Ben 12 yaşımda çarşafa girdim, üniversite yıllarında bile çıkarmadım. Kızıma 7 yaşında sizce giydirmek mantıklı mı
8 gü
Ya Allah aşkına siz 12 yaşında çarşafa girdiniz diye kızınız da erken yaşta çarşafa girecek diye bir kaide mi var daha kendi iradesiyle karar verebilecek yaşı geçtim regl dönemi bile değil ki regl bile olsa bu çocuğa değil yetişkin kendi başına düşünebilen bir birey olduğu zaman kendi iradesiyle vermesi gereken bir karar bu şekilde baskı kurup psikolojisi ile oynamayın lütfen
Hepiniz özgürüz
Şuandan itibaren full giydirmek olmaz ama yavaş yavaş alıştırabilirsin. Çünkü Düşün ki 11-12 yaşlarında ergenliğe girdiğinde artık Farz olmuş oluyor. Şimdi 20 yaşındaki açık bi kızı kapatabilir misin? Mümkün değil. O yüzden genelde erkenden başlarlar ki alışık olsun diye.
Her zaman olmasa da arada bi olabilir. Yani bu benim kendi görüşüm.
Bir de izlediğim videolarda öyle bir tavsiye duymuştum oradan aklımda kalmış.
Bunun mantığını Sen bileceksin Sen kendin isteyerek giymedin bari onu ona sor
Yok ya ben isteyerek giydim annem benim çarşaflı bile değil
Seni kim etkiledi bu kadar
Babamda namaz kılan biri bile değil annemde arada annem sadece tesettür giyer üniversite tam olarak bu görüşler netleşti
Arkadaş ortamından etkilendin zannedersem arkadaş ortamından etkilendin zannedersem peki eşin sen Açık olsaydın seninle evlenir miydi
Aslında kitaplarda baya özendim nihat atsız gibi muhsin yazıcıoğlu Alpaslan Türkeş arkadaş çevre bu yöndendi eşim istesin istemesin ben ağlayacak bir kadın değilim
Hayır eşinle tanışırken eşin senin kapalı olmanı etkilemiş midir
Sen açık birisi olsaydın eşin seni tercih eder miydi demek istiyorum o da seninle Aynı kafada bir insan mı
Eşim bana göre daha az dindar
Tesettürlü olsam evet tercih ederdi
Pek yarın kızın anne ben bunu takmak istemiyorum dese tepkinin ne olur muhtemelen ki karışacağını zannetmiyorum ama sormak istedim böyle katı kurallı birisimiz
3 prensipi olan biriyim iman vatan milliyet ama kızıma giymek istemezse açık giyinmesine de izin vermem saçı kendi açısından açık olabilir ama bu açık elbiseler giymesine asla izin vermem
O kıyafetleri Ben de hiç tavsiye etmiyorum ben İstanbul'un göbeğinde Oldukça rahat insanların yaşadığı bir yerde yaşıyorum İnan gördükçe benim midem bulanıyor
Bende İstanbul yaşıyorum tabiki kızım giymek istemezse sorun yapman ama kalkıpta ben öyle elbiseler giymek istiyorum burada ayrılırız
Umarım senin yolundan yürür
Teşekkür ederim hanımefendi 🌺
Tabikide bunu kızına sorarak yapmalısın çarşaf giymek istiyorum derse giysin 2hafta çarşaflı gezer bi gün der bugün giymicem normal başörtüsü takar küçük olduğundan dolayı ona sadece öğüt verirsin o da bir süre sonra alışır zaten
@Belirtmekistemiyorem reşit değil neyi soracak⁉️
@Dominantace sen küçükken ailen sana bugün tişört giymek istermisin ya da hangi pantolonunu giyme istersin diye sormuyomuydu?
çok komiksin 😁😁😁
Bu çok kişisel bir karar gerçekten. Çocukların bu yaşta dünyayı ve kendilerini yeni yeni keşfetmeye başladıklarını düşünüyorum ben. 🌟 7 yaş, bireysel bir seçimin bilinçli olarak yapılması için belki biraz erken olabilir. Önemli olan, böyle bir kararın onun anlayacağı şekilde ve kendi isteğiyle olması bence. Kalbinden geçeni dinlemek en güzeli. Unutma, "Annelik demek, çocukların ne zaman kendi kanatlarını çırpacağını bilmektir!" 💖
Cevap
16Cevap
Tesettürlü giyinsin ama çarşaf kişisel Bi tercihtir, dinde zorunlu değildir. Dolayısıyla sen onun tesettürüne özen göster, ilerde ne giyeceğine daha olgun Bi yaşta karar verir
Zorlama ile olmaz biraz aklı erince içinden geliyorsa çarşafa bürünsün
Sana küçüklükten veri bunlar empoze edildiği için iyi sanıyorsun. O daha bir çocuk, bırak çocukluğunu yaşasın. Ona sahip çıkıp destek olmak varken özgürlüğüne engel olma. Ne zaman 18 yaşına gelir ve kendi kararini verir o zaman uygun olur.
