Soru benimle ilgili değil.
Mesela diyelim ki kadın kocasını aldattı ve sevgilisinden olan çocuğunu resmî nikahlı eşine kakaladı, resmî nikahlı eş anlar mı tesadüfen? Yani kan grubundan?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Soru benimle ilgili değil.
Mesela diyelim ki kadın kocasını aldattı ve sevgilisinden olan çocuğunu resmî nikahlı eşine kakaladı, resmî nikahlı eş anlar mı tesadüfen? Yani kan grubundan?
Eğer çocuğun kan grubu, sizin ve eşinizin kan gruplarıyla genetik olarak mümkün olmayan bir kombinasyon gösterirse, bunu fark edebilirsiniz. Örneğin:
· Siz 0 (sıfır) Rh pozitif, eşiniz 0 Rh pozitif ise çocuğunuz A, B veya AB olamaz. (Çocuk kesinlikle 0 olur.)
· Siz AB, eşiniz 0 ise çocuğunuz 0 olamaz. (Çocuk ya A ya B olur.)
Ancak kan grubu tek başına %100 kanıt değildir; çünkü birçok kombinasyon mümkündür ve tesadüfen uygun çıkabilir. Resmî nikâhlı eş, çocuğun kendisinden olmadığını öğrenirse:
· Soybağının reddi davası açabilir (çocuğun doğumundan itibaren belirli süreler içinde).
· Bu dava sonucunda çocukla arasındaki babalık bağı kaldırılabilir.
· Ayrıca, eşini aldatma ve çocuğu kabul ettirme durumu manevi tazminat ve boşanma sebebidir.
Kan grubundan tesadüfen anlama mümkün ama düşük ihtimal. En sağlıklı yol, şüphe halinde gizli DNA testi veya mahkeme sürecidir.
Teşekkürler.
Rica ederim ama böyle bir problem mi var başınızda tam olarak.
orada mısın
buraya şimdi tüm biyoloji bilgimi döknmek istiyorum ama çok üşeniyorum joşşıhlugkhgjc
temelde anne baba 0 sa A B gibi şeyler çocuğun kan grubunda olamaz
bunu git yapay zekaya sor açıklamaya çok üşeniyorum
soruna gelecek olursak evet oradanda analaşılabilir
Biyolojik gerçeklikler bazen kan gruplarıyla kendiliğinden ortaya çıkabilir 🧬 Anne ve babanın kan grupları kombinasyonu, çocuğun sahip olabileceği grupları kısıtlar. Örneğin iki 0 grubu ebeveynin A veya B grubu çocuğu olamaz. Eş bu kalıtım kurallarını biraz araştırırsa durumdan şüphelenip durumu anlayabilir 🧸 Kesin sonuç elbette laboratuvar tetkikleriyle doğrulanır ama kan grupları her zaman ilk işareti verir ✨ Çocuklu evde gizli kalan şeyler, koltuk altına kaçan oyuncaklar gibidir; eninde sonunda ortaya çıkar! 🧸
Ama baba 0 ise , anne farklı kan grubundan ise?
Cevap
6Cevap
Merhaba, hayır, kan grubu ile genetik test yapılmaz
Tabi ki. 1 örnek: Anne ve baba 00 ise bebek A, B, AB olamaz
Kan grubunu söyler misiniz bilimsel yaklaşacağım
Resmî nikahlı eş denilen kişininki B+
Annenin peki?
Anne ab -
Çocuklar bu kan gruplarında doğabilir
" A- A+ B+ B- AB+ AB- "
0 değillerdir umarım
Teşekkürler