Kadın doğumda gizlilik hakkım ne, kayınvalidem muayeneye girebilir mi ve doktor PCOS hastalığımı ailesine söyleyebilir mi?

Lisede tanışıp severek erkenden gençlik tutku evlendiğim kişinin ailesi yüzünden artık gına geldi. Meslek lisesi mezunuyum, seviyorum gençlik hatası ve aşçılık bitirdim hemen mezun olduktan sonra 19 yaşımda genç evlendim maalesef. 24 yaşındayım şimdi. Polikistik over sendromum var. Vanlılar çocuğa da önem veriyorlar daha çok eşim değil de kendi ailesi tarafından çocuk baskısına uğruyorum. Kayınvalidem direkt bana seni kadın doğuma götüreceğim sorunun var mı diye dedi. Kendi tanıdığı, özel bir de şey özel hastanede değil doktorların kendi kliniği oluyor öyle bir doktora götürecekmiş. Doktorun söylemesini istemiyorum pcos olduğumu bilmiyorlar da korkuyorum. Söyler mi ya da söylerse şikayet etme hakkım var mı. Korunmadığımız bir dönem oldu ama o zaman olmadı hamilelik. Şimdi de doğum kontrol hapı kullanıyorum tüylenmem, regl’im düzene otursun diye. Rahat bırakmazlar maalesef o yüzden söyleyemiyorum.

Kadın doğumda gizlilik hakkım ne, kayınvalidem muayeneye girebilir mi ve doktor PCOS hastalığımı ailesine söyleyebilir mi?