Kız kardeşim 14 yaşına girdi ama hiçbir ergenlik belirtisi yok, anneme söylediğimde normal diyor ama internette 13'e kadar ergenlik belirtileri yoksa doktora görünsün yazıyor.
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kız kardeşim 14 yaşına girdi ama hiçbir ergenlik belirtisi yok, anneme söylediğimde normal diyor ama internette 13'e kadar ergenlik belirtileri yoksa doktora görünsün yazıyor.
Merhaba, ergenliğe giriş yaşı değişir, ancak özellikle kız çocuklarında 13-14 yaşları artık son sınır zamanlardır, bundan sonraki süreçte gecikmiş ergenlik olarak sınıflandırılır. Eğer hiçbir belirti yoksa doktor kontrolünden gecmesinde ve hormonal testlerine bakılmasında fayda var
Cevap
2Cevap
11 yaşındada olan var 13 tede 16 yaşındada. Benim arkadaşım 15 yaşında adet gördü. Boyuda bize göre hayli uzun fazla gecikmedigi sürece biraz geç adet olmak çok güzel çünkü adet olmaya başlayınca boy uzaması duruyor
Arkadaşın adetten sonra ne kadar uzadı
Bide yanlış anlamışssın ama kardeşimin hiç ergenlik belirtileri yok göğüs felanda 14egirdi ama en azından onların çıkması gerekmiyor mu
Himm onu atlamışım gördüm fakat adet olmaya başlamadan belki göğüsleri büyumemistir.
Yok genelde son ergenlik belirtisi regl görmesi oluyor kardeşimde ne kıl nede göğüs hiçbiri yok hormonları çalışmıyor mu acaba
Doktora gidin madem
Senin o arkadaşında mı geç girmiş sonradan uzadı
Evet 15 yaşındaydı hala adet görmemişti o zamana kadarda epey uzadı 1.67 boyu bizim boylar 158 1.60 falan yani.
Değişir ama 12 13 normalde
Demek gec giriyo3
9-15 arası değişir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?