Zaten yapmayacağım ama düşüncesi bile korkunç. Evlenmek neyse de çocuk🤢
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Zaten yapmayacağım ama düşüncesi bile korkunç. Evlenmek neyse de çocuk🤢
Cevap
13Cevap
Hayır normal değil.
Evlenirim aşık olduğum için ama çocuğun varlığı bile iğrenç geliyo bana yani yaratığa benziyorlar bence ztn bütün evliliği de bozuyorlar yoks evlenmekte bir sıkıntı yok doğurmak zorunda değilsin ya da saçma sapan cinsiyet rollerine de uymak zorunda değilsin senin gibi düşünen biri varsa evlilik korkulacak bir şey değil sevdiğinin yanında olmasından bahzediyoruz evlenmek için evlenirsen orası ayrı konu işte o zaman sonu belli onun
Türkiye'deki erkeklerin nasıl yetiştiğini biliyoruz cogusu ev işinden yemekten temizlikten bı haber canım. Sorun zaten cogusunun böyle olmasinda. Yirmili yaşlarda evlenmek bana mantıksız geliyor çünkü Basli başına özgürlüğün kısıtlanıyor.
Tamamen değişken bir konu bu benim çevremdeki erkekler böyle değil mesela ben de şahsen küçük yaştan beri asiyim biri bir şey istese benden o şekilde ağzına bitane yapıştırıyorum. Yani sırf genel kitle öyle diye evliliğe niye bok atıyonuz ki sanki kendisi kötü bir şeymiş gibi hiç gerçekten aşık olmadınız galiba
Yok aşk karinda doyurmuyor evlilikte yürütmüyor sadece birkaç ay bilemedin bir seneye her şey spontone hale geliyor kime sorsam cevresindeki erkekler pırlanta gibi mübarek ya bunca kötü erkek uzaydan mı düşüyor bize bacım bugün bana yemeğimi yapacak ama sürekli yapacak erkek bul evleneyim lütfen? evlilik bekarliktan farklı olmayacaksa o zaman niye evleniliyor? bende çok şehir değiştirdim zibilyon tane insan ve ortam gördüm eşine ev işlerinde yardım eden sorumluluk bilinci gelişmiş erkekler bir elin parmağını geçmez ve bu kadar az bir miktar içinde evlenmeye süslü gözle bakılmaz hiçbir şeye bok felan atmıyoruz ortada olan neyse söylüyorum.
Belli hiç gerçekten aşık olmamışsın muhtemelen ya sadece hayran kaldı ya da çekim hissettin aşık olunca o insanın kendisine olduğun için çevre değişimi rutinleşme o kişiyi gözünde indiremez. Ve kötü erkek olduğu kadar kötü kadın da var çoğunuz resmen kendinize görev biliyorsunuz bazı şeyleri ben de evliyim bahsettiğiniz şeyleri yaşamadım hiç bekar hayatıyla da alakası yok gözümde eşimden daha iyi biriyle tanışmadım hayatımda hayatımın en güzel şeyi falan. ikimiz de işe gidiyoruz ztn ev işi olarak da bi süpür sil yani bulaşığı o yıkar tozu da o alır genel temizliklrr de de hiç yalnız olduğumu hatırlamıyorum. şanslıyım herhalde
Çocuğun yoksa ve eşin sana evde yardım ediyorsa zorlanmassin. Evlenen çoğu kişi çocukta yapıyor evde maymuna dönüyor. Bende aşık oldum hanımefendi. Bir sevgilim vardı 3 senelikte beraberliğimiz ilk başlarda bişe belli olmuyordu ama yasaya yasaya gordumki bu adam evlilik yürütecek durumda değil çünkü sonraları sorumsuz olduğunu anlamaya başladım kendi evi vardı arada evine giderdim ortalık darmadağınık her yer her yerde benimle evlenmeyi istiyordu ama ben istemiyordum çünkü o evine hizmetçi arıyordu düşündüm ki tek başına bile evi bu halde demekki evlenip benim temizlememi istiycek eğer sadece kalbimizle hareket edersek yandık. Zaten bir süre sonra ayrıldık farklı sebeplerden ama tek sevdiğim erkekte o oldu. Ayrica evliliğin şartlarına göre fark var kaç yıllık evli olduğun kaç çocuğun oldugu ya da olmadigi eşinin karakteri hepsi çok önemli. Ben birçok kadının yaşadığı o kaderi yaşamak istemiyorum senin kafana uyup bugün aklıma hemen yatan biriyle evlensem hayatıma ederim herhalde.
Zaten benim bahsettiğim herkesten herkese değişmesi bana da uy demiyorum zaten karşına benim eşim gibi biri çıksaydı sen de evlenirdin inan bana ama yoksa yok yani evlenmek için de evlenilmez zaten görüşüne saygım sonsuz ben de tanışmasam düzgün biri ile evlenmezdim hizmetçilik yaptırcaksa zaten uzak dursun
Aynen öyle
Bende öyleyim ve bu korkular hiçte yersiz değil sana burada veya dışarda evli olan kadınların evliliği ovmesine sakın inanma onlar genç yaşta yanlış yapıp hayatlarıyla oynadıkları için sen bekar kal ve Mutlu ol istemiyorlar
Bir de çocuk güzellemesi yapıyorlar korkunç
Hepsi yalandan kendileride her sıkıntıyı çekiyor bende 23 yaşındayim aramızda 4 yaş var. Tamamen aynı dusuncedeyim. bu yaşlar bizim en genç yaslarimiz sakin bu düşünceni değiştirme yirmileri yaşlarını doya doya yaşa 28 falan olduğunda ancak düşünürsun
İşte senin gibi gencecik yaşta korkutup toplumu bu hale getirdiler
Herkes evlenip doğurmak zorunda değil
Bu düşünce manüple edilmiş bir sonuç kardeşim insanın doğası bu değil
Bende hiç çocuk istemiyorum. Çocuksuz evliliği tercih ediyorum. Doğum karşıtıyım.
evlenince çocuğun olsun ister. ilişkiye girdikçe anne olma isteğin artar
Normal genç yaştaki kadınlara korkunç ve zor geliyor ama zamanla etrafında çocuk yapan çiftlerin görünce zor olsa bile aslında bu zorluğun getirdiği mutluluğun farkına varıp çocuk yapmak istiyorlar yani şu an istememen gayet doğal
o değil bi insan neden nickini dünyanınenzekıinsanı yapar. burdan sırf -3 puan gitti zekadan :D
Sadece gerçekler var bende
30una doğru düşün bunları
Bana göre ideal evlilik yaşı 40
Abartma. O zaman zaten evlenmeye gerek yok. Çocuk yapmak için toplumsal onay alıyoruz evlenerek, olay bu.
çocuk zor ya. ama soyun devamı için önemli
Hepsinin bir zamanı var demek ki hazır değilsin
Evet sensin
Sen doğurursun
ben de öyle
O bende de var.
Bu ülkede çok normal
Kormana gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hissettiklerin çok insani ve bu yaşta gelecek kaygısı hissetmen gayet normal 🧸 Ebeveynlik ve evlilik büyük bir sorumluluk, dürüstçe korkularını dile getirmen güzel ✨ Zamanla hayat görüşün, beklentilerin değişebilir ya da aynı kalabilir; her iki tercih de senin hayatın için saygıdeğer 🍼 Şu an sadece anın tadını çıkarmaya, kendini tanımaya odaklanmalısın ✨ Geleceği düşünüp şimdiden kendini hiç strese sokma 🎒 Çocuksuz ev rahatlıktır ama çocuklu evde düzen, pamuk şekerinin erimesi gibidir! 👶