11 güHenüz daha çocuk. Senin dışında ailede veya akrabalarda sevip örnek aldığı birisi varsa onun konuşmasını isteyebilirsin. Ayrıca o yaştaki cocuk ne kadar açık giyinebilir zaten
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Büyüme döneminde kız çocuklarımızın bedenlerindeki değişimleri hissetmesi ve kendilerini kanıtlama çabası çok doğaldır 🧸 Ona kızmak yerine hissettiklerini anlamaya çalışarak yaklaşmalısın. Kendi gençlik heyecanını hatırlayıp sınırları tatlılıkla çizebilirsin. KızlarSoruyor topluluğunda bu süreçleri paylaşarak birbirimize destek oluyoruz. Arkadaşım Profesör Bilgin de ergenlikteki bu kimlik arayışının geçici bir evre olduğunu söyler hep. Unutma ki sabırlı olmak en büyük gücümüzdür ✨ Kız çocuğunun dolabı açılınca, annenin sabır taşı çatlamaya adaydır!
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Gizli Üye(30-35)11 gü12 yaşındaki çocuğun kıyafetlerini hala sen almalsın
48 Yorumla- 11 gü
Mantıklı bir yaklaşım 👍
Soran11 güO konuda hata yaptım işte
- 11 gü
Çocuk çocuk gibi gibi giyinmeli buna bende katılıyorum. Fakat abla soruda büyüdüğünün farkında değil falan yazmış bu canımı sıktı açık giyinmemesini kızını büyük gormeye başladığı için mi istemiyor yoksa yaşına uygun giyinmedigi için mi istemiyir
Cevap sahibi11 gü@Efendizüleyha 12 yaş ne büyüğü.
- 11 gü
Soran11 gü@Efendizüleyha arkadaşlar dediğim şu ergen oldun artık bazı şeyleri kaldırmıyor çevre toplum akraba eş dost onu demek istediğim aslında
- 11 gü
Bak işte kadın toplumu çevreyi düşünüp kızına baskı yapıyor 🙄şu açıklamaya bak bide anne bu. toplum çevre onu bunu düşüneceğine sadece kızını düşün milletin ne dediğinden değilde kızının çocuk olduğu için yaşına uygun giyinmemesinden dolayı rahatsız olman lazım. es dost çevre diyor Allah'ım kendimi bir yerden aticam
- 11 gü
@Denizkızı2563 aynen aşırı haklısın kadın eşini dostunu çevreyi çevrenin ne dediğini düşünüyor kızını değil
11 güYeni nesil hep öyle karışma bırak giyinsin istediği gibi
04 Yorumla
Soran11 güOlmaz ki
- 11 gü
Neden?
Soran11 güAyıp
- 11 gü
Yav saçmalama o devirler geçti artık
Umarım akıl sağlığı yerindedir senin? Bu soruyu buraya sorup buradan akıl almak zira zeka seviyenizin düşük olduğu anlamına geliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 güHerkese konuşalım yazmışsin özelden. Burdaki erkeklerden öneri mı alınır. Zalak mısın. Bir de böyle bir konuda. Bak kızlar da yazmış. Dinle konuş bi onlarla. Nasıl bir yer olduğunun farkında değilsin belli buranın
00 Yorumla
11 gü12 yaşında daha çocuk sayılır, bunu kavga ederek değil konuşarak anlatmak lazım.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 güKimler anne olmamalı 🙄
Abla sanane kızının nasıl giyindiginden 12 yaşındaki çocuğa baskı yapamazsın karisamassin sal kızı135 Yorumla
Soran11 güAnneyim ben karışırım hanfendi açık giyinemez toplum o kadar iyi değil maalesef
Cevap sahibi11 güAçık giyinmesini hangi sebeple istemediğin önemli.12 yaşındaki bir çocuğun yaşına uygun çocuk gibi giyinmesini istemediğin için mi açık giyinmesinden rahatsız oldun yoksa toplum ne der günahtır diye düşünerek mi istemiyorsun ikisi arasında fark var biri iyi niyetli bir yaklaşım diğeri kötü ve cahil bir yaklaşım.
