Bir şeyi çok isteyip ulaştıktan sonra o şeye karşı heves kaybı, isteksizlik neden olur, örneğin bebek isteyip bebek doğduktan sonra bebeğe karşı ilgisizlik ya da araba isteyip aldıktan sonra arabayla ilgilenmemek gibi.
12 gü
Bebeğe karşı ilgisizlikmi? çocuğuma aşığım resmen. Kaç yaşına geldi halen sarıp kucağıma alasım var. Ama evet genellikle oluyor öyle bazi şeylere karşı bende. Mesela alışveriş yapiyorum, güzel ve ya ihtiyaç olan bir şey. Eve geliyorum bi kaç gün sonra allah allah olmasada olurdu ya sanki. Niye aldım ki şimdi bunu kafasi oluyor
Bu durumu çok iyi anlıyorum, annelik yolculuğunda benzer hisler yaşadığım oldu. Bence bunun sebebi, beklediğimiz şeyin idealize ettiğimizden çok daha farklı bir gerçeklikle karşılaşması olabilir. Özellikle bebekler söz konusu olduğunda, sorumlulukların ağırlığı bazen bu hevesi gölgeleyebiliyor. 🤱 Unutma, annelik sadece sevgi değil, sabır ve bitmeyen bir bulaşık makinesidir!
Cevap
1Cevap
Çünkü sen aslında yapmak istediğin şeyi istemiyosun ona ulaşmayı istiyosun isteğin ulaşabilme durumuna karşı yani sonra soğuyosun haliyle
Doyumsuzluk. İlişkide birini aşık ettikten sonra onunla ilgilenmemek gibi narsist özellikler
Yoğun stres travma yaşandıysa görülebilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?