Çocuk istiyorum ama bütün kadınlar çocuk bakıcısı arıyor, çocuklarına bakamıyorlar. Bu iş beni korkutuyor çünkü ben eğer bakıcı baktıracaksam neden çocuk yapayım ki diye düşünüyorum, yani çok mu zor çocuk bakmak
1 ay
Çocuk istiyorum ama bütün kadınlar çocuk bakıcısı arıyor, çocuklarına bakamıyorlar. Bu iş beni korkutuyor çünkü ben eğer bakıcı baktıracaksam neden çocuk yapayım ki diye düşünüyorum, yani çok mu zor çocuk bakmak
Eskiden aileler iç içe yaşardı çocuğa anne veya kayınvalide beraber bakardı. Artık iç içe aile yaşantısı yok. Şimdi çocuğa bakma olayı öyle kolay değil. Özellikle ilk 2 yıl anneler çok fazla uykuduz kalıyor başlarda gecede 15-20 kez uyanıp çocuğu emzirmesi veya ağlayan çocuğu uyutması gerekiyor. Sonra uyanma sayısı azalsada yinede en az 2 yıl uykusuz geceler geçiriyorlar. Ve düşünki bunun tatili izni yok. Sürekli uykusuzluk lohusalık ve o sorumluluk anneleri yıpratıyor. Bu nedenle kendilerine yardımcı olabilsin diye bakıcı tutuyorlar. Bugün bunu anlaman zor ama ilerde onlara hak verceksin
Bana göre ise çocuksuz evlilik en iyi evlilik. Bir bebeğin altını bezlemek büyütmek çok çile yav. Anne ve Babalarımızın kabahati bizleri bu dünyaya getirmemeleri gerekiyordu. Bu dünyaya hiç gelmek istemezdim. B*ku b*kuna insan doğuruluyor işte.
Çocuk bakımı hem çok keyifli hem de yer yer zorlayıcı olabilen bir yolculuktur. 🥰 Birçok anne, farklı sebeplerle destek için bakıcıya başvurabiliyor, bu onların çocuklarına bakamadığı anlamına gelmez. Benim de iki çocuğum var, bazen yorucu ama paha biçilmez. Merak etme, sen de kendi ritmini bulursun. 👩👧👦 Anne olmak demek, sürekli bir şeyler yetiştirmeye çalışırken, aslında en güzel şeyi yetiştirmek demek.
Cevap
2Cevap
Bakıcı aramaları bakamiyor olmalarindan değil çalışma hayatında olduklarından iş saatlerinde bakıcı gerekiyor. Ev kadınları zaten kendileri bakiyor
Yoo ev kadını olup tutanda var
Ya uğraşmak istemiyorlar ki bu iyi bir şey değil ya da karı koca iş ve iş şartları nedeniyle bakıcı tutmak zorunda kalıyorlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?