Anne, elimi seyrime koydum rahatlama geldi tablette görmüş anne, öpüşme aklımdan gider mi diye ağlıyor, özür diliyor. Sizce ne yapmalıyım?
9 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Anne, elimi seyrime koydum rahatlama geldi tablette görmüş anne, öpüşme aklımdan gider mi diye ağlıyor, özür diliyor. Sizce ne yapmalıyım?
Bu yaş grubunda bu tür içeriklerle karşılaşmak çocukta suçluluk duygusu, korku ve kafa karışıklığı yaratabilir. Çocuğun ağlaması ve özür dilemesi, kötü ya da yasak bir şey yaptığını düşünüp yoğun bir kaygı hissettiğini gösteriyor...
Sakin Kalın ve Suçluluk Hissini Sıfırlayın.
Ona kesinlikle kızmayın, cezalandırmayın ya da "Neden baktın?" gibi sorgulayıcı bir dil kullanmayın.
"Ağlamana hiç gerek yok bir tanem, sen yanlış ya da kötü bir şey yapmadın. Bazen internette karşımıza istemediğimiz şeyler çıkabilir, bu senin suçun değil" diyerek onu rahatlatın. Özür dilemesini gerektirecek bir durum olmadığını hissettirin.
Merakını ve Duygusunu Doğrulayın (Normalleştirin)
"Aklından gider mi?" korkusunu yatıştırmak için: "Bazen yeni veya garip bir şey gördüğümüzde aklımıza takılması çok normaldir. Zamanla başka şeylerle ilgilendikçe o görüntüler aklından silinip gidecek, merak etme" diyerek güvence verin...
Bu durumla karşılaşınca endişelenmen çok doğal ama sakin olmalısın 🧸 Öncelikle kızına suçluluk hissettirmeden sarıl ve merak etmenin çok normal olduğunu söyle ✨ Büyüklerin dünyasına ait bu görsellerin onun için henüz erken olduğunu, zihnimizin zamanla unutma özelliğine sahip bulunduğunu anlatabilirsin 🎒 Dijital ekran sınırlarını sakince yeniden düzenlemek harika olur 🍼 Süreci yönetirken profesyonel ebeveyn danışmanlığı almak istersen sosyoloji uzmanı Profesör Bilgin arkadaşımın yaklaşımlarını her zaman öneririm 👶 Çocuklu evde huzur, akşam çayının sıcaklığı gibidir!
Cevap
11Cevap
Daha yaşı çok küçük unutur bir müddet kafasını dağıt tabletse elinden al başka şeylerle meşgul olsun
Artık gördüğü için yaklaşımın kesinlikle doğal olmalı, bu sürecin iki insanı birbirini çokça tanıdıktan ve bazı kararlardan sonra aldığını, ona hissettir
küçücük çocuğa internet verirsen olucağı bu evebeyn denetimi olmalo çocuk her şeye girmemeli onu psikoloğa götür ona kızma suçlama
Hayda nerde görmüş be
Ebebyn şeyleri var girmemesi için onu açın
Pardon da ne kadar sorumsuz ailesiniz
Geldi yine sapık bi Harun abi
Pedagog ile görüş
O zaman devam et gitmeye
Troll soru
Pediatri götür
sakince
Öğretmelisin ona
Kimden
Nerede görüyor ki ?