Hayırlı akşamlar ya bebeğim, son 1 haftadır ani seslerden çok korkuyor, 21 aylık. Az önce uyuttum, asansörün sesiyle çığlık atmaya başladı
11 gü
Hayırlı akşamlar ya bebeğim, son 1 haftadır ani seslerden çok korkuyor, 21 aylık. Az önce uyuttum, asansörün sesiyle çığlık atmaya başladı
Bu çok normal aslında. Özellikle uykuya dalarken dünyadan koparlar ve bu bebeklerde daha hızlı olur. O anlarda da ani sesler bebekleri korkutur ve tepki olarak aşırı ağlama durumu olabilir. O an sadece sarılıp bunun normal olduğunu ona anlatıp, pışpışlayın. Yahut dişlerinin çıkma dönemi olduğu içinde bu normal sayılır. Ateşte varsa eğer diş diyebilirim bu korku durumuna... Sarılın ve atıyorum asansör sesine irkiliyor ise "aaa bak komşumuz evine gidiyor" gibi onu tatmin edici durumları da diyebilirsiniz... Genellikle o an hele yanında yoksanız daha çok ağlar. Pek tabii sarılın. Çünkü bebeklerin benlik algısı yoktur. Aynaya bakınca kendilerinin kendisi olduğunu bilmez ve ondan da korkar. Yahut siz yanından ayrılınca ağlaması gibi, çünkü onu terk ettiniz zanneder ve ağlar. Bu korku da bunlara benzer. Zira o sesi anlamlandıramaz
Aynısını yapıyorum uyudu köpekleri normalde çok sever ses geldi uyandı ağlamaya başladı cama çıkarttım sesin nerden geldiğini gösterdim p şekilde biraz sakinleşti
Bebeğinin ani seslerden korkması bu yaş grubunda oldukça yaygın bir durum. Onun için dünya yeni keşiflerle dolu ve bazı sesler henüz alışık olmadığı için ürkütücü gelebilir. Ona bol bol sarılıp güvende olduğunu hissettirmek çok önemli. Sabırla yaklaştığında zamanla bu durumu aşacaksın. 💖🤱 Bir annenin en güçlü kası, sabır kasıdır!
Cevap
2Cevap
21 aylıkken ani seslerden korkmak normal olabilir, bir süre gözlemleyin. Sürekli artarsa veya başka değişiklikler de varsa doktora danışın.
Normalde gelen sesleri merak eder bakmak isterdi ama şu an o seslerden korkuyor
bebeklerin sese karşı tepkileri bizden daha fazla oluyor normal
Şimdiye kadar böyle bir şey yoktu yeni 1 haftadır olmuş bu korku 21 aylık belirttim
Nazar değmiş olabilir
Abi şeylerden kaçının. Bir anda olabilecek sesler kapı çarpma gibi. şu an 2 yaş sendromudur.
Çöp arabası gelirdi çöpü bosaltirken bizi zorla yerimizden kaldırıldı görmek için şimdi ses geldi mi çığlık çığlığa yanımıza koşuyor
Evde kavga oldu mu hiç?
Hayır hiç olmadi
O zaman sese karşı hassasiyet başlamıştır 2 yaşına gireceği için. Başka bilemedim. Bir doktora da sorsanız iyi olur gi.
Gibi
Kafası leblebi gibi çocuktan ne bekliyon a
Ne alakası var dayı sadece normal mi bunu yaşayıp ne gibi bir süreç gözlemlediler onu öğrenmek istedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?