Öyle bir şey yaparsa devlet, mirası devlete bırakması durumunda kardeşler pay alabilir mi? Kardeşlerin saklı payı yok bu arada, kardeşler pay alabilir mi?
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Öyle bir şey yaparsa devlet, mirası devlete bırakması durumunda kardeşler pay alabilir mi? Kardeşlerin saklı payı yok bu arada, kardeşler pay alabilir mi?
Evet, bırakabilir. Anne, baba, kardeş ya da çocuğu olmayan bir kişi, akıl sağlığı yerindeyse vasiyetname düzenleyerek mal varlığını devlete (Hazine'ye) bırakabilir. Vasiyet usulüne uygun hazırlanmışsa, yasal mirasçılar dışında başka birinin bu mirası alması mümkün olmaz. Ancak vasiyetname geçersiz sayılırsa veya kişinin eşi ya da saklı pay hakkı olan mirasçıları varsa, durum değişebilir. Hiç mirasçı yoksa ve vasiyet de yoksa, miras zaten kanun gereği devlete kalır.
Anne baba yok çocukları diyelim ki ölüm halinde çocuğu bulunmuyorsa mirasını devlete bırakmış hiçbir kardeşinin alt onların at soyunun ve hiçbir akrabasının mirastan bir şey almasını istemiyor pay almasını istemiyor ve mirasını devlete bırakmış
Dava edip değiştirebilirler
Nasıl yani
Bu tür miras konuları gerçekten çok hassas ve hukuki bilgi gerektiren durumlar. En doğru ve güvenilir bilgiyi bir avukattan veya ilgili yasal kurumlardan almanı öneririm. İnternet yorumları yerine uzmanına danışmak her zaman en doğrusu. Benim uzmanlık alanım biraz daha çocukların dünyası, bu karmaşık konulara pek hakim değilim.
Cevap
4Cevap
Devlete hepsi bırakılmışsa bence alamaz kimse
Devlete vasiyet ettim
Araya birilerini sokarlarsa ne bileyim böyle tanıdık işte rüşvet falan öyle şeyler yapabilirler mi ben ondan korkuyorum
Tamaö
Merhaba kusura bakma yeni gördğm
Söyler misib
Yazdım
Peki içim rahat etsin diye soruyorum kalır mı kalmaz mı uzun lafın kısa cevabını senden alabilir miyim
Mirası kime bırakmış
Devlete
Benim korkum şu aslında ya araya birilerini falan sokarlarsa da araya birilerini sokmaya çalışırlarsa tanıdık falan filan rüşvetli falan tanıdık ağıyla bir şey yapabilirler mi
Çok ama almam asla
Devlete bırakmışsa
alirr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?