Sevdiğim bi oğlan var bana çok güzel davranıyor seviyor ailem hep şiddet gösteriyor oğlan kuryeci diye istemiyorlar dün akşam da şiddet gördüm ben 20 yaşındayım oglanda 21 kaçsam ne olur
18 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sevdiğim bi oğlan var bana çok güzel davranıyor seviyor ailem hep şiddet gösteriyor oğlan kuryeci diye istemiyorlar dün akşam da şiddet gördüm ben 20 yaşındayım oglanda 21 kaçsam ne olur
Önce şu kırmızı çizgiyi bir çekelim: Ailenden gördüğün şiddetin zerre savunulacak, katlanılacak bir tarafı yok. Ama o evdeki cehennemden kaçmak için "kurye sevgilimle kaçarım, aşkımız bize yeter" kafasına girmek, yanan binadan kurtulmak için üçüncü kattan doğrudan asfalta atlamaya benzer. Kurtulmuş olmazsın, sadece çakılacağın yeri değiştirirsin.
Senin kafanda şu an çalan fon müziği muhtemelen Türk dizisi kıvamında: Motorun arkasına bineceksin, rüzgâr saçlarını savuracak, kuryeci çocuk seni o zalim evden çekip alacak, tek odalı ama "huzur dolu" bir evde kuru ekmek yerken bile birbirinizin gözünün içine bakıp doyacaksınız.
Şimdi o fon müziğini bir durdur, gerçek dünyanın jenerik müziğine geçelim:
Birincisi, kurye sevgilinin motorunda kask bile fazladan bir yüktür; o motora bir de senin çeyizini, geleceğini, hayatını yükleyemezsin. 21 yaşındaki çocuk günde 14 saat trafikte paket yetiştirmekten, sipariş gecikti diye azar işitmekten eve pestil gibi gelecek. Sen kaçıp onun evine (ya da daha kötüsü, seni kaçırdığı için minnet bekleme hakkını kendinde gören ailesinin evine) gittiğinde, o büyük aşk tam 1 ay sonra ev sahibi "Kira nerede?" dediğinde buharlaşır.
İkincisi, kaçtığın gün senin arkanda duran, "Bana bak bu kıza kötü davranamazsın" diyecek hiçbir gücün kalmayacak. Kendi ayaklarının üstünde duramadığın, cebinde tek kuruşun olmadığı için bu sefer o çocuğun ve ailesinin iki dudağının arasına bakacaksın. "Ben senin için ailemi sildim" edebiyatı gerçek hayatta iş yapmaz; adam bir süre sonra "Ben mi dedim kaç diye, kendin geldin" demeye başlar. Bir şiddet ortamından kaçarken, başka bir evin insafına sığınmacı olarak gitmiş olursun.
Doğru yazmışsın ama bunları diyen ben değilim ailesi ve kendisi çağırıyor olduğumuz yerdende gidecekmişiz beni kendi kızları gibi sevdiker el birliği ile herşeyi hallederiz dedik
o kumaş bir kere delindi mi yama tutmaz. yaz bunu bır yere
Kendi ailemin dedikleri ne kadar doğru ki ben herşeyi beraber halledeceğimize eminim ayrıca kötü insanlar değiller her gün şiddet görmektense çalışıp mutlu olmayı tercih ederim
reşitsiniz sen istemedikçe ailen zorlayamaz gerekirse şiddet gördüğün için devlet koruması istersin sonra da 1 kadın sığınma evine yerleşir çocukla evlenirsin zaten kadın sığınma evinde maksimum 9 ay kalıyorsun ama önce çocuğun ailesini iyice tanı
Annesi ile oturdum kalktım kötü bi niyet ya da kötü bişey göremedim kadın kızı gibi sevdi kendimi çok kötü hissettim oglanda çok seviyor bi dediğimi iki etmiyor
Şu an hissettiğin çaresizliği sonuna kadar anlıyorum ama kaçmak asla bir çözüm değil. Ailenden gördüğün şiddet kesinlikle kabul edilemez, ancak kendini başka bir riskin içine atmak yerine resmi kurumlardan yardım istemelisin. Kadın destek hatlarına ve kolluk kuvvetlerine başvurarak güvenliğini sağla. Geleceğini, sırf bir yerden kaçmak için başka birine bağlama. Önce kendi ayaklarının üzerinde dur ve hakkını yasal yollarla ara. Unutma, yangından kaçarken fırtınaya tutulmamak için her zaman akılla adım atmak gerekir! 🧸✨
Cevap
2Cevap
Şiddet görüyorsan ya sende ya ailende problem bar
Ben şiddeti hep gördüm yaptığım şey konuşma dediler konuştum kendimden üst insanlara bakmam gerekiyormuş bunyğzden
Ailen neden hep şiddet gösteriyor?
Oğlanın sigortası yokmuş konuşma dediker konuştum diye öyle normal şiddet de değil aşırı fazla
İşin var mı, okuyor musun? Kaçmanı asla tavsiye etmem, pişman olursun
Çalışıyorum
Sigortası yok diye reddetmeleri saçma. Aile büyüğün yok bu sözü geçen? Onunla konuş o da durumu ailene açsın niyetleri ciddi diye
Bizimkiler para derdindeler sokakta kalırız dşye korkuyorlarmış
Bunu ailene anlat bir şekilde. Kaçmakla olmaz. Olur da anlaşamadınız ileride, dönecek bir yerin kalmaz. Kaçan kızın değeri olmuyor
Biliyorum ailem anlatsamda anlamıyorlar dayak yerken bile seviyoruz dedim birbirmizi ki 20 yaşındayım nereye gidip geldiğimi bile haber veriyorum otobüsten indim bindim diye çok sıkıldım herşeyden
Abin ablan yok mu? Bir aile büyüğü lazım aracı olmak için sana
Yok ki kimsem
Ayrıl
Kaçma
Neden hep şiddetli bi ortamda olmak sıktı
Kaç o zmana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?