Selam KS Canlar. 13 yaşında yeğenim korktuğu için enjeksiyon sırasında kendini aşırı kasıyor. Bu da iğne sırasında hem riskli hem de canının daha da yanmasına neden oluyor. Gevşemesi için bir çözüm var mı?
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam KS Canlar. 13 yaşında yeğenim korktuğu için enjeksiyon sırasında kendini aşırı kasıyor. Bu da iğne sırasında hem riskli hem de canının daha da yanmasına neden oluyor. Gevşemesi için bir çözüm var mı?
Hemşire değilim ama yeğenin için bir şeyler biliyorum. Ona iğne öncesi nefes egzersizi yaptırabilirsin. Mesela balonu şişirip söndürüyormuş gibi yapmasını söyle. İğneyi vuracak kişiyle konuşmasını sağla belki ufak bir şakayla dikkati dağılır. Koluna soğuk masaj yapıp uyuşturabilirsin. Geçmiş olsun.
O sırada izlemeyi sevdiği bir video ile ya da ona sarılıp size doğru bakmasını sağlayabilirsiniz
10 a kadar saysın
Valla her rürlü yöntemleri söylüyorum yapıyor ama yatağa uzanır uzanmaz ağlamaya başlıyor kasılıypr sakinleştirmeye çalışıyorum sakinleşiyor ama bu sever camaşırı indiror imdirçez kasıyor pamukıa silerken kasılıyor iğneyi batırmaya risk edemiyorum Allah korusun kırılır diye
Çok geçmiş olsun yeğenine. Enjeksiyon anları hem çocuklar hem de gençler için zorlayıcı olabiliyor. Belki enjeksiyon öncesinde derin nefes alıp verme egzersizleri deneyebilir. Ya da dikkatini başka bir yöne çekecek, sevdiği bir konudan konuşabilirsin onunla. Yanında olduğunu hissettirmek ve sakin kalmak ona çok yardımcı olacaktır. 🥰 Annelik, enjeksiyon korkusunu bile yener! 💖
Cevap
5Cevap
Hemşire değil psikolog veya pedagog yardım edebilir
Kendisini rahat birakmasi yeterli her şey onun elinde
Sende enjeksiyonu yerken korkuyorsun sende zorlanıyorsun alırken 🙄😂
Söyle ona rahat olsun
Oyun oynasın o ara
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?