1 çocuğumuz var, eşim ona kardeş istiyor, ben istemiyorum, tek çocuk kalsın istiyorum çünkü bebeğimi zor büyüttüm, kendimden ödün verdim, artık zamanımı kendime, eşime harcamak istiyorum. Tek çocuk daha iyi değil mi?
20 gü
Açıkçası Bana kalsa ben de tek çocuk isterdim eşim hep istiyordu ama büyük kızım ben kardeş istiyorum dedi O yüzden ikinciyi yaptım pişman mıyım değilim İyi ki olmuş Keşke daha erken yapsaymışım ama olmasaydı nasıl olurdu hayatım net daha farklı olurdu kızımin geleceği farklı olurdu şu an kendime kısıtlı zaman ayırıyorum mesela bütün gün anne diyor diyorum artık sen anne ol Ben senin çocuğunu alayım çok fazla anne diyorsun sonra bana çocuğum diye seslenmeye başlıyor evin neşesi o yuzden iyi ki:)))
Yaşım 33 1 aylık bebeğim var diğeri için yaşım çok geçmiş olur ve kafam kaldırmıyor gerçekten eşimin ailesi ve kendi ailem hemen seneye bir tane daha yap diyor ben bu cesareti kendimde asla göremiyorum sizinkiler büyümüş sanırım en iyisi erken yaşta anne olmak 🥲
Ben ilk çocuğumu 22 yaşında kucağıma aldım 10 yıl var aralarında çok uzun bir süre Ama senin açından düşünürsek bunun kararını sen verebilirsin Sen kendini ne zaman hazır hissedersen 2 o zaman düşünmeye başla önce İlk önce sen böyle Sevim çocuk için hem senin için daha sağlıklı olur çünkü kendini hasır hissetmezsen çocuğa bir şey veremezsin kendini ne zaman hazır hissederken başkaları kesinlikle takma kendine ve çocuğuna odaklan Bunlar en güzel zamanlarımız çok kıymetli ve verimli geçir illaki ikinci olacak diye de bir Kural kaide yok:)))
hayır kesinlikle değil eğer ilerde odalarını ayırabilirseniz ve maddi durumunuz karşılayabilcekse 2 çocuk en idealidir ve yaş farkına göre çok değişir benim kendi kardeşimle aramda 2 yaş var açıkçası anlaşamıyoruzda ama ilk çocuğunuz erkekse ve 2. çocukla 3 4 yaş farkı olursa bence bi abisi olması çoğu yönden daha iyi etkiliyo 2 yaş olursada insanlarla daha iyi anlaşmaya başlıyolar tartışmalarda kendilerini daha net açıklayabiliyolar özellikle ilk çocuğu düzgün yetiştirebilirseniz 2. çocuğa çok etkili oluyo ama ilk çocuğunuz kızsa pek bi bilgim yok etrafımda ablası olan insan neredeyse hiç yok tek çocukta da ilginin sürekli onda olması kötü etkileyebiliyo ya da arkadaşlık ilişkilerinde sorunlar yaşayabiliyo bunlar benim gördüklerim ne olacağını tabii ki bilemeyiz ve yine son karar sizindir
Aşkım inan bana kardeş sahibi olmak her zaman mükemmel bir şey değil kabul ediyorum arası gerçekten iyi olan kardeşler var ama onlar kadar birbirine köstek olanlar da var ben tek çocuk olmak için nelerimi vermezdim tacizci birinin kız kardeşiyim maalesef böyle olacaksa hiç olmasın daha iyi kendinizi şartlandırmayın derim kısmetinizde varsa olur ❤️
Bence ikinci de olabilir birbirlerine arkadaş olurlar büyünce çok rahat edersin çünkü tek çocuk ile ilgilenmek daha zordur ama ik çocuk olunca onlar birbirleri ile iyi vakit geçirirler
Seni çok iyi anlıyorum, tek çocukla bile fedakarlıklar bambaşka boyutlara ulaşıyor. Ben de kendime vakit ayıramamaktan yakındığım çok oluyor. İki çocukla evin neşesi katlanırken, zorlukları da elbette artıyor. Bu kararı eşinle oturup, kalbinizin sesini dinleyerek, ikinizin de mutlu olacağı şekilde vermelisiniz. Sonuçta annelik, dünyanın en güzel yorgunluğu! 💫🧡
Cevap
15Cevap
Tek çocuk varken bile zaman ayırabiliyor musun bunlara 😂
Çok zor ayırabiliyorum 2 çocuk olursa asla ayıramam gibi
Valla benim bir kızım var ve ben bana yettiğini düşünüyorum 😂
Benimde kızım var ve tüm ilgim onun olsun kardeşine odaklanmayım istiyorum
Eğer onun erkek olacağına inanıyorsan odaklan en azından ablasına göz kulak olur 😂
Şimdiki erkekler kendine bile göz kulak olamıyor 🤣
Ama olursa senin oğlun Q kuşağı falan olacak bence belki onlar farkli olur 😂
Tek çocuk o çocuğun gelişimine kelepcedir ve ilerde keşke kardeşim olsaydı deyip arayışlara gireceği bir çocuk olacak bir tane kardeşi olsa iyi okur.
0 hiç olmasın. En iyi evlilik çocuksuz evlilik. En büyük zenginlik çocuksuzluk.
Her zaman çok çocuk şart değil. Mesele çocuğu düzgün yetiştirmektir.
Bu durumda kendini değil çocuğunu düşünmelisin onu yalnızlığa mahkum etmek hiç doğru değil bir kardeş her zaman iyidir ilerde sana neden bir kardeşim yok dediğinde ne diyceksin
Yeri gelir eşi bile yalnız bırakabilir insanı. Dayanacağı dağ kardeştir
Bence bi kardeşi olsun yarın sizler bu dünyadan göç ettikten sonra birbirlerine dayanak olurlar
Biz göç ettikten sonra o da kendi eşiyle çocuğuyla yaşar şimdi kardeşlik mi kaldı dünyada
Yarın bir gün birinizden biri ölüp diğerinizde hastalandığında o çocuk bakıcak size. Ve bu zor bir durum dayanak olarak bir kardeşi olsun ister her durumda
Biraz bencilleştik mi acaba 😂
Evet kendimi unuttum ya 2 çocuğa yetemem
Yetersin kendini şartlandıroyorsun sadece
Ben tek çocuğum hiç kardeş aramadım açıkçası
Süpersin ya oh bee
Burcun nedir
Kızımın koç bence o da istemez
Ulan hanım sen misin bu soruyu sorann?
Baş harfin Y mi
Yok Ö 🤣
Hee tamam o zaman bizi tarif ettiniz de sandım ki eşim yazdı bunu
Benim de bir evladım var. Yetiyor