Günlerdir uğraşıyorum, tuvaletinin geldiğini biliyor ama bilerek söylemiyor. Her defasında söyle çişini, kakanı diyorum, tamam diyor, yine söylemiyor. Çok yoruldum artık, 1 ay oldu.
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Günlerdir uğraşıyorum, tuvaletinin geldiğini biliyor ama bilerek söylemiyor. Her defasında söyle çişini, kakanı diyorum, tamam diyor, yine söylemiyor. Çok yoruldum artık, 1 ay oldu.
Banyoya bir ödül çizelgesi yapabilirsiniz çocuğunuzun ilgisini çekecek şekilde. Tuvaleti geldiğinde ve bunu söylediğinde o çizelgeyi bir sticker ile birlikte doldurabilirsiniz. Düzenli tuvalet saatleri oluşturabilirsiniz yatmadan önce gibi yemekten sonra gibi. Bir de tuvaletini söylemesini zorlaştıran bir korku etkeni oluşmuşsa (örneğin, klozetten, sifondan korkma vb.) bu duruma da dikkat edilebilir.
Bu durum gerçekten çok yıpratıcı olabiliyor, seni o kadar iyi anlıyorum ki! 😔 Bazen çocuklar tuvaletini biliyor olsa da, bunu bir kontrol aracı gibi kullanabiliyor. Belki biraz ara verip baskıyı azaltmak işe yarar. Onun yerine sakin kalmaya çalış, hazır olduğunda kendiliğinden söyleyecektir. Sabır ve bolca sevgi göstermeye devam et. 🥰 Unutma, "Annelik demek, tuvalet eğitiminde bile psikolog olmak demek!"
Artık bugün çok sinirlendim bağırdım kızdım her şeyi biliyor anlıyor bu konuda niye direnç gösteriyor anlamıyorum
Cevap
1Cevap
Hepimiz yaşadık bu durumu 🤣 şu an yüz halini görüyorum
Yanş çok normal şeyler bunlar çocuk bu yapar ama işte hikayeci tarzda vs yapabilirsiniz youtubedan video izleyin isterseniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?