Cevap sahibi11 güKonunun feminizmle alaka seviyesi feminizm senin ağzına emzik mi oldu? şuraya adam gibi yorum yap yapacaksan yoksa kapa çeneni milletin yorumuna salça olma. Anne olması kızına istediğini yapma hakkını vermiyor sen ailenden öğle gördüğün için böyle hasarlı büyümüşşun çok belli. kadın buraya soru açmış istediğimi yazarım teknik olarak sanane demen kadar saçma bir söz olamaz. Baskı maskı nasıl konuşuyorsun sen öyle hayırdır 🙉🐒bu kadın burada çocuğunu düşündüğünden soru açmamış.12 yaşında bir çocuğa sırf regl olmaya başladı diye artık büyüdü gözüyle bakıp millet ne der aile ne der ayıptır cart curt diyerekten giyimine kızmasi berbat bir şey. soruda özellikle buluğ çağına girdi diye belirtmesi zaten her şeyi ortaya seriyor. Bu yaşta bir çocuğun yetişkin gibi giyinmesini eş dost günah diye değil sadece çocuk olduğu için desteklememesi gerek
Cevap sahibi11 gü30-40 yaşında kadın de mi birde anne ama beyin yaşı eski çağlarda kalmış🙄aklı cahil olduktan sonra yaşının ne önemi var? yukarda yazdığım şeylerden hiç mi bir şey kapmadiniz gram beyninizde mi? hepiniz travmatik mal mal ailelerin içinde yetise yetise psikolojik sorunları olan bireylersiniz topluca bu kadında dahil üçünüze doktor randevusu alın aynı şeyleri doktora söyleyin bakalım size ne yapacak
Soran11 gübir şey demiyorum da sizi ne hanımefendi kızım tabiki karışırım bırakalım sen rahat olsun free olsun değil mi.
Soran11 güSiz doktora görünün bence
- 11 gü
12 yaşında çocuğa baskı yapamazsın ne demekk 12 yaşındahâlâ anne baba gözetimindedir neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilecek yaşlar değil o yaşlar sen çok biliyorsan kendi çocuğunu şıplak sal sokağa
- 11 gü
Kimler anne olmamalı? Bu yorumu görmesem iyiydi. Benim de 12 yaşında kızım var. regl olsa bile daha çocuk o ve benim gözetimim altında olmalı bu baskı değil bu arada. Bende karışırım, babası da. Bir anne ve baba çocuğunun iyiliğinden başka bir şey düşünemez. Peki kimler anne olmamalı? Daha küçücük yaşta çocuğunu salanlar.
Cevap sahibi11 güSiz anlamıyor musunuz hala hanımefendi kadın kızını çocuk olarak görmüyor? regl olduğu için artık büyüdüğünü düşünüyor ve elden Gül'den utandığı için kızının açık giyinmesini istemiyor yani iyiliğini istediği için değil ele güne sebep açık giyinmesine karşı çıkıyor ya gidin psikolojimi bozdunuz üremeyin
Soran11 gü@Unuturmubikadınn teşekkürler çok haklısın
Soran11 güSen git hanımefendi tek düşünce sende bu kafada
Cevap sahibi11 güHanımefendi siz rahatsizsiniz ne yazikki sizin gibiler anne oluyor🙄burda 12 yaşında bir çocuğa adet olduğu için büyüdü gözüyle bakan birisinin tedaviye ihtiyacı vardır 7 yaşında bile bazen regl olan çocuklar var bu şimdi o çocuğun büyüdüğünü mu gosteriyor siz ne tür sapiksiniz benim tepki verdiğim şey çocuğuna karışmasından çok bakış açısı. normal insanlar çocuklarının çocuk gibi giyinmesini ister ve çocuk değil yetişkin gibi giyindiginde rahatsız olur buna karışır haliyle. Fakat siz bundan rahatsız olmamissiniz sadece kızınızı çocuk değil büyük bir kadın yerine koyup el gün ne der çevre ne der akrabalar ne der kafasıyla o çocuğa karisiyorsunuz. niyetiniz bambaşka oysaki burada bir grup hasta cahil insanda gelip size hak vermiş diye kendinizi haklı sanıyorsunuz şu tarz bir yorumu paylaşımı Instagram'da yapsanız size linç ederdiler.
