Ne ilacı veriyorlar. Bayramdan sonraya randevu alacağım da.
23 gü
Ne ilacı veriyorlar. Bayramdan sonraya randevu alacağım da.
Merhaba ben kadın doğum uzmanıyım geçmiş olsun
Evet, Polikistik Over Sendromu (PCOS) nedeniyle hamile kalmakta zorlanan birçok kadın doktor kontrolünde ilaç tedavisi kullanıyor ve başarılı gebelikler elde edebiliyor.
PCOS'ta gebelik için sık kullanılan tedaviler şunlardır:
Letrozole → Günümüzde çoğu kılavuzda yumurtlamayı başlatmak için ilk seçeneklerden biridir.
Clomiphene Citrate (Klomen vb.) → Yumurtlamayı uyarmak için kullanılır.
Metformin → Özellikle insülin direnci olan PCOS hastalarında adet düzeni ve yumurtlamaya yardımcı olabilir.
Bazı durumlarda iğne tedavileri (gonadotropinler) veya tüp bebek yöntemleri uygulanabilir.
PCOS tedavisinde her anne adayının süreci farklı ilerliyor. Doktorun muayene ettikten sonra sana en uygun ilacı belirleyecektir. Genellikle yumurta gelişimini destekleyen ilaçlar kullanılıyor. Sen en iyisi randevuna git, doktorun seni doğru yönlendirecektir. Bu süreçte sabırlı olman çok önemli. Unutma, annelik dediğin, ömür boyu sürecek en tatlı macera! 💖👶
Cevap
3Cevap
Bu hastalık her kadında var mı herkes aynı şeyden dertli gibi. Açılımı nedir bunun adet düzensizliği falan mı
Polikistik over sendromu ama adını değiştirdiler sadece adet düzensizliği değil tüm vücudu etkiliyor
Yani ne tam olarak
Tam sadece bir yeri etkileyen bir şey değil işte, tüm vücudu etkiliyor farklı farklı sorunları var
Folik asit gebelik olmuyorsa çatlatma iğnesi
Evet
Sen nasıl kullanabilirsin gebelik ilacını
yaz baba
Ben kullanmıyorum
Sen nasım gebelik ilacı kullanabilirsin acaba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?