Kardeşim 12 yaşında. B12 yetmezliği var. Doktor Dodex iğne yazdı. Çocuk iğneden korkuyor. Dodex yakıyor mu? İğne olması için nasıl ikna edebilirim?
4 gü
Kardeşim 12 yaşında. B12 yetmezliği var. Doktor Dodex iğne yazdı. Çocuk iğneden korkuyor. Dodex yakıyor mu? İğne olması için nasıl ikna edebilirim?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
igne sonrasi istedigi bir şeyi al yap onun icin ikna olur
söz verdim gezmeye götüreceğimi lunaparka aparacağımı ve istediği şeyi alacağımı ama korkuyorum canım yanacak diyip ağlıyor yaa (((
ya yaniyo mu bilmiyom da yansa da 2 saniyelik bir yanmadir zaten sen yanmicak diye kandir en iyisi bir kere yaptirinca korkusu gecer daha rahat olur
ben kendim de vuruldum bir zaman dodex bende de vardı b12 yetmezliği yani yakıyor evet ama çok da değil. Bilmiyorum yani belki de ben büyüyüm benim acıya dayanıklığım farklıdır ondan belki de ama yani bana abartılacak bir durum gibi gelmedi
degil zaten ya yaşı kucuk o yuzden gozunde buyutuyordur kisa sureli bir yanmadir yani max kolunun felc olacak hali yok. Sen git yakmiyo bende oldum diye kandir yanmanin abartilacak kadar olmadigini gorunce istedigi seyleri yap diye kabul etmeye baslar muhtemelen
kolundan vursam dayanabilir mi? iğneyi görünce korkar bence yaa belki kalçasına vurayım?
usluca söyledim kızım artık sen büyüdün bebek değilsin kocaman kız oldun bak ufacık iğne bu. Yakıp yakmayacağını söylemedim ama sence söylemeli miyim?
kalcadan vurursan igne daha hizli ve etkili olur hastanelerde de hep kalcadan yaparlar o yuzden. Bence yat de bakmadigindan emin ol kalcadan yap. Yakmiyo ufacik falan de korkmasin daha fazla yakiyor dersen hic istemez
ama yani ben acile gittigimde acilde kalcadan yapiyorlar daha hizli etkili demisti doktor. Belki B12 ilaclari kalcadan yapilmamalidir bilmiyorum onu bi doktora sor
Bence de yaa kalçadan vursam hem bakıp görmemesi için daha iyi olur ki korkmasın. Çümki demin de söylediğim gibi eğer koldan vurursam yüzünü çevir başka yere bak desem bile yine de bakacak istemsizce yani refleks olarak ama kalçadan vurursam yüzüstü olduğu için bakamayacak. Hem bunun için hemde kol kasından farklı olarak kalçada kas deposu daha çok yani kaba et deposu daha çok olduğu için bence hem ilacın yakması az olur hemde ilacın vücutta dağılması daha kolay olur yani yürüdükce haraket ettikce daha iyi yayılır ilaç vucuduna.
yani yakmiyır desem sonra ilacı verince yakarsa (yani normalde dodex yakıyor çünkü kendim vurulduğum için biliyorum) sonra bana güveni kırılmaz dimi? Çünkü doktor 10 tane yazdı bu iğneden ve 10 gün boyunca vurulacaktır. Diğer iğnelerde bana güveni kırılmaz dimi?
evet doğru söylüyorsun canım vitamin grup iğneler (B grup) sonra antibiyotik grup iğneler ve bir çok vüvutta geç dağılan ilaçlar adeta kalın ve kaba kasa vuruluyor ki bu da insan vücudunda kalçaya isabet ediyor yani.
i. m yazılıyor kutusunun üzerinde ve zaten doktor reçeteyi yazdığında reçetede de i. m olarak yazmış yani kas içi olduğunu söyledi farketmez yani istersemiz kol kasına vurun isterseniz bacak kasına isterseniz de kalça kasına vurun yani hiçbir farkı yok demişti doktor.
kendisi yatağa serbest yatmasına güvene bilir miyim yani kıpırdamayacağına karşı gelmeyeceğine güvenmeli miyim yoksa sıkı tutmaya gerek var mı?
Selam nasılsın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, Dodex iğnesi hafif bir sızı yapabilir ama korkulacak bir şey değil, minik bir anlık acı sadece. Kardeşini ikna etmek için onu oyalayabilir, en sevdiği şeylerden bahsedebilir veya sonrasında birlikte yapacağınız eğlenceli bir aktivite planlayabilirsin. Cesaretini takdir ettiğini söylemeyi unutma. 🤗✨ Unutma, "Annelik demek, bazen kendini doktorculuk oynarken bulmak demektir!"