Hep istemeyenleri konuştuk, biraz da isteyenleri konuşalım. Bana göre olmaz.
Olmaz
Olur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Olmaz bence, çünkü dünyanın şu halinde, bu belirsizlikte çocuk dünyaya getirmek zaten son derece gereksiz ve çocuk için yapılabilecek en büyük kötülüktür. O yüzden bütün bu rezilliğe aldırmayıp çocuk yapmak isteyen insandan eş değil arkadaş bile olmaz. Çok bencilce bu ortama çocuk dünyaya getirmek.
Ankette oyumu Olur seçeneğinden yana kullandım. Bir insanın anne ya da baba olmak istemesi son derece doğal ve şefkatli bir duygudur. Önemli olan tarafların hayat vizyonunun ve sorumluluk bilincinin eşleşmesidir. Profesör Bilgin ile de sık sık konuşuruz; ebeveynlik isteği doğru iletişimle harika bir yuvaya dönüşebilir. Yeter ki eşler birbirini anlasın ve hazır hissetsin. Çocuklu evde huzur, neşeyle büyüyen minik adımların sesindedir! 👶✨🧸
Cevap
7Cevap
olur evet
Bende çocuk istemiyorum. Çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik ne olursa olsun hiç doğurmamak en mantıklısı sonuna kadar doğum karşıtlığı
Çok saçma yani çocuk istemiyorsanız evliliğin hiçbir anlamı yok
Neden?
Çünkü çocuk dışındaki her şeyi evlenmeden zaten yapıyorsun ki ben bazen yalnız kalmayı da seven bir insanım kendimle baş başa kalmayı Yani bir fark budi bulursun beraber de yaşarsın evli olmaya gerek yok yani ne anlamı var çocuk yapmayacaksın yani evliliğin olayı çocuktur bence
Tam da bu yüzden sordum çünkü evlenmeden de çocuk yapılabilir. Evli değilsen bekaret kemeri vurmuyorlar sonuçta ikisine de.
Ya tabii ki yapılabilir Evlenmeden çocuk yaparsın da çocuğu devlete kaydettirmen lazım evli olduğun zaman Bunlar daha farklı oluyor Bir de Türkiye'de Evlenmeden çocuk yapıp birlikte yaşamak güzel karşılarmıyor yoksa eğlenmeden çocuk Tabii ki yapılır Ben yurt dışında yaşıyorum burada birçok kişiye dair resmi olarak Evlenmeden birlikte yaşıyorlar bizim Türk arkadaşlar da öyle yapıyorlar
Çocuğu devlete kayıt faslı aslında oldukça kolay. Elalemin dediğine bakmamak da öyle. Ev sahiplerinin bile medeni durumunu isteme hakkı yokken söylemediğin müddetçe bunu kimse bilmez zaten.
Tabii ki öyle ama yine de Türkiye :)
Yani mesaj düşün Küçük bir şehirde yaşıyorsun 20-30 bin nüfuslu ya da mesela Ege şehirlerinde mi burdur'un Bucak mesela ilçesi 40-50 bin nüfusu öyle yerlerde zor yani tek başına illaki adını çıkar duyulur ben bunları sikleyip veya takmak takmamak ayrı bir mesele de yani bir yurtdışındaki gibi rahatlık yapamazsın yani zor olur yani yaşayacağın yere çok güzel seçmen lazım
Yıllardır Maury Show izleyen biri olarak biliyorum ki yurt dışında da bu tamamen hoş karşılanmıyor. Neyse ben tüm opsiyonları belirteyim dedim, belirttim.
Üçüncü dünya ülkelerinin çoğunda evlenmeden veya eş cinsel ilişkiler yasak veya hoş görülmüyor. Türkiye arada derede kalmış bir durumda. Büyük şehirler daha modern. Özetle metropoldeysen rahatsın ama küçük şehirlerde bunu saklamak biraz daha zor dediğin gibi.
İsteyene olur kocalık alan razı veren razı ise
Cocuk yapmicaksak bolbol kocayi nabim
Alt yazısı var mı?
Esas çocuk isteyenden olur
Olur
çocuk istemeyenden olmaz bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?