Benim babam namaz kılmaz 60 başladı namaza ben annem çarşaflı bile değil tesettürlü ben üniversite tek başıma okumak zorunda kaldım burada düşüncelerim daha da netleşti
Empoze edilmesi için illa annen baban olması gerekmiyor. 7 yaşındaki kızın daha üstüne yemek dökerek yiyen bir çocuk. Böyle bir çocuğa bunu yapman istismar olur. Kızın 18'e geldiğinde ben çarşafa gireceğim derse ona kimse bir şey demez. Bu dediğim sadece İslam için değil her şey için geçerli. İster ateist ister Hristiyan ister Müslüman olsun ama çocuklar çocuk kalsın.
Tamam 18 yaş altı insanlar kızlarla birsey yaşayınca sorun yok bunda sorun var beni şikayet et kardeşim
Ben öyle bir şey demedim ki? Hem bir yanlışı başka bir yanlışla niye örtmeye çalışıyorsun? Onda da sorun var çocuk çocuk kalmalı.
Ne güzel dediniz çocuk ben Ankara da okurken ortalığı iyi gözlemledim tabi bir çocuğu anayasamızda yazdığı gibi bir siyasi oluşum veya figür tutamaz
İyi 💩 yemişsin gibi anlatıyorsun kızın kendi kararını kendisi versin 18'ine girdiğinde
Hepimiz özgürüz bacım
Bacım ben öğretmenim üniversite ailem yanımda bile değildi çıkartabilirdim ama ailem veya başkasının kısıtlaması değil ben dinime uygun yaşamak istiyorum bu kendimi kısıtlamak ise evet kısıtlıyorum
Olmasın bacım sen giymeyebilirsin ben ben ne Avrupa özentisi biriyim ne de afganistan ben kendi hayatım ilgilendirir başkasının değil diğeri ister bikini ile ister çarşaf ile beni ilgilendirmez
Hafızım Türkçe meali halinde baya biliyorum bacım araştırmanı tavsiye ederim ama yapay zekalara sorarak değil sayfalara bakarak iyi geceler
Cahil olmasam tamam diyeceğim iyi günler bacım ahzab 59 fereca geçer kardeşim ben lisede hafız üniversite meali ezberledim biraz bilgili olun bari
Ha birde lütfen bilgisiz soru sormayın
Saçmalamayın ya 14 15 gibi başörtüyle başlarsın çarşaf saçma tesettür okey ama
alışması açısından rahat edersin
14te cikarmasini istiyosan tam zamani.
o çarşafı kocana giydirmek gerek.
Yani çocuklara düşkün müsün
Baya
Belli oluyor Erkek çocuklara mı yoksa Kız mı birde kaç çocuğun var
Sen halka açık rahat değilsin gibi geliyor bana tkp et o halde
Zorlarsan ters teper.
Bencede kendi haline bırakmak daha iyi olur
Saçmalamaaas
Haklısın gibi 14 yaşında gibi kendi karar verir
14 ne ya abartma bırak kendi karar versin ne bu çarşaf aşkı
Tam olarak ne soruyorsun⁉️
Çok erken abartma
Hayir
O karar versin
Sen memnunmusun?
Tabiki
iyy varoşlar
mantıklı değil
Evet 14 kendi karar verir
ne 14ü ya siz nasıl korkunç insanlarsınız
Korkunç olduğum tek bir yön söyler misin argo hakaret kelimeleri çok yanlış lütfen "saygı sevgi " çerçevesinde söyleyin
argo kelime kullanmadım? Korkunç olduğun yön ise sana dayatılan kuralları çocuğunun üzerinde devam ettirmen
Bana böyle birsey dayatilmadi annem sadece tesettürlü dür babam namaz bile kılmaz üniversite tam olarak oluştu
Doğru değil
Harika birisin doğru
Gidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?