Eşinin Yanında Doğuma giren Kocaların %90 bayılıyor! Peki o kadar acıyı çeken kadın neden bayılmıyor?

"Şimdi bana her gün sosyal medyada ya da muayenede soruyorlar: 'Hocam, eşimle doğuma gireyim mi?' Ulan gir, gir de... İçerisi senin evdeki oturma odası değil, Netflix belgeseli hiç değil. Giren erkeklerin %90'ı eşinin çığlığını duyar duymaz saniyeler içinde nakavt

Eşinin Yanında Doğuma giren Kocaların %90 bayılıyor! Peki o kadar acıyı çeken kadın neden bayılmıyor?

Ulan adamın kalıbına bakıp... Bu yapar olur bundan dersin. Doğumhaneye alınır. Ameliyathaneye sokulur, ama! Eşini doğurtacağın kadını bırakıp, yerde patates çuvalı gibi yatan... Tamam hadi göster bakayım hamamda koca karılar nasıl bayılır... aha n da işte böyle

Yahu dışarıdan bakan adam zannediyor ki kadın iki çığlık atacak çocuk kendiliğinden çıkacak
Yae taze çiğ tecrübesiz baba...

Sen o kadının rahmi 500 ile 1000 kat genişlediğini biliyor musun? Pırt yapar gibi olsun rahatlasın?

Bazıları da soruyorlar. O kadar acıyı çeken kadın niye aslanlar gibi ayakta da, koca niye çuval gibi yere seriliyor?

Evlat, bayılmak dediğin şey 'acı metresi' değildir. 'Çok acı çekti, haydi bayılsın' diye bir biyoloji yok. Mesele, beynin o an hangi frekanstan yayın yaptığıdır

Kadın Zeyna kim yea... Ultra Wonder Woman gerçek "Savaşçı" modunda, erkek ise filmi sinemada koltukta seyreden "seyirci" gibi...

Tabi bu filmin efektleri öyle gerçekçi ki. Üfff görüntüler falan dehşet yani.
İşin doğası olan biyolojik ve anatomik olan doğum başladığı an o kadının vücudunda adeta bir 'biyolojik seferberlik' ilan edilir. Yukarıdan (beyinden) emir gelir

Hiop... Beyin bize oksitosini pompala, biraz da içine endorfini kökle, azıcık da adrenali sal!" hazırla yolla gelsin...

Kadının vücudu o an acıyla baş etmek için kendi içindeki en ağır narkotiği salgılar. Kadın o sırada acı çekiyor gibi görünür ama aslında doğanın ona verdiği en büyük trans halindedir...

Bazı kadınlar beklediğimden hayal ettiğim, bana anlatılanlara göre korktuğum kadar bir şey yaşamadım derler...

Çünkü beyni ona şöyle der " Yenge yapma gözünü seveyim bak... koma bizi burada hadi azıcık ıkına... sıkıla atlatçaz bak bu olayı berabet taam mı... hey millet tezahürat yapıyoruz

Türbinler hazır mıyız! "o çocuk buraya gelecek!"

İçeride muazzam bir fiziksel bir eylem var, ıkınma var, kas gücü var; yani tansiyonu düşürecek boşluk yok!

Enişteye ne oldu? Enişte çoktan uyudu... bak yatıyor yerde maşallah koç gibi koç... Ödelek koçum benim.

Ya.. Şu kadına bir bakar mısınız... Ayhhh kocam bayıldı eyvahhh ayhh ne oldu kocama bir şey oldu lütfen yardım edin kocama ayh nolur diyen kadın kendi canının ceremesini bile unutmuş kocasının derdine düşmüş... Doğumda.

Uzun lafın kısası.. Kadının beyni o an "Savaş Zeyno" komutu verip hayatta kalma modunu açtığı için bayılmaz.

Erkeğin beyni ise " Hey yavrum Herkül gibi adama bak... " falla bak yea öyle korkudan falan bayılmadım yea... Ne oldu neyden bayıldın koçum? Şey oldu ortam şeetti beni etkiledi ilaç kokusu falan ondan başım döndü fenalaştım yani... ben gelemem pek öyle ortamlara falan ondan yani...

Hişş... doğru konuşsa olum.. Geçicen bi zahmet sen... O mabadını yiyim ayaklarını...

Bak. bak Zeynoya bak hey yavrum doğurmuş tosuncuğu peh... yok neymiş? kim daha güçlüymüş? kim daha dayanıklıymış? Bu soruyu sen kime soruyorsun kime?