6. aya kadar hamile olduğumu fark etmemediğime kinse neden inanmıyor?

Sizlerle içimi dökmek için paylaşıyorum çünkü en yakınlarımın imaları artık gerçekten çok zoruma gidiyor. 28 yaşımda tiroit kanseri atlattım, tedaviler yüzünden erken menopoza girdim. Eşimle tanıştığımızda çocuğumun olamayacağını söyledim, bunu bilerek evlendik. 34 yaşıma geldiğimde zaten yıllardır regl olmuyordum. Sabahları halsizlik hissettiğimde ya da sadece birkaç kere mide bulantım olduğunda hiç hamileliğe yormadım. Çocukluğumdan beri sabahları midem bulanır ve kokuya hassasım­dır, yoğun bir bulantım veya kusmam da olmadı.

14 yıldır reformer yapıyorum, kanser tedavisi görürken bile tempoyu düşürerek devam ettim. Karın kaslarım çok sıkı olduğundan 6. ayda bile karnım çıkmadı. Yıllardır huzursuz bağırsak sendromu çektiğimden içerideki hareketleri hep bağırsaklarıma verdim. Doktora da yine bağırsak problemim için gittim. Kan testinde 28 haftalık, yani 6,5 aylık hamile olduğum ortaya çıktı. Meğer erken menopozda yüzde 5 ihtimalle yumurtalıklar aniden tek bir döngüyle çalışabiliyormuş, ben de regl olamadan ilk döngüde hamile kalmışım.

Tansiyonum yükselince doktor gebelik zehirlenmesi riskine karşı 35. haftada acil sezaryene aldı. 1 kilo 900 gram doğan prematüre kızım şükür şu an çok sağlıklı. Asıl zoruma giden eşim bile Nasıl anlamadın? diyor. Öz ablam Anlamışsındır, düşük yapmaktan korkup gizlemişsindir diyor. Ben yıllarca çocuğum olmayacak diye acı çektim, öğrensem niye gizleyeyim? En yakınlarımın bilerek saklamışım gibi davranması beni çok yaralıyor.

6. aya kadar hamile olduğumu fark etmemediğime kinse neden inanmıyor?