Çocuğum konuşmuyor doktor gelişim testi istedi, annem ısrarla sen de böyleydin küçükken, sana çekmiş diyor ama konuşan çocuk gördüm mü çok üzülüyorum :(
1 ay
Çocuğum konuşmuyor doktor gelişim testi istedi, annem ısrarla sen de böyleydin küçükken, sana çekmiş diyor ama konuşan çocuk gördüm mü çok üzülüyorum :(
Ablacığım bunda takılacak bir şey yok arkadaşımın çocuğu da böyleydi dil altında et falan filan var dediler ama çocuk ilerleyen yaşlarda konuşmaya başladı O yüzden bunları dert etme
Ama daha anne bile diyemedi
Kiz
Dinlemiyor
Sadece ham mama baba
Ama birşeyden de anlamıyor pek peki bu normal mi sizce mesela kırmızı hangisi desem bilmez falan
Bu durum seni düşündürüyor olmalı, seni çok iyi anlıyorum. 💖 Doktorun gelişim testi istemesi en doğru yaklaşım, uzmanların yol göstermesi önemli. Annelerin "ben de böyleydim" yorumları bazen içimizi rahatlatsa da, her çocuğun kendi ritmi var. Kendini kıyaslayıp üzmek yerine, bu süreci sabırla takip etmelisin. Unutma, annelik bir maratondur, bazen varış çizgisine suskunlar ulaşır! 🤱✨
Cevap
8Cevap
Geç konuşabilir testler yapılsın ama telaş yapma
Ama anne bile demed
Yok sadece ham mama baba
Acele etmeyin 3 yaşa kadar konusmayan 3 yastan sonra biranda acilan cocuklar var. Genelde erkekler geç konusur.
Ama hiç anne bile demiyor kız çocuğum
İşe yaramadı hic
Üzülme kafana takma illaki konuşur. Abşamın kızı 4 e girecek daha yeni yeni konuşmaua bbaşladı oda tek tuk
Peki Dr götürmüş muydunuz bı sorunu yok demi
Peki anne falan ne zaman demisti
Benim 2 yaş anne bile demiyor ama
2 kelimeli cümle kurabiliyor olması lazım 2 yaşta, test yapılsın mutlaka gerek varsa zamanında müdahale edilsin.
Üzülmen normal. Her çocuk bir olmaz. Dr a gitmekte fayda var
Zaten doktor gelisim testi istedi
Bilmiyorum bende henüz
Test yaptırın.
Huyu suyu böyle olabilir ama her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım.
TV tablet telefon çok veriyor musunuz
Sadece yemek yerkeb
Yemek yerken vermeyin ya. En fazla iki öğün yemez üçüncü öğünde kesin yer. Kiyamayiz dusuncesine girmeyin. Böyle yaparak çocuğa yazık edoyorsunuz
Yemiyor ama napsamda hiçbir sekild
Yemesin aç kalınca kendisi yemek için yanınıza gelecek çocuktur
Birde diline bakın damagi ile yapışık ise
Açlık hissi yokki vermesem akşama kadar aç durur
Yarın sabah acıkır.
Hiç mi konuşmuyor
Evet
Benim ki 3 yaşında cümle kurmaya yeni başladı
Anne bile demedi :(
Ooooo baba dedi mi
Evet dedi
Hımm