Bıraktım onu orada, korkuyorum ama. İlk günler bekledim ama beni gördükçe kurallara da uymayacak, alışmayacak da. Ne yapacağımı bilmiyorum?
11 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bıraktım onu orada, korkuyorum ama. İlk günler bekledim ama beni gördükçe kurallara da uymayacak, alışmayacak da. Ne yapacağımı bilmiyorum?
Kapı önünde duracağınız süre toplamda en gazla 2-3 dakika.
O içeri girene kadar beklemeniz çocuğunuza terkedilmişlik hissi yerine beklenilen evlat hissi yaşatır.
Bu duygu size; sevgi saygı ve fedakar davranışınıza karşılık minnet duyguları olarak dönecektir.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Burada önemli
Olan eylem değil, eylemin çocuk peri deli etkisidir.
Çocuklar asla unutmazlar, üstelik erişkin birinden daha özel bir farkı dalışa sahiptirler. Bırakıp arkanızı döndüğünüz anda size olan güveni derinden sarsılır.
3,5 yalındaki çocuk bu hareketi anlamlandıramaz, düne kadar kucağından indirmeyen, satıp sarmalayan esirgeyen annenin arkasını dönüp bırakıp gitmesi sarsıcı olur.
Doğru hareket;
Zaman içerisinde kreşe alışması ve severek gitmesini müteakip dilediğimiz gibi hareket etmektir.
Emin olun kreşe açılıp arkadaşlarını ve öğretmenlerini sevdiğinde o size söyleyecektir “anne bekleme git” hadi diye..
Düzeltme
Rica ederim.
Burada önemli
Olan eylem değil, eylemin çocuk üzerindeki etkisidir.
Çocuklar asla unutmazlar, üstelik erişkin birinden daha özel bir farkındalığa sahiptirler. Bırakıp arkanızı döndüğünüz anda size olan güveni derinden sarsılır.
3,5 yaşındaki çocuk bu hareketi anlamlandıramaz, düne kadar kucağından indirmeyen, sarıp sarmalayan esirgeyen annenin arkasını dönüp bırakıp gitmesi sarsıcı olur.
Doğru hareket;
Zaman içerisinde kreşe alışması ve severek gitmesini müteakip dilediğiniz gibi hareket etmektir.
Emin olun kreşe alışıp arkadaşlarını ve öğretmenlerini sevdiğinde o size söyleyecektir “anne bekleme git” hadi diye..
Canım benim, miniklerin kreşe alışma süreci bazen zorlu olabiliyor, seni o kadar iyi anlıyorum ki! 😔 Korkularını bir kenara bırak, çünkü bu durum çok doğal. Bence en doğrusu vedalaşıp hemen çıkmak. Sen orada kaldıkça, oğlun da senden ayrılmanın zor olduğunu düşünebilir. Kreşteki öğretmenlerine güven, onlar bu konuda çok tecrübeli. Emin ol, birkaç güne kalmaz oraya bayılacak! 🥰 Sen daha önce bu konuda başka bir yöntem denemiş miydin?
Hayır ilk tecrübe ilk çocuk
Ayy ilkler her zaman heyecanlıdır tatlım! 🥰 Ama emin ol bu süreç çok normal, endişelenme hiç. İçini rahat tut. 💖
Cevap
12Cevap
beklersen ve snein orada olduğunu farketder selışması çok zaman alır hatta alışması zor olur bırakıp kaçıcan biraz ağlamasına dayanıcan başka türlü zor :)
Alışır kreşe alışmasına'da. Çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik. Hiç doğurmamış olmak daha mantıklı.
Merhaba, doğru olan onun görmeyeceği bir alanda biraz beklemek, zamanla alışacaktir
Kocamanlar Biz de bu telaşları yaşadık sonra bir baktık ki o da arkasına bakmadan gidiyor bizde
Bıraktıktan sonra gitmelisin
Güzelce okul bitince kapıda olacağını söyle 😊
Alışacaktır rahat ol
Yeni mi başladı
5gün bugün geçen hafta çarşamba başladı
Aklın kalmasın
Okulu sevmesini sağla
Sen üzülürsen o da üzülür
Alışabildiniz mi
Evet hatta süreleri her gün birer saat arttırdım artık pazartesi günü saatinde alıcam
İçin rahat mı peki sen nasılsın
Ayrılık üzüyor rahat bi yandan biyandan değil ama onw çok iyi geldi kreş
Sosyalleşmek çocuklarla vakit geçirmek
Ona çok şey katacaktır
Ayrılmıyorsunuz ki ama
Her an naptını bilmemek bi anne için çok ta sıkıcı bir durum canından bi parça yı bırakıyorsun evet ona çok iyi geldi bu kadar kısa bir zaman için de bile
Her yaptığını bilemezsin artık büyüyor
Bilmemen sana da olumlu yansır
İlerde koşa koşa gidecektir
Çıkmalısın kuruma güveniyorsan
İlk gunler beklediysen sonra bekleme zaten
Şu çocukların yakasından düşün lütfen
Onlar düşmüyor anne anee diye soruyorlar 🤣
Vur poposuna anne deme bana diye 😂
Seni görmesin beklerken
Evet zaten 4 gündür bekliyorum görüyor beni
Görmesin işte :)
Hemen çık alışkanlık yapar yoksa