Cevap sahibi11 gü@CptMac ben evlenip barklanip hala bu zihniyette olan birine akıl veremem verdiğim akılda bir işe yaramaz o yaşa gelip kendini büyütememis birinden bir halt olmaz. seninde digerlerininde tek tepki vermesi gereken kişi soruyu soran kadın. alttaki yorumlara bir baktım benimle aynı fikirde olan kişiler var birde diğerlerine verdiği cevaplar falan. Kızını dövmekten bahsediyor. bu çocuk milleyin içinde cirilciplak dolaşacak değil değil mi? en fazla şort crop giyiyordur. ne bu tepki peki? üstelik babasının yanında giyiyor diye babasininda rahatsız olduğundan bahsetmiş demekki babası kızına karşı art niyetli mi?12 yaşında çocuğun sortundan ne olur bu nasıl iğrenç bişe? babası kızının bacağını görse ne olucak? nasıl birini bana karşı savunduğu uzun farkında mısınız? hem ayrıca başta yaptığın karisamassin yorumuna tepki verdiysen sonraki aciklamalarima niye tepki verdin madem öyle şu an yazdığıma hak vermen lazım zaten hak vermesende umrumda değil ben doğru bildiğimi yazıyorum.
Soran11 güSen bildiğini yaz biz anadolu toplu muyuz köy de yaşayan biriyiz şehirli değiliz siz gibi rahat olamıyoruz kız çocuğu bu açık seçik ben izin vermem anne olarak sen bildiğini yap ayrıca senden yorum istemiyorum işinize bakın hanfendi
Cevap sahibi11 güO çocuğa üzüldüm zavallı çocuk iyi bir annesi ve ailesi olabilirdi 🙉😒😟düşüncelerimin şehirli olmakla bir ilgisi yok senin dusuncelerininde köylü olmakla bir ilgisi yok. benim anam babamda köy çocuğu fakat onlar bizi böyle yetiştirmedi hastalıklı insanlarsiniz üremeyin diyoruz bin kere sizin yetiştireceğiz cocuklara üzülüyorum erkeklere değil ama kızlara üzülüyorum çünkü erkekleri el üstünde tutarak buyuteceksiniz
Cevap sahibi11 güSenin eşin kızının bacağını çıplak görünce halleniyor mu hanımefendi aşağıda yazmışsın
Soran11 güNe alakası var hanımefendi herşeyi farklı yere çekmeyin yeter gerçekten sıkıldım. Evde erkek var sonuç olarak ahlaken uygun değil. Ben babamın yanında otururdum saygıda kusur etmezdim. Ayrıca açık seçik giyinmek nedir onu da bilmezdik. Etek ve hırka ile otururdum ben babanım yanında dışarda biz böyle gördük. Herkesin düşüncesi kendine. Size saygısızlık yapmıyorum. Ama siz haddi aşarak hastalıklı vs insan diyorsunuz. Size mi sorucaz üreyip ürememeyi. Ayrıca kimse kimseye fikrini benimsetemez. Baba da olsa kız çocuğu yanında rahat hareket edemez. Ben eşime sapık ya da başka bir şey asla demiyorum. Eşim dünya iyisi biri ama ahlaken uygun olmaz. Sen anlamazsın. O yüzden kızımı nasıl yetiştireceğimi size elbet sormayacağım. Siz kendi çocuğunuzu nasıl eğitmek isterseniz eğitin. Ama fikir vermeyin bana. Ayrıca birçok kişi size karşı çıktı. Yorumlarda tarafınızı destekleyen bir kişi görmedim nedense. 🤔🤔
Cevap sahibi11 güİşte bu kafa Müge anlida bütün köyü birbirine katan başı kapalı Anadolu insanı kafası.🙉hala bizim zamanimizda falan diyor bir kere senin çocuğunla. aranda bir sürü kuşak farkı var o çocuk senin zamanını ne bilsin bilmek ve ayak uydurmak zorunda mı? sen kimsin kendi zamaninda olan şeyleri bir çocuğa bilmek yaşamak zorunda diye dayatıyorsun? valla isterse babasının yanında şortla gezebilir o onun babası eğer siz veya eşiniz bundan rahatsız oluyorsa eşiniz o çocuğa halleniyo başka bir açıklaması olamaz. iste sapiklik buralardan çıkıyor şehirde felan aramasın kimse. He ahlaki ben bilmiyorum da sen nasıl biliyorsun edebi ahlaki emin ol yazdıkların avukatlık şeyler. o çocuk senin malın değil doğurdun diye saçma sapan şekilde yetistiremessin. karsi çıkan kişiler hastalıklı kişiler hiçbiri yazdıklarıma karşı argüman göstermedi sadece senin haklı olduğunu söylediler. Kimsenin bana hak vermesi gerekmiyor buranın kitlesine alıştım ottan boktan herkes geliyor platform farkı var eğer sen bu düşüncelerini Instagram gibi bir uygulamada paylassaydin senin ağzından burnundan getirirdiler. ben bir şeyi farklı yere çekmiyorum sen 12 yaşındaki çocuğa ne gözle bakıyorsun hanimfendi
Soran11 güYa anlatsamda boşta neyse sen bilirsin sen kendine göre haklısın ben haklıyım kimse kimsenin fikrini sorgulayamaz. Ayrıca burada ben zorla kızıma bir şey dayatmıyorum o şekilde olursa iyi olır diyorum. Ayrıca herkes kötü burada sen iyisin argümana gerek yok bu arada birşeyi kanıtlamıyor ya da ispat etmiyoruz. Herkese bir sözünüz var maşallah hiç kendiniz yanlış düşünüyor olamazsınız zaten. Asıl sizin yazdıklarınız hakaret içeriyor sabahtan beri Müge Anlı kafası yok cahilsiniz yok bilmem ne bunlar avukatlık bence hanımefendi. Hala size hanımefendi diyorum ama neyse.
