Çocuk esirgeme kurumundaki çocuklar, oraya nasıl giriyor? Hastanede mi bırakılıp kaçılıyor bir yerde mi bulunuyor yılda yüz binlerce sahipsiz bebek nasıl oluyor da çocuk esirgemeğe giriyor
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çocuk esirgeme kurumundaki çocuklar, oraya nasıl giriyor? Hastanede mi bırakılıp kaçılıyor bir yerde mi bulunuyor yılda yüz binlerce sahipsiz bebek nasıl oluyor da çocuk esirgemeğe giriyor
Bir çok farklı sebeple oraya alınıyor
Hatta bunu çıkar amaçlı bilinçli yapanlar bile var
Evet ekonomik durumu iyi olmayan ailelerden bazıları böyle bir yöntem izliyor. Çocukların esgirgeme kurumuna girmesine sebep olan diğer nedenleri biliyoruz zaten, anne baba ölümünde akrabaların sahip çıkmaması, çocuğa şiddet, istismar…
Yani aslinda iyi bisey sinavsiz memur olmak
Memur maaslari cok yuksek vede kirasiz devlet lojmanlarinda kaliyorlar
Is yerine gunde 1 ogun cesit cesit acik bufe yemekler
Isin masa başi
Temiz kiyafetlerle
Kira yok bisey yok maasin cepinde kaliyor
Bazi AILELER UYANIK
ama yasanmamis bir cocukluk
Aile ortami gormemis, kuzebleriyle geziye gitmemis, hala dayi teyze sefkati gormemis
Dedesine sarilmamis
Maddiyad icin bunlari yok etmek bir yandan iyi bir yandan kötü.
Yaşanamamış bir çocukluğu, anne bana sevgisini, aile ortamını karşılayacak hiçbir maddi değer yoktur benim düşüncem bu şekilde
Ama iyi tarafindan bak
Memurnoldugu icin evlatlari her bakimdan torpilli olacak devlet sektörinde
Hakkin rahmetine kavussan bir servet birakirsin arkada, cunku maasin oldugu gibi sana kaliyor, devlet lojmalari icinindosemeye kadar gayet luks. Is yerindede yiyon icin istedigin kadar
Bu rahat yasama bir zahmet dedeye sarilma luksu eksik olsun
Insankar ne sartlar altinda hayat mucadelesi veriyorlar sen biliyor musun?
Evet insanların ne şartlarda çalıştığını çok iyi biliyor ve görüyorum. Ama her devlet dairesi de senin bahsettiğin gibi değil çoğu borçtan kafasını kaldıramıyor, devlet memurunun da babadan deden kalan şeylere ihtiyacı oluyor. Devlet memuru olan kimsenin kral gibi yaşadığı yok. Burada onları savunmuyorum çoğu insandan fazla maaş alıyorlar sosyal imkanları iyi sadece
Çocuk Esirgeme Kurumuna çocuklar farklı süreçlerle katılır. Kimi zaman maddi imkânsızlıklar veya ebeveyn kaybı nedeniyle aileler kendileri başvurur, kimi zaman da ihmal ve istismar tespitiyle mahkeme kararıyla koruma altına alınırlar. Sosyal hizmet uzmanları detaylı incelemeler yaparak çocuğun üstün yararını gözetir. Ayrıca terk edilen bebekler de emniyet ve hastane kanalıyla kuruma ulaştırılır. Devletimiz bu evlatlarımıza sevgiyle kucak açar 🧸✨ Çocuklu evde düzen, pamuk şekerinin erimesi gibidir!
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar