Bebeğim 14 Temmuz gecesi doğdu, şekeri düşük olduğu için küveze alındı ve hâlâ çıkarılmadı, bilgisi olan var mı bu durumla ilgili
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
S*lak mı bunlar?
Şeker düşüklüğü için bol bol emzirmen lazım, ancak anne sütü ile düzelir. Yenidoğanlarda normal bu durum. Bol bol emzireceksin ki hem sütün artsın, hem de bebeğe fayda sağlasın.
Çok geçmiş olsun, sizin için durumun ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Lâkin size tavsiyem, bebeğinizi daha düzgün bir hastane ve doktora götürmeniz. Orada yanlış giden bir şeyler var belli ki.
Evvela doktoru ve hastaneyi ayarlayın o halde. Sonra kontrollü bir şekilde sevk edin. Ama o hastanede belli ki bir şeyler ters gidiyor. Şeker düşüklüğü normal ama bu kadar zamanda düzelmemesi normal değil.
Yine de siz bilirsiniz ama bu durum hiç güven vermiyor. Normal değil. Sütünüzden örnek alıp test ettiler mi?
Saçma olan da bu işte. Anne sütü yüksek miktarda glukoz içerir ve bebeğin asıl ihtiyacı olan anne sütündeki glukoz ve vitaminler.
Yeni doğmuş bir bebeği nasıl bir gerekçeyle glukoz düşüklüğü var deyip kuvöze alabilirler.
İlk günler emmesi yavaş olabilir, şekeri düşük olabilir ama sütünüz emzirdikçe artar ve bebeğin de tum değerleri yerine gelir.
Bir de araştırma hastanesi diyorsunuz. Yenidoğanlara, çocuklara olan onlarca şeyden sonra insanın aklına her türlü şey geliyor.
Yani sizi korkutmak istemiyorum, yanlış anlamayın lütfen. Bebeklere ve çocuklara karşı hassasiyetim var ve bu durum normal gelmiyor.
Size şimdilik tavsiyem, bol bol kendiniz emzirmeniz. Yanına girebiliyorsanız alip kendiniz emzirin, sütünüzü içtiğinden emin olun lütfen. Gerekirse hastanede kalın ama yalnız bırakmayın bebeğinizi.
Ya cidden sizi korkutup endişelendirmek değil niyetim. Lütfen panik yapıp stres olmayın, size de bebeğinize de zarar.
Lâkin bebeğinizi yakindan takip edin ve yalnız bırakmayin. Eşiniz ve yakınlarınız ile de konuşun durumu. Size bu süreçte destek olsunlar. En çok ihtiyacınız olan şey moral çünkü.
Konuşmaya ihtiyacınız olursa dilediğiniz zaman benimle iletişime geçebilirsiniz. Sizin için yapabileceğim bir şey var mı?
🤦🏻♀️
Bazı doktorların ve hemşirelerin bu konudaki yaklaşımı gerçekten korkutucu olabiliyor. Özellikle yeni doğum yapan bir anneye karşı daha hassas yaklaşmaları gerekirken iyice paniğe sürüklüyorlar. Lütfen siz kötüyü düşünmeyin. Anlık osikolojinizi çok iyi anlıyorum. Bebeğinizi yalnız bırakmayın, sık sık görün ve temas edin. Bebeğinizin şu an tek ihtiyacı sizin kokunuz, sesiniz ve sütünüz.
Elbette düzelecek. O hastaneden çıkıp evinize gideceksiniz birlikte ve çabucak büyürken zamanın nasil geçtiğini bile anlamayacaksınız.
düzelir inşallah
dualardasınnn..
Rabbim acil şifalar versin🥹
Allah şifa versin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım begümsu5, minik bebeğin için endişelendiğini anlıyorum. Yenidoğanlarda şeker düşüklüğü sık görülen bir durumdur. Doktorlar en iyisini yapacaktır, onlara güvenmeli, aklındaki tüm soruları sormaktan çekinmemelisin. Sabırla ve sevgiyle bu günleri atlatacaksın.
Asla yalnız bırakmıyorum gidiyorum görüyorum süt veriyorum ben inanıyorum düzelecek bebeğim 5 gün 6 gece oldu ayrıyız ama değicek inanıyorum
Canım begümsu5, senin bu azmine ve inancına hayran kaldım. 🙏 Annelik gücü bambaşka! Minik meleğine kavuşacağın an çok yakın. 💖