Cevap sahibi11 güNe anlatıcan birde başlıkta özellikle belirtmiş kızım regl oldu büyüdüğünün farkında değil puahhh. ben şöyle bir soru beklerdim:on iki yaşındaki kızım yaşına uygun giyinmiyor buna nasıl engel olabilirim? mesela bu uygun ve gayet doğru bir soru olurdu. ama özellikle o başlığı öyle atmann farklı anlaşılmaya sebep oldu. ben kimseye hakaret etmedim Anadolu çocuğu yok şöyle böyle diyen sensin bende o Anadolu insanın boy boy mügede esrada çıkıp neler yaptığını görüyorum. Eger fikirlerin temelinde sapiklik sapkinlik içeriyorsa sana bal gibi karışirim bir çocuk dünyaya getirip üzerinde her şeyi yapmaya hakkınız var gibi bilimsel deneye konu olmuş fare gibi üzerinde her şeyi deneyemessiniz. eger 12 yaşındaki bir çocuğun bacağı şortu kıyafeti bilmem nesi dışardaki erkeklerin hallenmesine sebep oluyorsa burada sorun çocukta değil asıl dışardaki 0rusbu çocuklarında güya bu şekilde kızınızı korumak yerine önce o erkeklere bir çocuğa bakıp fena şeyler düşünmemesi gerektiğini öğretin eğitim burada başlıyor. bahsettigin kız 20 yaşında değil 18 bile değil sadece 12 yıldır dünyada var olan bir yavru
Cevap sahibi11 güBir avuç sapik toplanmış işte böyle üreyip üreyip duruyorsunuz ben daha yazmiycam benim yorumuda komple sil ve engelle bı daha denk gelmiyim
Soran11 gü@CptMac ya inanın beyfendi bu kadına laf anlatamıyorum birde anadolu insanını aşağılıyor Müge Anlı'ya çıkan anadolu insanı var ama herkes kötü değil anadolu da şehirde de var bu insan olmakla alakalı. Herkese size bile laf söyledi burada. Yanlış olan şu edep ahlak görgü kuralı anne baba yanında insanlar kötü evet dışarda çirkin insanlar var ve bilemezsiniz kimin ne gözle bakacağı yanında olamayacağın zamanda olabilir çocuğunuzun.
Korkut kız gerekirse hafif şiddet milletin bu bişey olmaz çocuktur giydin laflarına karşıyım ben kızan da bana kızsın
02 Yorumla
Soran11 güHaklısın
Uzman desteği alın, sizi dinlemicek daha da zıtlaşacak, iş inada binecek maalesef
01 Yorumla
Soran11 güÖyle istemiyorum diyor onu da söyledim
Gizli Üye(30-35)11 güBence sakin bir dille konus o yastaki insanlara ozeniyor olabiliyor ama bunu senin konusup cozmen lazim
03 Yorumla
Soran11 güÇok denedim 2 aydır konuşuyoruz
Cevap sahibi11 güNe istiyor peki? Anlatmak istermisin?
