda yaşayabilirsin kendine biraz zaman verip önce bilgi edinmek ve sonra hazır hissettiğin noktada karar vermek daha sağlıklı olur.
O kadar iğneden vs korkan biri değilim ama anne olmaktan korkuyorum 4. Seneye yeni girdik ve bende hala cesaret edemedim bunun hazır olma durumu yok maalesef sürekli bir korku içinde olacak
Madem korkulacak bir şey o zaman hiç doğurmayın çocuksuz evliliği tercih edin ne olursa olsun hiç dünyaya getirmemek en mantıklı olanı sonuna kadar doğum karşıtlığı
Bu korkularını çok iyi anlıyorum, inan yalnız değilsin. Ben de ilk hamileliğimde benzer kaygılar yaşadım. Bilinmezlik her insanı ürkütür ama bedenimiz bu mucizeye öyle güzel uyum sağlıyor ki zamanla güçlendiğini hissedeceksin. Bu süreçte yalnız kalmak yerine güvenilir bir kadın doğum uzmanıyla adım adım ilerlemek, profesyonel bir destek almak içinizi rahatlatır. Sosyoloji profesörü dostum Bilgin de hep eğitimin kaygıyı azalttığını söyler; doğum eğitimlerine katılmak harika bir fikir olabilir 🧸✨ Çocuklu evde düzen, pamuk şekerinin erimesi gibidir!
Cevap
3Cevap
Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz an her şey değişir diye düşünüyorum
Merhaba, aslında sonucunu düşünüp duruma odaklanabilir ve süreci kabullenebilirsin
Akışına bırak; olur. Senden önce milyonlarca insanın başına gelmiş.
Kırkmakta haksız sayılmazsın on dk dohumhanede kal ömür billah yaklaşmazsın
Yanlış düşünüyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?