Annesinin yanına hastaneye gitti 1 saat sonra bir bahane bulup kalktı. Hani yanında refakatçi olacak da günlerce kalacak ha? Ama bunu nedense benden bekliyor.
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Annesinin yanına hastaneye gitti 1 saat sonra bir bahane bulup kalktı. Hani yanında refakatçi olacak da günlerce kalacak ha? Ama bunu nedense benden bekliyor.
Merhaba, babası olsa kocanın bakması en doğrusu tabiki, ancak annesi, kadınların farklı durumları da olabilir, bir erkeğin bakamayacagi bir durum olabilir, çalışan bir erkeğin hem çalışıp hem hasta bakması da pek kolay değildir. Evet ailenin diğer üyeleri de bakmalı, ama sen de eşinden dolayı sorumluluktan kacmamalisin
Allah bile kayinvalideye bakma yukumlulugu vermiyor. Kendi evlatlarj bakmali diyor. Kendi cocuklari baksin. Calisiyorsa parasiyla bakici tutsunlar hepsi birlesip
Nasıl düşünüyorsan öyle yaparsın o zaman. Allah'ın verdiği her sorumluluğu yapıyormuş gibi emretmiyor deyip sorumlu olmadığına kendini ikna etmen garip doğrusu
Senn hasta bakmayi kolay mi saniyorsun? Kendi oglu bile 1 saat dayanamiyor sıkılıp bahane bulup kaciyor. Bana mi kaldi bakmak
Tamam güzel kardeşim, nasıl düşünüyorsan öyle yaparsın dedim, ama işe Allah'ı karıştırma
Niye? Allah sart koşmuyor kaynanaya bakmayı bu gerçek
Onun şart koştuğu herşeyi yapıyor musun? Biz dini, sadece Kur'an da yazanlara göre mi yaşıyoruz? Namazın nasıl kılınacağı da yazmaz Kur'an da?
Peki sen namazı 5 vakit hergun kilmiyorsun diye nasil olsa her seyi yapmiyorum deyip oruc da tutmuyor musun?
Ama bunların ikisi de Kur'an da yazıyor ve farz? Senin bahsettiğin durumdan çok farklı. Vicdanını rahatlatmak için Allah emretmiyor demen, dini bu işe karıştırman yanlış. Gücü varken, hasta komşusuna dahi bakmakla bizi yükümlü kılan bir din, eşin anne babasına bakmaktan nasıl yükümüz bırakır?
Eşjn annesine bakmak zorunda degilsin. Din bhnu yüklemiyor. Yüklüyor diyen yalan soyluyordur. Yapmazsan gunaha girmezsin bakmasi gerkene kendi ogludur
Peki, sen nasıl istersen öyle düşünmeye ve yaşamaya devam edebilirsin.
İstek degil bu. neyse o. Kendi yapmaya usendiginiz seyleri baskasina yükleyemezsiniz. Hasta bakmak cok zor bir sey. Kendi seni doguran anne babana bakarsin ama baskasina bakmak zorunda değilsin. İçinden gelirse karisligini aliyorsan belki ayda 1 bakarsin o kadar
Tamam, benim din anlayışım senden farklı, o yüzden nasıl düşünüyorsan öyle yaşa
Din kurallarini allah koyar sen degil
Ben kural koymadım, ki haşa öyle bir niyetim de yok. Allah inayet etsin sana da
yanlış bir yaklaşım uygulamış doğru bir eş değil gibi, annesine bakmayan sana nasıl bakacak hastalandığında? bence bunu bir düşün evliliğini gözden geçir derim.
Annesine ilk bakması gereken o. Böyle bir durumda iyice konuşman ve sorunu anlatman önemli. Yoksa kendi sorumluluğunu sana yaptırmaya devam edecek gibi
Böyle bir durumda kendini yalnız ve yorgun hissetmen çok doğal. Eşinin kendisi bile katlanamazken senden bu beklentide olması oldukça düşündürücü. Bu durumu onunla sakin bir dille konuşup karşılıklı anlayış ve desteğin önemini hatırlatmalısın. Aileyi birlikte taşıdığınızı unutmamanız gerek. 💖🌸 Anneler her şeye yetişir derler ama bazen de eşlerin yetişmesi gerekir! 😉
Cevap
6Cevap
Kocanın ailesi gelin icin en buyuk düşmanıdır neden bakcan hiç bir gelin evine sokmuyor kaynanasıni gorduklerimin tanıdıklarimin
Kadınlara köle gibi bakmalarından bıktım gelinsin sen onun kızı değil kendi baksın eşşek (kb sinirlendirdim)
Senin işin ne tabiki bakacaksın
Niyeymiş hayirdir?
Karısısın yani kölesin git bak
Hoşt
eşin çalışıyo mu başka çocuğu yok mu
Calisiyor ben de calisiyorum ama izindeyiim
heee başka çocuğu yok mu kaynananın
Kızı var da Kızı haftada 3 gun bakiyor kalan gunler bana kaliyor. Ben bakmak. zorunda degilim ki kendi evlatlari bakmali
Bakıcı tutun
Çocuk yoksa bas tekmeyi gitsin
aranizda halledn
Görümcen baksın
Baksinlar annelerine sirayla banane yahu. Onlari dogurup buyuten anneleri. Ogullari baksin kizi baksin
Baksinlar annelerine sirayla
Onlari dogurup buyuten anneleri. Ogullari baksin kizi baksin
Sen pok temizlemeye mi evlendin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?