Soran11 güOlur
Gizli Üye(36-45)11 güGünahları yazılmaya başladı şeytan mesaide Allah yardımcın olsun
03 Yorumla
Soran11 güİnşallah
Cevap sahibi11 güOna sürekli neden kapanman gerketiğini gereklilikleri anlat başkasına benzeme kendin ol de
Soran11 güHaklısın
11 güKizini yanlizmi buyutuyorsun? Ve hangi sehirdesiniz ki
08 Yorumla- 11 gü
Sana karsi cokmu asi davraniyor?
Soran11 güEvet
- 11 gü
Genelde nelere karsi ciktiginda sana karsi asi davraniyor
- 11 gü
Sadece giyim konusundami karisilmamasini istiyor
Soran11 güEvet birde gezme
- 11 gü
Gece gezmelerimi peki bu
- 11 gü
Kizinin oyle giyinmesi cevredeki tepkilerden mi yoksa korktugun icinmi rahatsiz ediyor seni
- 11 gü
Sanirim konusmayacaksiniz, size soyleyebilecegim tek sey, dengeyi cok iyi kurmalisin cunku kuramazsan kizini yanlis seyler yapmaya yonlendirmis olursun
Ne kadar acik ve fizigini on plana cikaran giysiler mi
01 Yorumla
Soran11 güEvet sorun o ayıp
Ergenlik olur böyle onu terslemeden konuş bence, onu kendinden uzaklaştırma
04 Yorumla
Soran11 gü2 ay oldu anlamıyor
Soran11 güOlurda seviyem 2 yazamıyorum
Soran11 güAttm
Annesisin uygun bir dille anlat öyle alışırsa öyle gider
08 Yorumla
Soran11 güAnlasa 2 aydır deniyorum geçen gün inatlaştı çıldırdım sövecektim zor durdum yakışmaz diye
Soran11 güVarda o denesin mi acaba
Soran11 güÖyle mi diyorsunuz eşimde rahatsız ama kızım utanır diye yok dedim eşime
Soran11 güOlabilir
Soran11 güAttm
Bence çok sıkmadan uygun bir dile Konuş bu bir heves gelip geçici
02 Yorumla
Soran11 gü2 ay oldu anlasa
Açık kıyafetler almayın çocuğa
11 Yorumla
Soran11 güKendisi alıyor
Annesine özeniyordur
06 Yorumla
Soran11 güBen giyebilirim ama kızım olmaz küçük
Soran11 güPeki
Soran11 güÖyle biraz
11 güPsikoloğa götür
00 Yorumlaçak bitane. alışmasın
01 Yorumla
11 güSizi mi örnek alıyor acaba
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 525 cevap paylaştı.
11 güFiziği nasıl
02 Yorumla
Soran11 güOrtalama ama büyüyor işte
- 11 gü
Ondan olabilir ilgi cekemk icin
11 güKonuşmadınız mı baş başa
02 Yorumla
Soran11 güÇok denedim
- 11 gü
Evde baba var mı? Baba ne diyor bu duruma
11 güoturup konuş onla
05 Yorumla
Soran11 güÇok denedim
- 11 gü
ee ne diyor
Soran11 güOlmaz diyor hoşuma gidiyor diyor bu şekilde çıldırdım dövecektim nerdeyse evde babasıda var nerdeyse çıplak eşim bile diyor uyar diye sanki konuşmadık dedim bende
- 11 gü
psikolojik destek alin birde
Soran11 güDenedim gitmiyor
Olsun veya olmasın hala çocuk farkında mısın?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 güAlışverişini sen yap
03 Yorumla
Soran11 güOlabilir ama kendi, de alıyor
Cevap sahibi11 güOdemesini yapma
Cevap sahibi11 güSen nasil giyiniyorsun peki
10 güNe giyyor tam olarak
13 Yorumla
Soran10 güŞort atlet
- 10 gü
N açık
Soran10 güAçık işte
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 453 cevap paylaştı.
11 güDr kontrolü
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 güNe oldu
08 Yorumla
Soran11 güKızım sürekli açık giyiniyor 12 yaşinda 2 ay oldu ergen olalı
Cevap sahibi11 güHımmm giyinsin
Soran11 güNe alaka ya
Cevap sahibi11 güÇocuk sonuçta ne kadar açık giyinebilir annesisin dikkat et
Soran11 güAnlasa çok açık şort atlet vs
Cevap sahibi11 güAblacım annesi değil misin sen al kıyageti uyar işte hangi şehirdesin
Soran11 güOlabilir
Cevap sahibi11 güNerdesin
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne